Clutch, The Big Nose Attack, Black Hat Bones (24/06/14) Ιερά Οδός

Η άποψή μου είναι πως είτε μας αρέσει, είτε όχι, η επιλογή της κοινής γνώμης καθορίζει τη συχνότητα επίσκεψης κάποιων συγκροτημάτων στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που οι Clutch καταφέρνουν να προσελκύουν τόσο κόσμο για δεύτερη συνεχή χρονιά, πως να κατηγορήσει κάποιος, αν διοργανωτές τους φέρουν και το 2015, όταν και θα έχουν νέο album, το οποίο υποσχέθηκε ο Neil Fallon.

Η βραδιά αυτή, καταδικασμένη σε καλλιτεχνική επιτυχία, ξεκίνησε με τους Black hat bones, μια από τις πιο ανερχόμενες νέες μπάντες της εγχώριας rock σκηνής. Μεγάλη ευκαιρία τους δόθηκε να εμφανιστούν σε ένα τόσο ευρύ κοινό και να παρουσιάσουν το υλικό τους, καθώς και να δείξουν την αγάπη τους στους Turbonegro. Τι θα μπορούσαν να κάνουν από το να την αρπάξουν και να δείξουν σε όλους τι μπορούν.

Black Hat Bones setlist
1 prophet king
2 love is a dog from hell
3 el camimo
4 all my friend are dead (turbonegro cover)
5 yeah
6 high gain devil rockers

Οι Big Nose Attack, είναι κατά τη γνώμη μου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα που έχουμε στη χώρα μας και γεμίζουν τη σκηνή, αν και είναι μόνο δύο. Με ήχο υπέροχο και διάθεση στα σύννεφα, θαρρώ κέρδισαν και τους πιο δύσπιστους.

Big Nose Attack setlist
1 A bite to eat
2 All by myself
3 U.B.
4 Stop breakin’ down
5 Party of special things to do
6 Left alone
7 Wild cherry
8 Down with me
9 Yeah! (that girl)

Μια στρατιά τεχνικών όρμησαν με λύσσα, αδειάζοντας σε χρόνο προβαρισμένο το πάλκο για να είναι έτοιμοι οι Αμερικανοί να κλέψουν και πάλι αθηναϊκές καρδιές.

“Earth Rocker” και ο εκφραστικότατος Neil ξεσηκώνει το κοινό. Το σετ στηριγμένο στο πρόσφατο album τους (προσωπικά το λάτρεψα, οπότε δεν με πείραξε διόλου) με “Unto the Breach” και με καλύτερη στιγμή το “D.C. Sound Attack” με το Fallon να ξεκινά με φυσαρμόνικα και να συνοδεύει τελικά, τα τύμπανα του Jean-Paul Gaster χτυπώντας μια κουδούνα. ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ!

Δεν έλειψαν βέβαια, τα “Regulator” και “Mob goes wild”, καθώς και άλλες του μεγάλες του ς επιτυχίες. Επιτέλους, είδα και άκουσα ζωντανά το αγαπημένο μου, “The face”!

Ο ήχος ήταν πολύ ικανοποιητικός ακόμα και για μένα που βρισκόμουν στο πάνω πάνω διάζωμα, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα από αμφιθεατρική σκοπιά και μπορώ να πω πως αυτού του είδους τα μαγαζιά θα έπρεπε να φιλοξενούν συχνότερα “δικα μας” live.

Να πω και του χρόνου;

Clutch setlist
01 Earth Rocker
02 Unto The Breach
03 Pure Rock Fury
04 The Mob Goes Wild
05 Profits of Doom
06 Subtle Hustle
07 D.C. Sound Attack!
08 Book, Saddle, & Go
09 Crucial Velocity
10 Cyborg Bette
11 The Soapmakers
12 Burning Beard
13 The Regulator
14 Mad Sidewinder
15 The Face
16 The Wolf Man Kindly Requests…
17 Cypress Grove
18 Electric Worry
19 One Eye Dollar

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

529

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.