Ρόδες United, Sober On Tuxedos, Dead South Dealers (19/4/2019) ‘Ιλιον Plus

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ακούει κανείς rock μουσική ζωντανά από δυναμικά συγκροτήματα του χώρου, σε μία εκδήλωση που έμοιαζε συνάντηση μεταξύ φίλων;

Οι heavy rockers Sober On Tuxedos, οι Ρόδες United και οι Dead South Dealers κατάφεραν το παραπάνω, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Ίλιον Plus για μία ολοκληρωμένη και ζεστή εμφάνιση, η οποία περιελάμβανε επίσης rap και ρεμπέτικα. Το live ξεκίνησε στις 21:30, με τους Dead South Dealers ως opening act.



Οι επιρροές των παιδιών κυμαίνονταν ανάμεσα στο southern rock και το metal, ένα blend το οποίο ήταν πολύ διασκεδαστικό και συνάμα catchy. Στα θετικά αυτής της εμφάνισης, ήταν η απόδοση του ήχου, κάτι το οποίο συνέβαλλε αποφασιστικά στο να “παρατηρήσουμε” καλύτερα τη μουσική του συγκροτήματος. Τα κιθαριστικά riffs και solos σε αρκετά σημεία ήταν κολλητικά, κάνοντας τους μπροστινούς θαμώνες να κουνήσουν ακατάπαυστα τα κεφάλια τους. 



Αρκετά τραγούδια της μπάντας βασίζονταν στον groove ρυθμό, όπως τα “D.S.D.”, “Note To Self” και “Walk Through The Line”, με αποτέλεσμα να κάνουν μεγάλο μέρος του κοινού να λικνιστεί. Η ενέργεια και η διάθεση του συγκροτήματος βρίσκονταν στα ύψη, ενώ δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η εκπληκτική φωνή και η σκηνική παρουσία του frontman τους, Ανδρέα Μπούτου. Η διασκευή τους  στο “Mob Goes Wild” από τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Clutch, ήταν αυτή που ξεσήκωσε τα πλήθη. Μετά το πέρας του set τους, που διήρκησε σχεδόν μία ώρα, οι DSD χωρίς αμφιβολία μας προθέρμαναν για τα καλά για τους Sober On Tuxedos και το “real party” που θ’ ακολουθούσε.



Dead South Dealers setlist :
Fairies Of The Swamp
D.S.D.
Vinnie The Vet
Note To Self
Walk Through The Line
Wrong Cargo
Mob Goes Wild (Clutch cover)
Exile



Επόμενοι στη σκηνή, οι Sober On Tuxedos, οι οποίοι εμφανίστηκαν λίγο πριν τις 23:00 υπό τη συνοδεία του εφέ καπνού (μιλάμε για πολύ εφέ καπνού!) και του σκοτεινού φωτισμού, σε αποχρώσεις μπλε. Ο Στέλιος Μαγαλιός και η παρέα του, ξεκίνησαν με το mega hit τους “Outcome”, το οποίο ακουγόταν τουλάχιστον “κρυστάλλινα”. Ο επιβλητικός frontman τους περιφερόταν στη σκηνή με περίσσεια άνεση, ερμηνεύοντας κομμάτια μαζί με την υπόλοιπη μπάντα από το ντεμπούτο του group “Welcome To The Liquor Store”.



Στα τραγούδια “Tomorrow”, “Lucy”, “Hey You” και “Swagger”, ο κιθαρίστας Chris Kitsantas και ο μπασίστας Chris Rusty, έδιναν ρέστα “παικτικά” την ίδια στιγμή που το κοινό πραγματοποιούσε wall of death στο κεντρικό σημείο της “πλατείας”. Η συνεχής επικοινωνία του Στέλιου και τα “παιχνίδια” που έκανε με τον κόσμο, φανέρωσαν ότι αυτή η σχέση μετά από τόσα χρόνια καλά κρατεί. Οι SOT, στις διασκευές των Black Sabbath, Limp Bizkit, Billy Idol και Sepultura στα “N.I.B.”, “My Generation”, “Rebel Yell” και “Roots Bloody Roots” αντίστοιχα, συνεπήραν το κοινό, καθώς οι heavy rock και metal ήχοι τους, “απογείωσαν” την τελική τους εμφάνιση και μετέδωσαν την θετική ενέργειά τους στους παρευρισκόμενους, κάνοντας τους τελευταίους να κραυγάσουν και να χοροπηδήσουν την ίδια στιγμή. Λίγο πριν τελειώσει αυτή η συναυλία-party, ο Μαγαλιός μας αποκάλυψε ότι αυτή είναι η νέα εποχή των “νηφάλιων ανδρών με τα κουστούμια”. Οι SOT επέστρεψαν για να μείνουν!



Sober On Tuxedos setlist :
Outcome
Tomorrow
Lucy
N.I.B  (Black Sabbath Cover)
Stay
Hey You
My Generation (Limp Bizkit Cover)
For Me
Rebel Yell (Billy Idol Cover)
Swagger
Roots Bloody Roots (Sepultura Cover)
Best Of Me  


           
Το τελευταίο συγκρότημα του event ήταν οι Ρόδες United, οι οποίοι κρατούν στον χώρο κοντά μια 20ετία (με ενδιάμεσες παύσεις). Λίγο μετά τις 00:00 στο σανίδι του Ίλιον Plus εμφανίστηκε πληθώρα μουσικών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση στη σκηνή ενός “βιολιτζή”, κάτι το οποίο προμήνυε το άκουσμα μουσικών πειραματισμών που ιντριγκάρουν ως συνήθως τους ακροατές.



Ο εκμοντερνισμός των παλιών ρεμπέτικων από τους ικανούς μουσικούς του σχήματος ήταν ένα από τα στοιχεία που έδωσε ενδιαφέρον σε αυτή την εμφάνιση. Δυστυχώς όμως, την προσοχή του κοινού αποσπούσε ο ηγέτης του γκρουπ, Νικήτας, όχι τόσο με τη μουσική του ερμηνεία αλλά με τις συζητήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη στο μικρόφωνο κατά τη διάρκεια των τραγουδιών, κουράζοντας εν τέλη τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, ο συνδυασμός μουσικής, άσκοπων μονολόγων και των απαγγελιών ποιημάτων των MCs δε συνεπήρε  το κοινό, οδηγώντας στην αποχώρηση μερικών εξ αυτών από τον χώρο του club σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Δυστυχώς, αυτό που παρακολούθησα και άκουσα από τις Ρόδες United, απέκλειε κατά πολύ από τις προσδοκίες τις δικές μου και του αυτού του κόσμου. Ασχέτως ότι ανήκει στον “κλάδο” του rap, παραμένει ένα συγκρότημα που είχε κυκλοφορήσει radio friendly hits στο παρελθόν και είχε κάνει επιτυχία.

Οι ερμηνείες των SOT και DSD ήταν αυτές που επιλέξαμε να κρατήσουμε εν τέλη από εκείνη την βραδιά και χαρήκαμε που τιμήσαμε το event με την παρουσία μας. Μέχρι το επόμενο…

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κίτρου / Ioanna Kitrou photography

557

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!