Rockway gr

Άγγελος Χόντζιας

Άγγελος Χόντζιας

THE MEZMERIST: “The Innocent, The Forsaken, The Guilty”

Πόσες φορές έχεις πετύχει ένα συλλεκτικό κομμάτι σε μία λογική τιμή; Φαντάζομαι πολύ λίγες. Τόσες, που μπορείς να τις μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού. Με τη νέα τεχνολογία πλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις ένα album που κάποτε θα σου κόστιζε μία περιουσία, στο πλαίσιο μιας λογικής τιμής. Το compilation CD των The Mezmerist, που περιέχει τα δύο EPs της μπάντας με τίτλο “The Innocent, The Forsaken, The Guilty”, είναι ακόμα ένα συλλεκτικό κομμάτι που πλέον μπορείς να το αποκτήσεις χωρίς να δώσεις μία περιουσία.

SENSE OF FEAR: “As The Ages Passing By….”

Ένα ακόμη σχήμα από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κοζάνη, με σχεδόν 20 χρόνια στο ενεργητικό του αλλά χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο album έρχεται να μας αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να κυνηγάς το όνειρο σου. Το “As The Ages Passing By….”, είναι μία τρανή απόδειξη του παραπάνω μοτό και άλλο ένα “πετραδάκι” στο εγχώριο “οικοδόμημα” της metal σκηνής.

UNKNOWN DECOY: “Seeking The Sun” EP

Τελικά, πρέπει να έχει κάτι ο αέρας, κάτι το νερό ή ακόμα και ο καιρός στις Σκανδιναβικές χώρες και έχουν τέτοια μουσική εξέλιξη. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το πώς “παράγονται” τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες μπάντες εκεί πάνω. Οι Unknown Decoy, είναι ένα από τα τελευταία “επιτεύγματα” της Φινλανδικής σκηνής και το νέο τους album με τίτλο “Seeking The Sun”, έρχεται να μας πείσει για του λόγου το αληθές.

CHANIA ROCK FESTIVAL: Demons & Wizards, Rotting Christ, Holocaust, Carthagods, Diamond Signs (6/7/2019) Προμαχώνας San Salvatore, Χανιά

“Μαζεύοντας τα κομμάτια μου” από τη χθεσινή “μαγική” βραδιά, ήρθε η ώρα για τη δεύτερη, κυρίως μέρα (τρίτη συνολικά) του Chania Rock festival. Μία μέρα, που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όσων επέλεξαν να παρευρεθούν στο ιστορικό San Salvatore. Οι Demons & Wizards, θα βρίσκονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτι που άργησε περίπου 20 χρόνια. Το project των Hansi Kursch και Jon Schaffer, θα ήταν οι headliners της τελευταίας μέρας του festival, με support τους δικούς μας Rotting Christ, τους Σκωτσέζους Holocaust, τους Τυνήσιους Carthagods και τις επίσης δικές μας Diamond Signs.

CHANIA ROCK FESTIVAL: Tarja Turunen, Uli Jon Roth, Sinheresy, Doomocracy, Decipher (05/7/2019) Προμαχώνας San Salvatore, Χανιά

Τώρα που το καλοκαίρι είναι “στα φόρτε” του, οι “του συναφιού" μας, επιδιώκουν ένα δυνατό festival σε ένα δροσερό μέρος δίπλα στη θάλασσα. Το Chania Rock festival, εδώ και 17 χρόνια, προσφέρει απλόχερα όλα τα παραπάνω. Τεράστια ονόματα της παγκόσμιας metal σκηνής, δίπλα στο κύμα και σε ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο τα τελευταία 5 χρόνια, τον Προμαχώνα San Salvatore. Οι δυνατότητες που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Chania Rock festival, ξεπερνούν κάθε φαντασία και γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με αποτέλεσμα πολλοί μεταλλάδες από πολλές χώρες του κόσμου να το επισκέπτονται.

CHANIA ROCK FESTIVAL: Το οδοιπορικό ενός οπαδού

Η Κρήτη, είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα η θάλασσα και οι παραλίες της, η ιστορική της κληρονομιά, οι φιλόξενοι άνθρωποι του νησιού, τα γραφικά χωριά (ορεινά και μη), το καλό φαγητό και οι όμορφες πόλεις από τα Χανιά μέχρι και το Ηράκλειο, είναι ίσως οι σημαντικότεροι από αυτούς.

WARRIOR PATH: “Warrior Path"

Είμαστε συνηθισμένοι πλέον, όταν μιλάμε για συνεργασίες ευρέως γνωστών μουσικών του εξωτερικού να αναφέρουμε τη λέξη “supergroup”. Αυτό όμως, πόσο ισχύει ως όρος στην εγχώρια σκηνή; Ευτυχώς, οι Warrior Path έχουν την απάντηση η οποία δίνεται με εμφατικό τρόπο στο ομώνυμο ντεμπούτο album τους “Warrior Path".

NARNIA: “From Darkness To Light”

Είναι τρομερό, το πώς η Σουηδική σκηνή κάνει την “παραγωγή” heavy metal μουσικής να φαίνεται απλό πράγμα. Τόσο απλό, που σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τελικά “heavy metal=Σουηδία”. Οι Narnia έρχονται με το νέο τους πόνημα, να επιβεβαιώσουν με “περίτεχνο” τρόπο το παραπάνω “σενάριο”.

HEMISFERIO: “Anacronia”

Πολλές φορές, αναρωτιέμαι πόσες είναι οι μπάντες που έκαναν καριέρα χρησιμοποιώντας τη μητρική τους γλώσσα στα albums τους. Σίγουρα είναι λίγες, με τις Aria, Excalibur, Adx και Sortilege να είναι οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό μου. Σιγά σιγά, θα πρέπει να προσθέσουμε σε αυτήν τη λίστα και τους Hemisferio, αφού στο νεο τους album με τίτλο “Anacronia”, φαίνεται να “κερδίζουν” αυτήν τη θέση.

SPIKER: “Heavy Metal Macht” EP

Είναι αλήθεια, ότι η χρυσή δεκαετία του heavy metal (1980-1990), έγινε “πόλος” έλξης και εφαλτήριο δημιουργίας για αρκετές μπάντες του καιρού μας. Οι Spiker, είναι μία από αυτές και στο νέο τους EP “Heavy Metal Macht”, αυτή η επιρροή είναι εμφανής.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version