Reflection, Achelous, Dead Planet (1/6/2019) The Crow

Το καλοκαίρι που έρχεται, αναμένεται πολύ “καυτό” είτε μιλάμε για θερμοκρασία, είτε και για συναυλιακά δρώμενα. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των καλοκαιρινών φεστιβαλικών δραστηριοτήτων, ένα live-“πρόδρομος” του τί θα ακολουθήσει, έμελε να λάβει χώρα την 1η του Ιουνίου στο The Crow Club στην Αθήνα. Οι Αθηναίοι metallers Reflection, παρέα με τους Achelous και μία νέα ανερχόμενη μπάντα, τους Dead Planet, ήταν έτοιμοι να στήσουν το δικό τους “πάρτυ” στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Φτάνοντας στο venue, είδα αρκετό κόσμο να περιμένει στην πόρτα, κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι το μαγαζί θα ήταν γεμάτο. Οι περισσότεροι δε, είμαστε λίγο πολύ “γνωστοί” αφού συναντιόμαστε στα περισσότερα lives, εντός και εκτός λεκανοπεδίου. Τα πηγαδάκια ήταν πάρα πολλά λοιπόν, και με θέμα πότε τις εκλογές και πότε τις επερχόμενες συναυλίες, η ώρα περνούσε ευχάριστα.



Η πρώτη μπάντα που θα ανέβαινε στη σκηνή, ήταν οι “νέοι” (από όλες τις απόψεις, και ηλικιακά και δισκογραφικά) Dead Planet. Οι γνώσεις μου περί της μπάντας, ήταν λίγες έως μηδενικές, αφού δε τους γνώριζα μέχρι πρότινος. Με ένα EP στις αποσκευές τους και με έναν ήχο progressive rock που άγγιζε και το alternative, προσπάθησαν να “ανεβάσουν” τους παρευρισκόμενους που είχαν μαζευτεί από νωρίς στο venue. Σε περίπου 40 λεπτά, μας έπαιξαν τα “Bad Youth”, “Dead Planet” και “Roads Made Of Stone” από το EP καθώς και δύο νέα κομμάτια, τα “Tranquilizer” και “A Few Months To Live”. Νομίζω, ότι τα παιδιά με αρκετό μουσικό “θράσος” κατάφεραν να ξεσηκώσουν το πλήθος, με τις “αλά Nirvana” εκτελέσεις των κομματιών τους. Μία πολύ καλή αρχή για τους νεαρούς rockers, που απέδειξαν περίτρανα πως αν δουλέψεις και έχεις και το κατάλληλο “θράσος”, θα πας μπροστά. Εύγε, παίδες!



Dead Planet setlist:
Bad Youth
Dead Planet
Tranquilizer
Roads Made Of Stone
A Few Months To Live



Επόμενοι στη σκηνή, οι heavy/power metallers Achelous. Με τον κόσμο να έχει γεμίσει πλέον το venue, οι Αθηναίοι metallers πάτησαν με περίσσιο “θάρρος” τη σκηνή και με μία “αύρα” μεγάλης μπάντας, ξεκίνησαν το μουσικό τους “ταξίδι”. Η αλήθεια είναι, ότι έχοντας ήδη δει δύο φορές τη μπάντα ζωντανά και έχοντας αποκομίσει την ιδέα ότι live με το live “εξελίσσονται” σε μία πραγματική “μηχανή”, περίμενα ένα “δυνατό” αποτέλεσμα. Και αυτό είδα! Οι Achelous, πιο δεμένοι από ποτέ, με αστείρευτη ενέργεια και πάθος να “αναβλύζει” σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους, όχι μόνο με ικανοποίησαν, αλλά δημιούργησαν ήδη μεγαλύτερες προσδοκίες για ένα επερχόμενο show τους.



Ξεκίνημα με το “Macedon” και συνέχεια με τα “Gordian Knot” και “Blood”, από το νέο τους δίσκο “Macedon”, που απέσπασε θετικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού τύπου. Ο frontman της μπάντας, δε σταμάτησε λεπτό να στριφογυρίζει στη σκηνή και να “παίζει” με το κοινό, δείγμα του ότι η μπάντα συνεχώς “δουλεύει” τη σκηνική της παρουσία. Οι Achelous, συνέχισαν με τα “Myrmidons” και “Warriors With Wings”, όπου οι οπαδοί τα “υποδέχτηκαν” με μεγάλη χαρά και ανταπέδωσαν με headbanging και sing along. “Persepolis” και “The Cold Winds Of Olympus”, συνέχισαν την “επιχείρηση” ανύψωσης του ηθικού των παρευρισκόμενων και τα “Final Day” και “Gaugamela”, την πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Ήταν τρομερή η ανταπόκριση των θεατών σε αυτό που παρακολουθούσαν. Το τέλος είχε φτάσει και ποιό άλλο τραγούδι θα μπορούσε να κλείσει μία τέτοια βραδιά για τους Achelous, εκτός από το “Guardians Of The Light”; Νομίζω, κανένα άλλο δε θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τον πιο δύσπιστο να “χτυπηθεί” στους ρυθμούς του, όπως το συγκεκριμένο. Νομίζω, η καλύτερή τους εμφάνιση μέχρι τώρα! Μία μπάντα, που συνεχώς δουλεύει και γουστάρει αυτό που κάνει. Και πρέπει να γνωρίζει, ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω και ο κόσμος το αναγνωρίζει.



