Dreamlongdead, Holy, Ruined Families, Hedvika (20/01/13) An Club

Το live της Κυριακής τα είχε όλα, και όταν λέμε όλα, εννοούμε από post – metal, hardcore, μέχρι doom metal.

H World’s Appreciated Kitsch Collective, γνωστή στον χώρο για τις hardcore/ punk D.I.Y συναυλίες της, κατάφερε και συγκέντρωσε στο υπόγειο του An Club, το βράδυ της Κυριακής, τόσο ετερόκλητο κοινό με κύριο  παρανομαστή  την καλή διάθεση και την αγάπη προς την μουσική  ανεξαρτήτως ταμπέλας και ιδιώματος

Οι οδηγίες ήταν σαφείς… Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Το Show ξεκινάει στις 21.30, όπερ και εγένετο με τους Αθηναίους  Hedvika.

Αν και με είχαν “προειδοποιήσει” για το πόσο καλοί είναι, δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ καλοί όμως.  Με εμφανείς επιρροές απο Isis και Cult Of Luna έπαιξαν συνολικά 3 κομμάτια δεμένου, δυνατού post – metal  με φωνητικά παναγίαβοήθα και ήχο εξαιρετικό. Μαζί με τους Ruined Families αποτέλεσαν την αποκάλυψη της βραδιάς για εμένα.


Hedvika setlist
Collapse
100. 000 Years
Shapes of Nemesis

Ώρα 22.25 και ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να συγκεντρώνεται  και αισίως το An μετράει  100+ ατόμα. Αν αναλογιστεί κανείς και τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες τελέστηκε το εν λόγω event (βλ. Απεργίες ΜΜΜ, βόμβα στο Mall ) η προσέλευση του κόσμου ήταν αν μη τι άλλο ικανοποιητική.

Και στην σκηνή (και όχι μόνο )εμφανίζονται οι Ruined Families. Δυνατοί, δεμένοι, νευρώδεις, αεικίνητοι με τον τραγουδιστή τους στο pit να τα “σπάει” παρέα με το κοινό επαιξαν συνολικά στα 25 λεπτά της εμφάνισης τους 10 κομμάτια μεταξύ των οποίων και τέσσερα καινούρια όπως μας πληροφόρησαν. Ήταν αναμφίβολα το   χαστούκι της βραδίας μόνη ένσταση ίσως το ότι ο ήχος δεν ήταν και τόσο καλός σε κάποια σημεία.


Ruined Families setlist
Easy Livin’
Voidealism
You Will Become..
To New Parents
Bedroom Nihilist
Pedestal
Temporary Companion
Human Fence
Basement Rats
Quiet

Με τα κόπων και βασάνων μάζεψα το σαγόνι μου απο το πάτωμα μετά την  εμφάνιση των Ruined Families  και ανασυγκρότησα τον εαυτό μου για την εμφάνιση των Ιταλών Holy, οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή στις 23.10. Καταρχήν πολλά respect στον τραγουδιστή τους, ο οποίος παρά το χτύπημα στο πόδι του δεν έδειξε να πτοείται καθ όλη την διάρκεια της 20λεπτης εμφάνισής τους. Δυνατό ισοπεδωτικό hardcore powerviolence και τα μυαλά  όλων κολλημένα στον τοίχο.

Holy setlist
Intro/ War
Handshake
The Wrong Side
Crust Tutta
Basso
Nuova Pop
New York
Dead Can Dance
Tonta
Restless
Chitarra

And When The Clock Strikes Twelve , ένα αρχέγονο μυστήριο συντελείται και Cthulhu Rises!! Και ο λόγος δεν είναι άλλος απο τους headliners της βραδιάς Dreamlongdead.

Mε μια λέξη μόνο DOOMMM!!! Καταστροφή, όλεθρος. Ήχος  οδοστρωτήρας  και γενικά ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Φωνητικά βγαλμένα απο τα έγκατα της κόλασης, ογκολιθικές κιθάρες και σίγουρα κάπου εκεί εξώ ο Κθούλου θα τρίβει τα πλοκάμια του για τα άξια τέκνα του.

Έπαιξαν αν δεν κάνω λάθος όλο το “Madness Dead Grave” αφήνωντας  άπαντες ικανοποιημένους .

Εν κατακλείδι συγχαρητηρία για μια ακόμη φορά στην WAK για τα ποιοτικά live που διοργανώνει εναντι πολύ χαμηλού και λογικού αντιτιμού, γεγονός που μου υπενθυμίζει  απο την προσελευση του κοσμου ( είπαμε ικανοποιητική , αλλά θα μπορούσε και καλύτερα) πως ο Έλληνας είναι μαζοχιστής αν δεν σκάσει την 30άρα του δεν θα ησυχάσει.

Και επιτέλους SUPPORT YOUR LOCAL SCENE!!!

photos: Αλέξης Δρυμιώτης

417