Municipal Waste, Released Anger, Faithreat (07/07/12) Κύτταρο

Το απόγευμα της εβδόμης Ιουλίου λίγος ήταν ο κόσμος που περίμενε έξω από το Κύτταρο της έναρξη μιας κατά τα άλλα ενθουσιώδους συναυλίας.

Ίσως αυτό να ήταν και η κύρια αιτία της, εν τέλει μη ενοχλητικής για κανέναν, καθυστέρησης. Συγκεκριμένα, ενώ η έναρξη προορίζονταν για τις 21:00 οι Faithreat δεν ανέβηκαν στη σκηνή μέχρι και πενήντα λεπτά αργότερα.

Οι οποίοι Faithreat που μας ήρθαν απ’ τον Βόλο έφεραν μαζί τους μπόλικη διάθεση που μάλιστα περίσσευε κυρίως από τον υπερκινητικό τους frontman και την ακούραστη, κατά τα άλλα ασκούμενη για μόλις 25 λεπτά, φωνή του. Το υπόλοιπο group μπορεί να μην φάνηκε το ίδιο έκπληκτο από τη στιγμή, αλλά λειτούργησε καλά και παρουσίασε μια σύντομη λίστα καλών κομματιών.

Ο κόσμος ήταν τελικά αρκετός από το πρώτο act του event με τη κλασσική παρουσία των πιστών thrashers που πρωταγωνιστούσαν με την υπέρογκη και έκδηλη πώρωση τους μπροστά ακριβώς από τη σκηνή. Οι Faithreat αφού έκαναν την έναρξη με ένα original thrash act αποχώρησαν από τη σκηνή πολύ λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Δέκα μόλις λεπτά αργότερα έκαναν την εμφάνιση τους οι Released Anger, ένα από τα πιο συζητημένα εγχώρια ονόματα της thrash κοινότητας και όχι μόνο. Κάθε εμφάνιση τους θεωρείται κάτι παραπάνω από απλό support κι αυτό το κερδίζουν οι ίδιοι με τη “μαχητικότητα” τους απάνω στη σκηνή. Καλό νέο για όσους τους περίμεναν ήταν ότι τίποτα λιγότερο από τα παραπάνω δεν ίσχυσε και στη συγκεκριμένη βραδιά όπου απεδείχθη μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους.

Ο ήχος τους ξεκίνησε πολύ μέτρια αφού τα πρώτα solos πήγαν αδιάβαστα με το κοινό να παρακολουθεί με απορία τον κιθαρίστα του συγκροτήματος. Ευτυχώς αυτό ήταν κάτι που έφτιαξε σχεδόν αμέσως, χωρίς βέβαια να τελειοποιηθεί, κι ο ήχος του περισσότερου set των Released Anger ήταν εφάμιλλος με της υπόλοιπης βραδιάς. Οι Έλληνες thrashers παρουσίασαν υλικό και από το επερχόμενο δεύτερο album τους κερδίζοντας καλές εντυπώσεις.

Κι έφτασε η ώρα των Municipal Waste. Έχοντας καθιερώσει τη παρουσία τους εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία θεωρούνται ακόμα ένα εκ των ανερχόμενων groups του thrash. Η δισκογραφία τους είναι ήδη πλούσια κι έχει αγκιστρώσει ήδη πολύ κόσμο με τη δυναμικότητα και τη μοναδικότητα της. Έτσι για πολλούς έφτασε η ώρα να αντικρύσουν ιδίοις όμμασι προς τι όλος αυτός ο ντόρος.

Δυστυχώς γι’ αυτό, το κοινό είχε την ευκαιρία να το αντιληφθεί μέσα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει λιγότερα από εβδομήντα λεπτά. Από την άλλη, οι Αμερικανοί κάλυψαν ένα μεγάλο εύρος επιλογών που είχαν διαθέσιμο που δεν άφηνε περιθώρια να χαρακτηρίσουμε την εμφάνιση τους μη ολοκληρωμένη.

Ο ήχος τους ήταν ικανοποιητικός, οι ίδιοι ένας χείμαρρος απάνω στο σανίδι και ο κόσμος απόλυτα συνεπαρμένος στο κυριολεκτικά επαγγελματικό στήσιμο αυτού του καθ’ όλα ενδιαφέροντος σχήματος από το Richmond. Party λοιπόν ίσως και να μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το όλο show, κάτι που οι ίδιοι σίγουρα θεωρούν τοιουτοτρόπως. Η εμφάνιση αυτή των πραγματικά υποσχόμενων Municipal Waste ήταν απολαυστική και ιδανική για να ξεχαστούμε από το ανελέητο Καλοκαίρι.

378