Achelous setlist:
Intro Bound For Glory
Macedon
Gordian Knot
Blood
Myrmidons
Warriors With Wings
Persepolis
The Cold Winds Of Olympus
Final Day
Gaugamela
Guardians Of The Light



Να πω την αλήθεια, οι Reflection ήταν μία “άγνωστη” μπάντα για μένα, όσον αφορά στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Πότε κάποια δουλειά, πότε κάποιο πιο “σημαντικό” live, δεν μου είχαν επιτρέψει να τους παρακολουθήσω. Και μάλλον, είχα κάνει λάθος! Μιλάμε ότι η μπάντα, “θερίζει” επί σκηνής! Τρομερή ενέργεια, απίστευτες ερμηνείες και τουλάχιστον “επικές” συνθέσεις, συνθέτουν ένα μοναδικό live αποτέλεσμα. Έχοντας δε και το ρόλο του headliner, βγάζοντας από πάνω τους το “άγχος” του χρόνου, είναι το λιγότερο απολαυστικοί!



Οι Αθηναίοι epic/heavy metallers, μπήκαν με το “αναγνωριστικό”, “Ghost Ship”, θέλοντας να “δουν” το level “ζεστάματος” του κοινού και για την υπόλοιπη μιάμιση περίπου ώρα, “πυροβολούσαν” αδιακρίτως. “Time Traveller” και “The Sorceress”, ήταν οι πρώτες τους “βολές”, που άρχισαν να βρίσκουν “στόχο” με το καλημέρα (Καλησπέρα, λόγω και της ώρας βέβαια). Το “Iron Tower”, απλά μας πήρε το “σκαλπ”, ενώ το “Fire” μας αποκάλυψε κάποια από τη “δόξα” του παρελθόντος της μπάντας. Η συνέχεια, ήταν “όλα τα λεφτά”! Ακόμα πιο επική, με τα “Glorious Victory” και το “Children Of War”, ένα κομμάτι από το πρώτο album της μπάντας που δύσκολα το παίζουν ζωντανά, να είναι τα hints της βραδιάς. Πραγματικό “ξύλο”, με τις ερμηνείες του Γιώργου, να σε “στέλνουν” στο πεδίο της “μάχης” κυριολεκτικά.



Όσο περνούσε η ώρα, τόσο “ζεσταινόταν” η “μηχανή” που ακούει στο όνομα Reflection. Και ακόμα περισσότερο γούσταρε και το πλήθος, που αποθέωνε τη μπάντα όποτε έβρισκε χρόνο μεταξύ των “πολεμικών” ασμάτων της. Το “Wings Of Fate” έριξε λίγο την ένταση και τα “When Shadows Fall” και “Who Will Dare To Bend The Bow”, έφεραν και πάλι την τάξη. Από εκεί και έπειτα, η “ισοπέδωση” είχε τίτλο (ή μάλλον τίτλους). “Takla Makan”, “Ruler Of My Own Land” και “When Immortals… Die”, ήταν η τελική “μάχη μέχρι πτώσεως”, και του τελευταίου οπαδού στο venue. Η μπάντα, ευχαρίστησε αρκετές φορές το κοινό και αποχώρησε. Για λίγο όμως, καθώς ο κόσμος είχε άλλη άποψη! Τα “Fallen Shadow” και εκ νέου το “Ruler Of My Own Land”, φάνηκαν να είναι αυτά που “ξεδίψασαν” τους θεατές που κυριολεκτικά “άφησαν” το group να κατέβει από τη σκηνή. Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Η εμφάνιση, από αυτές που αξίζουν “Όσκαρ”. Απλά απίστευτο, αυτό που ζήσαμε το βράδυ της 1ης του Ιούνη όσοι βρισκόμασταν εκεί. Οφείλω, να “βγάλω το καπέλο” στους Reflection και να πω ότι πρόκειται για μία από τις πιο υποτιμημένες μπάντες στην Ελληνική σκηνή. Μπράβο παιδιά, εύχομαι ακόμα καλύτερες βραδιές!



Reflection setlist:
Ghost Ship
Time Traveller
The Sorceress
Iron Tower
Fire
Glorious Victory
Children Of War
Wings Of Fate
When Shadows Fall
Who Will Dare To Bend The Bow
Takla Makan
Ruler Of My Own Land
When Immortals… Die
Encore
Fallen Shadow
Ruler Of My Own Land

Γυρνώντας σπίτι, ήμουν με ένα μεγάλο “χαμόγελο” ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, δείγμα μιας υπέροχης εμπειρίας, ενός “γεμάτου” Σαββατόβραδου. Είχα καιρό να νοιώσω τέτοια “ικανοποίηση” και ευχαριστώ και τις τρεις μπάντες που μου έκαναν ένα τέτοιο “δώρο”.

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη / Despina Stamataki Photography

453

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.