Black Tusk, Sadhus (05/07/2014) Death Disco

Σε έναν εναλλακτικό, για τα συναυλιακά δρώμενα, χώρο σαν και το Death Disco στου Ψυρρή στεγάστηκε ένα event για λίγο κόσμο και πολύ βαρύ ήχο.

Το βάθος του οποίου ομολογουμένως δε φαινόταν πως υπάρχει σε τέτοιο μέγεθος στους Sadhus που θα άνοιγαν το show. 

Τα “δικά μας” παιδιά επηρεάζονται έντονα από τους Electric Wizard και τους Bongzilla, διατηρούν όμως ιδιαίτερες ανησυχίες που τους ωθούν στο να “πλακώσουν” ακόμα περισσότερο την μουσική τους με doom επιθέσεις και sludge ξεσπάσματα.

Με attitude μεγάλου ονόματος που να τους ταιριάζει, με ογκώδη ήχο να τους απλώνει το χαλί για το σκοτάδι και την ένταση που φέρουν σαν χαρακτηριστικά της αισθητικής της μουσικής τους και ανοιχτό μυαλό στις συνθέσεις σε συνδυασμό με καλή τεχνική, οι Sadhus αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη.

Η underground δυναμική τους κέρδισε το στοίχημα και δημιούργησε το ερώτημα “που ήταν αυτοί τόσο καιρό”; Οι Sadhus έπαιξαν και κύλησαν σαν το νερό στο club που κατρακύλησε στα σκοτεινά τους μονοπάτια. Περιμένουμε σίγουρα επαναληπτικό show τους σύντομα.

Οι Black Tusk είχαν το ιδανικότερο άνοιγμα για το αθηναϊκό τους show. Αν και μπροστά από περιορισμένη μερίδα κοινού, για διάφορους λόγους, οι Αμερικανοί ούτε ξενέρωσαν, ούτε εμποδίστηκαν από το να παίζουν όλο και καλύτερα μετά από κάθε κομμάτι.

Αν και μόλις τρεις, η σκηνή φάνηκε να είναι μικρή και να μην μπορεί να τους χωρέσει. Αν περάσουμε και στην κυριολεξία, η σκηνική παρουσία τους ήταν καταιγιστική από τις λίγες, έχοντας σαν επιπλέον στοιχεία την αμεσότητα με τον κόσμο τους, τον οποίο κατάφεραν να κάνουν να ξεσαλώσει και να ξεχάσει ζέστες και ποδόσφαιρο για λίγη ώρα.

Heavy thrash και punk για γερά στομάχια ήταν η δική τους συνεισφορά στο καλοκαίρι των απανταχού metalheads, ύστερα μάλιστα από εμπειρία δεκαετίας πλέον, με μοναδικότητα και εξυπνάδα που μένουν ανεξίτηλα.  Ακόμα και αν ταλαιπωρήθηκαν λιγάκι με την θερμοκρασία (ή με το γεγονός ότι είχαν τρελαθεί από την αδρεναλίνη), οι Black Tusk συνέχισαν να σφυροκοπούν ανελέητα μέχρι και την τελευταία νότα του “The Crash”. Ότι έπρεπε για το τέλος, σίγουρα.

Ένα πολύτιμο event δίπλα από το κέντρο της Αθήνας που χάρισε κάτι νέο στους πιστούς που προσήλθαν. Δεν ξεπερνιούνται εύκολα αυτά…

Black Tusk setlist
Red Eyes, Black Skies
Embrace The Madness
Iron Giants
Vulture’s Eye
Screaming Inside Myself
Crossroads And Thunder
Mass Devotion
Set The Dial To Your Doom
Bring Me Darkness
Unchanged
Fixed In The Ice
Enemy Of Reason
Truth Untold
In Days Of Woe
The Ride
The Crash

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

405