Artillery, Murder Angels, Demolition Train (7/4/2019) The Crow club

Κυριακή βράδυ και τι καλύτερο από το να κλείνεις την εβδομάδα σου με ένα live βλέποντας φίλους αρκετούς αλλά και τους βετεράνους της δανικής thrash metal σκηνής Artillery, ειδικά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Το μέρος, ίσως το πιο κατάλληλο για μια τέτοια βραδιά. Το stage του The Crow Club αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο πιο φιλόξενος χώρος καθώς έχουν περάσει από το σανίδι του ονόματα όπως Praying Mantis, FM, Ryan Roxie, Dare, Pat Travers και Treat.



Οι πόρτες άνοιξαν ακριβώς στις 20.00 και σιγά σιγά ο κόσμος έμπαινε στο Crow Club. Τα support συγκροτήματα αντάξια του ονόματος των Artillery. Πρώτοι στο stage  ανέβηκαν οι δικοί μας Αθηναίοι Demolition Train ακριβώς στις 20.40, μόλις με 10 λεπτά καθυστέρηση. Έχοντας στα κυτάπια τους δύο ολοκληρωμένες δουλείες έκαναν το μαγαζί ώπα μέσα σε 35 λεπτά περίπου. Ξεκίνημα με “Symphony Of Horror” από την τελευταία τους δουλειά και το ζέσταμα ήταν ακαριαίο. Ο ήχος ήταν κρύσταλλο σε όλο το set, μην πω ότι ήταν καλύτερος και από το cd τους.

Setlist με έξι κομμάτια μοιρασμένα απόλυτα μεταξύ των 2 δίσκων που έχουν και τα highlight της βραδιάς ήταν η συμμετοχή του Nir (Nightbreed – Speedrush) στο “Beast of Hades” και του Δημήτρη Καρτάλογλου στο “Wendigo Screams”, μια φωνή που άνετα θα μπορούσε θα αντικαταστήσει τον John Cyriis των Agent Steel. Εξαιρετική εμφάνιση, τρομερή απόδοση, κερδίζοντας τους πάντες μέσα στο Crow Club και ζέσταναν τους σβέρκους μας πολύ γρήγορα!



Setlist:
1. Symphony Of Horror
2. Metal Mayhem
3. Dawn Of The Necromancer
4. Beast Of Hades
5.Wendigo Screams
6. All Hell Is Breaking Loose



Η συνέχεια ανήκε στους λαρισαίους Murder Angels που είχαν κλέψει τις εντυπώσεις στο live των Destruction στην Θεσσαλονίκη. Συνόδευαν επίσης τους Artillery και μια μέρα πριν στην Λάρισα και ήρθαν για να μας επιβεβαιώσουν το πόσο φορμαρισμένη και δεμένη μπάντα είναι. Με μια μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και για αυτούς, στις 21.30 ακριβώς η πρώτη νότα ήχησε στον χώρο και το “Black Lightning” πήρε σάρκα και οστά. Ο ήχος ήταν εξίσου κρυστάλλινος ακούγοντας κάθε λεπτομέρια του παιξίματός του.

Ατόφιο Heavy – Speed metal βγαλμένο από την χρυσή επόχη των ’80’s και προσαρμοσμένο στο τώρα. Η απόδοσή τους από άλλον πλανήτη, προσφέροντάς μας συναισθήματα χαράς και ηδονής δημιουργόντας μας την επιθυμία για μια ακόμα εμφάνιση κάνοντας την ώρα να περνάει νερό. Setlist μοιρασμένο από τον τελεύταίο τους δίσκο (Beyond The Dark) μέχρι το πρώτο τους demo, ήρθαν μας πήραν τα μυαλά και έφυγαν.



Setlist:
1. Black Lightning
2. Eyes Behind The Mask
3. Beyond The Dark
4. Crusader
5. Feind Without A Face
6. Evil Spell
7. Fire And Axe
8. Haunted By Darkness
9. Virus X



Η ώρα όμως για τους Δανούς έφτασε και το ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό ήταν πια γεγονός. Μισή ώρα μετά σε σχέση με το πρόγραμμα βρίσκονταν επάνω στο σανίδι τα αδέρφια Morten Stützer και Michael Stützer, μαζί με τους Peter Thorslund, Josua Madsen και Michael Bastholm Dahl ορεξάτοι και έτοιμοι να ισοπεδώσουν το μαγαζί.



Ξεκίνημα με την τελευταία τους δουλειά και το ομώνυμο “The Face Of Fear” με το κοινό να θερμαίνεται απότομα. Συνέχεια με το παρελθόν τους και το “By Inheritance” αλλά η βάση ισορρόπισε ανάμεσα στον τελευταίο δίσκο τους και στο παρελθόν τους. Με την απόδοσή τους να πιάνει ταβάνι, οι Artillery εμφανίστηκαν ισοπεδωτικοί, χωρίς ίχνος οίκτου. Για μια ακόμα φορά ο ήχος ήταν παραπάνω από καταπληκτικός βοηθόντας συγκρότημα, όρεξη και κοινό να γίνουν ένα.



Ύμνοι όπως “Live By The Scythe”, “Khomaniac”, “Terror Squad” και “The Almighty” γκρέμισαν το The Crow Club επιβεβαιώνοντας μας πως το “βαρύ πυροβολικό” της Δανίας δεν έχει χάσει ίχνος από την αίγλη του μετά τις τελευταίες προσθήκες του 2012 των Josua Madsen (ογκόλιθος) και Michael Bastholm Dahl (τεράστιο λαρύγγι) σε τύμπανα και φωνή αντίστοιχα. Θα έλεγα πως μια ώρα και πέντε λεπτά φάνηκαν ελάχιστα για μια τέτοια εμφάνιση και κανείς από το πολύ ένθερμο κοινό δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα.



Setlist:
1. The Face Of Fear
2. By Inheritance
3. Crossroad to Conspiracy
4. Live by the Scythe
5. 10.000 Devils
6. Sworn Utopia
7. The Challenge
8. New Rage
9. Legions
10. Deeds of Darkness
11. Khomaniac
12. Terror Squad
13. The Almighty

Φωτογραφίες : Πέτρος Πεταλάς / Petros Elathan Photography

628

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.