Unida, Audiobreed (26/06/14) An Club

Ζέστη βαριά και δύσκολη, αλλά ο κόσμος που αγαπάει αυτόν τον άνθρωπο ιστορία του desert rock, έσπευσε να γεμίσει το An Club την περασμένη Πέμπτη, τελευταία του Ιουνίου.

Αλλά αυτό που κέρδισε ο έλλην ακροατής εκείνη τη βραδιά είναι η αξιέπαινη εμφάνιση των Audiobreed, με τον Zack De La Rocha, σε ρυθμό, τραγουδιστή και τα όμορφα τραγούδια τους.

Ήταν η πρώτη φορά που τους είδα και φάνηκε να είναι μια από τις ελπίδες του χώρου για το μέλλον, έχοντας ήδη ένα album, πέραν του μετρίου, να επιδείξουν, το οποίο και έδιναν με ελεύθερη συνεισφορά.

Audiobreed setlist
Messed Up
Damaged Goods
Fizzle Out
Made
Dopenation
Lost Again
I’m Done
I Don’t Care

Περιμέναμε εκείνη τη βραδιά πολύ καιρό. Έχοντας ακούσει πολλές φορές το ντεμπούτο album τους “Coping with the Urban Coyote” και το split τους με τους Ευρωπαίους Dozer και έχοντας κάνει και πάρτι με δώρα για το live στο Rock Menudo Cafe-Bar, ανυπομονούσαμε να δούμε τους Unida από κοντά.

Οκ, αν δεν ήταν στην μπάντα ο John Garcia, ένας από τους σημαντικότερους rock ερμηνευτές, που έχει επηρεάσει με τον τρόπο του πολλούς νέους, δεν θα γινόταν χαμός για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει ένα album, ένα EP και έχει και ένα δεύτερο album ακυκλοφόρητο, αλλά τροφοδοτημένο διαδικτυακά.

Βέβαια και οι Miguel Cancino (drums, χτυπιόταν σαν τον Animal από Muppet Show) και Arthur Seay (κιθάρα, πρώτη φορά βλέπω μούσι-banging) των House of Broken Promises και με την τετράδα να συμπληρώνεται με τον μπασίστα Owen Seay έκαναν περίφημη δουλειά ακόμα και όταν ο Garcia τους άφησε για λίγα λεπτά μόνους τους να τζαμάρουν.

Ο ήχος ήταν πολύ καλός, ο John όταν τραγουδούσε ήταν εξαιρετικός (ακόμα και όταν πείραζε το in ear monitor του όσο συχνά και η Μενεγάκη) και διατηρούσε ερωτική σχέση με το μικροφωνικό stand, αλλά όταν δεν τραγουδούσε έδειχνε αμήχανος και κουμπωμένος και είχε την πλάτη του γυρισμένη στο κοινό. Προσβλητικός και υπερόπτης δε φαινόταν όμως, και θα διαφωνήσω με όποιον το ισχυριστεί.

Ακούστηκαν όλα τα όμορφα τραγούδια τους, όπως και θα δείτε παρακάτω, αλλά η διάρκεια του Live δυστυχώς ξεπέρασε ελαφρώς τη μία ώρα, Μία ώρα ποιοτικότατη όμως!

Garcia έλα πάλι με Hermano!!!

Unida setlist
Wet Pussycat
M.F.N.O.
Thorn
Stray
Summer
Red
Human Tornado
Nervous
Vince Fontaine
Puppet Man
Dwarfit
Hangman’s Daughter
Black Woman

Photos: Χριστίνα Αλώση

442

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.