Rockway gr

ROTTING CHRIST

 

Η πιο επιτυχημένη ελληνική μπάντα στον rock/metal χώρο είναι αναμφισβήτητα οι Rotting Christ.

Έχοντας παίξει live σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φτάνοντας μέχρι τις Άνδεις στη Χιλή, έχουν κερδίσει το σεβασμό μουσικόφιλων και μουσικών, εκ των οποίων κάποιοι τους αναφέρουν και ως επιρροή/έμπνευση.

Βασίζοντας προς την συμπλήρωση των 30 χρόνων μουσικής ζωής τους, το Σάββατο 25 Μαρτίου θα "αλώσουν" το Piraeus 117 Academy και όποιος δεν προμηθευτεί εγκαίρως εισιτήριο θα το μετανιώσει (Δελτίο τύπου). Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω εκείνο το εμπρηστικό διήμερο της 25ης τους επετείου στο Gagarin; 1η ημέρα (live report) και 2η ημέρα (live report). Μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα!!!

Η πρώτη τους επαφή με τα ανύποπτα αυτιά μας ήταν στο μακρινό πλέον 1989 και το εμβληματικό "Satanas Tedeum" που σε καμιά περίπτωση δεν μας προδίδει το μεγαλείο που θα ακολουθήσει. Ακολουθούν επτάιντσα βινύλια, τα  split με τους Sound Pollution και Monumentum, και τα σπάνια πλέον "Dawn of the Iconoclast" και "Αποκαθήλωσις", που θα κυκλοφορήσουν όμως, μετά το ντεμπούτο τους "Passage to Arcturo".

Οι οπλές των αλόγων της Αποκάλυψης όμως, θα ακουστούν για πρώτη φορά στο "Thy Mighty Contract" του 1993, που τους έφερε στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής black metal σκηνής, μέσω της Osmose Productions.

Συνεχίζοντας ακάθεκτοι θέτοντας εαυτούς στην κορυφή της εγχώριας σκηνής, κυκλοφορούν το "Non Serviam" το 1994, μέσω της Ελληνικής Unisound Records.

H αρχή της μεγάλης επιτυχίας ήρθε το 1996 και την υπογραφή συμφωνίας με την δυνατή Century Media και την κυκλοφορία του "Triarchy of the lost Lovers".

H μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία ήρθε ένα χρόνο μετά, διχάζοντας προς στιγμή τους οπαδούς τους, με την κυκλοφορία του "A Dead Poem" (review), που πούλησε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα στην Ευρώπη. Στο κομμάτι "Among Two Storms" συμμετέχει ο Fernando Ribeiro των σημαντικών Moonspell, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Xy των επίσης σημαντικών Samael.

Με απόσταση δύο ετών, ήρθε και το "Sleep of the angels" το 1999, το οποίο απογοήτευσε αρκετούς που περίμεναν μια επιστροφή στις ρίζες. Oι Rotting Christ θέλησαν προς το παρόν να συνεχίσουν στην ίδια συνταγή με το προηγούμενο album, που κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν πέτυχε, αν σκεφτεί κανείς πως τους έφερε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Το 2000 με το "Khronos" έδειξαν μια σκληράδα που έλειψε στα προηγούμενα δύο και διασκεύασαν μάλιστα, Current 93, αλλά δεν έδειξαν να προσπαθούν να γυρίσουν πίσω στις ρίζες τους, ενώ στην παραγωγή βρίσκεται ο Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain).

2002 και με το "Genesis" σκάει το χειλάκι του black metalhead, αφού οι βασιλιάδες Rotting Christ αποφασίζουν να σπάσουν και πάλι κόκκαλα, παίρνοντας φοβερές κριτικές και η παραγωγή του κυρίου Andy Classen δίνει βάρος στον τονισμό της αγριάδας.

Το 2004 έρχεται το "Sanctus Diavolos" με τη συμμετοχή του συμπατριώτη μας Gus G (Firewind), μιας χορωδίας και τον Σάκη στα synth και περιέχει κομμάτια που πλέον δεν λείπουν από καμιά τους setlist.

Τρία χρόνια περιμέναμε και οι Rotting Christ επανέρχονται με το εκπληκτικό "Theogonia", έχοντας υπογράψει στην Season Of Mist και δείχνουν ένα νέο μεγαλειώδες πρόσωπο. Το ένατο album τους λοιπόν, θεωρείται και όχι άδικα, ένα από τα καλύτερα τους και είναι το πρώτο με τον Γιώργο Μπόκο (Nightfall) στην κιθάρα.

Ακόμα τρία χρόνια και ο διάδοχος ονομάζεται "Aealo" (review). Συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία, διασκευάζουν το "Orders from the Dead" της Diamanda Galas, με την ίδια να ακούγεται στο κομμάτι. Στο δίσκο αυτόν, συμμετέχουν επίσης, ο παλιός τους συνεργάτης Magus Wampyr Daoloth, o Alan Averill (Primodial) και ακούγεται ο ήχος της τσαμπούνας που δίνει μια όμορφη παραδοσιακή υφή στη μουσική τους. Στο "Aealo" ανοίγει ο λογαριασμό με το μυστικισμό σε μεγαλύτερο βαθμό από πριν και οι πειραματισμοί σε διάφορες γλώσσες, ακόμα και κάποιες που έχουν πια εξαφανιστεί.

Φτάνουμε στο 2013, και κυκλοφορεί το "Κατά τον δαίμονα εαυτoύ" (review) και είναι σίγουρα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του 2013 που εμείς στο Rockway.gr βάλαμε ψηλά στην λίστα με τα 20 καλύτερα. Μια βουτιά στην άβυσσο των αρχαίων πολιτισμών μέσω μυστικισμού και Rotting Christ στην καλύτερη τους φόρμα Με αυτό στη φαρέτρα, κάνουν ένα χορταστικό sold out διήμερο στο Gagarin, το οποίο έθεσε τις βάσεις για το live album με τίτλο "Lucifer over Athens" (review).

Πριν περίπου ένα χρόνο από τώρα, έρχεται στα χέρια μας το δωδέκατο τους πόνημα με τίτλο "Rituals" (review) που είναι μουσικά και θεματολογικά η φυσική συνέχεια του προηγουμένου. O Magus και πάλι στις επάλξεις να βοηθήσει, ο Nick Holmes (Paradise Lost) δανείζει τη φωνή του στο αγαπημένο μου "For A Voice Like Thunder" όπου ο Σάκης Τόλης εμπνέεται από τον William Blake, o Vorph (Samael) στο "Flowers of evil" και οι τσαμπούνες βάζουν φωτιά. Όπως έγραψε στην κριτική του ο Ιορδάνης Κιουρτσίδης: "Ακόμη και ο Ιησούς θα σας έδινε το χέρι."

Φάτε ένα κοπάδι μπακαλιάρους και έναν κουβά σκορδαλιά άφοβα γιατί το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαρτίου, θα χάσετε θερμίδες μαζί με τους ROTTING CHRIST!!!

ONLY FOR TRUE UNBELIEVERS!!!

Rate this item
(2 votes)
More in this category: « NASTY PHANTOGRAM »
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version