M:PIRE OF EVIL, NOISE DISORDER, HELLBOUND (19/05/13) AN CLUB

Υπάρχουν κάποια live που πραγματικά δεν ξέρεις τι να περιμένεις. 

30 Βαθμοί, ημέρα Κυριακή στο θρυλικό ΑΝ Club για να δούμε και να ακούσουμε πακέτο τους Έλληνες thrashers Hellbound και Noise Disorder καθώς και τους headliners M:pire of Evil.
Το σενάριο έλεγε να πιαστεί καλή θεση στο bar ώστε και καλή οπτική να έχουμε και η μπύρα να είναι εύκολα προσβάσιμη. 19:45 και το πλάνο είχε τηρηθεί με πάσα ακρίβεια.

Οι Hellbound πάτησαν το stage γύρω στις 20:00 και στο ΑΝ ήμασταν 20 άτομα. Δεν ξενερώνουμε όμως ούτε εμείς αλλά ούτε η μπάντα που για μισή ώρα κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να μας κρατήσει σε εγρήγορση.

Τhrash/Death metal λοιπόν, άλλοτε groove, άλλοτε ρυθμικό και ενίοτε απλά in your face. Με επιρροές από Exodus μέχρι Entombed η μπάντα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και δέσιμο επί σκηνής παρότι ήταν το πρώτο τους live με τον νέο μπασίστα που αν και αγχωμένος τα έβγαλε εις πέρας μια χαρά. Ο ήχος μέτριος με τα φωνητικα λίγο θαμένα αλλά δεν είχαμε και τρελές απαιτήσεις. Έχουνε διάθεση και όρεξη και αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα ξανακούσουμε νέα τους σίγουρα. Στα συν της εμφάνισης και η πολύ καλή διασκευή στο “Hourglass” των Lamb of God.

Hellbound setlist: 
Bleeding Hands
Pathetic
Collateral Murder
Dementia
Hourglass (Lamb of God cover)
Sins Of The Fathers
Addicted To Evil

Μετά το απαραίτητο διάλειμμα στη σκηνή ανεβαίνουν οι Noise Disorder. O κόσμος δεν ήταν πάνω απο 30 και το κλίμα αρκετά συντροφικό. 3η μπύρα και πάμε για το δεύτερο  thrash κύμα.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε θετική εντύπωση ήταν ο αέρας που είχε το συγκρότημα πάνω στη σκηνή. Έδειχναν ότι έπαιζαν μαζί για πολλά χρόνια με αρκετά live στο ενεργητικό τους πράγμα το οποίο δεν ισχύει και για αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο. Thrash or Die περίπτωση οι Noise Disorder, εμφανώς επηρεασμένοι από μπάντες όπως Kreator, Exodus και Sodom.

Πέρα από τα δικά τους κομμάτια (διέκρινα και ένα πρώτο hit, το “Under Command Suicide”) έπαιξαν και 4 διασκευές. Το “Flag of Hate” από Kreator με εισαγωγή από “Phobia”, το “Bounded by Blood” των Exodus, “Cryonics” από Slayer και μια φοβερή διασκευή στο “Overkill” από Motorhead. Πολύ δυνατά riff και δαιμονισμένα φωνητικά συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μπάντες που αυτή τη στιγμή έχουν συμβόλαιο σε κάποια δισκογραφική.

Noise Disorder setlist: 
Under Command Suicide
The Legion
Flag of Hate (Kreator cover)
Twisted Mind
Ashen Grave
Bonded By Blood (Exodus cover)
Grim Reaper
Cryonics (Slayer cover)
Execution
Overkill (Motorhead cover)

Αφού μας χαιρέτησαν έφτασε η ώρα για το τελευταίο διάλειμμα πρίν τα 2 θρυλικά στελέχοι των Venom, Mantas και Demolition Man, μαζί με τον JXN στα drums, πατήσουν το stage.

Οι metalheads  ήταν δεν ήταν 70 άτομα αλλά μια ανυπομονησία υπήρχε, περισσότερο για τα κομμάτια των Venom που θα ακουγόντουσαν παρά για τα κομμάτια των M:pire of Evil που παρεμπιπτόντως είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα.

Κοντά στις δέκα παρά, τα φώτα σβήνουν και το τρίο σκάει στη σκηνή με απίστευτο πάθος και τσαμπουκά. Είχα το φόβο ότι λόγο του ελάχιστου κόσμου η μπάντα θα ξενέρωνε αλλά οχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά τα έδωσε όλα και με το παραπάνω.

Mantas και Demolition σε πολύ καλή φόρμα, χωρίς φανφάρες αλλά σε επικοινωνία με το κοινό, απέδειξαν ότι αν και τα χρόνια έχουν περάσει η πώρωση και η όρεξη παραμένει. Κάποια ωραία και έξυπνα σχόλια για το αμερικάνικο δόγμα για την ελευθερία αλλά και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα χειροκροτήθηκαν απο το κοινό και έδειξαν ότι οι γερόλυκοι έχουν σαφή εικόνα για το τι γίνεται γύρω μας.

Τα κομμάτια που ακούστηκαν αποτελούν μέρος της ζωντανής ιστορίας του Heavy Metal. “Die Hard”, “Black Metal”, “Welcome to Hell”, “Witching Hour” δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και έκαναν τους σβέρκους μας να πονέσουν. Ο ήχος ήταν προβληματικός καθόλη τη διάρκεια του set αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργεί πρόβλημα. Είναι σίγουρο πως όλοι μας έχουμε βρεθεί απέναντι σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Μην ξεχάσω να αναφέρω και τον Μarc Jackson (JXN) ο οποίος ήταν βράχος στα drums παίζοντας και ένα εκπληκτικό solo στα μισά του set. Στα κομμάτια των Μ:PIRE OF EVIL οι αντιδράσεις του κοινού ήταν ηπιότερες αλλά ήταν τέτοια η δομή του setlist που δεν άφηνε περιθώρια για εφησυχασμό…

Για encore ακούσαμε “Countess Bathory”, “Leave me in Hell” και για το τέλος “In League With Satan” με τον απαραίτητο χαμό να συνοδεύει κάθε νότα και το κοινό να τραγουδάει αγκαλιασμένο. Στη συνέχεια το συγκρότημα αφου ευχαρίστησε το κοινό (πράγμα που έκανε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του set) αποχώρησε απο το stage κάτω απο τις επευφημίες του κόσμου.

M:Pire of Evil setlist:
Metal Messiah
Die Hard
Wake Up Dead
Don’t Burn The Witch
Blackened Are The Priests
Carnivorous
Temples Of Ice
Hell To The Holy
Welcome To Hell
Demone
Hellspawn
Drum Solo
Creatures of The Black
Black Metal
Witching Hour
Countess Bathory
Leave Me In Hell
In League With Satan

Με λίγα λόγια, οι πραγματικά ελάχιστοι που βρεθήκαμε στο ΑΝ στις 19 Μαίου περάσαμε κάτι παραπάνω απο υπέροχα βλέποντας 2 πολύ μεγάλες μορφές που δεν είχαν να αποδείξουν τίποτα, πέραν του ότι το Heavy Metal δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει για να ζει απο τον κόσμο αλλά ζει για τους οπαδούς του που με τη σειρά τους LAY DOWN THEIR SOULS TO THE GODS ROCK ‘N’ ROLL.

 Άντε και σύντομα ξανά απο τα μέρη μας.

ΥΓ ευχαριστούμε τον Ανδρέα για τις photo

500