Mortuary Drape, Slaughtered Priest (16/02/2019) Temple Club

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο συναυλιακές συγκινήσεις. Ξεκινώντας από την Παρασκευή, με το live των Poem παρέα με Nochnoy Dozor και Groove Therapist και σήμερα Σάββατο, με το επετειακό live των black/death metallers Mortuary Drape για το μνημειώδες album τους “All The Witches Dance”, που συμπληρώνει 25 χρόνια κυκλοφορίας.

Αυτό από μόνο του, έκανε τη παρουσία των οπαδών του είδους επιβεβλημένη.



Αν και Σάββατο βράδυ, η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας ήταν υποφερτή. Έτσι, το να φτάσεις στην ώρα σου στο venue, ήταν παιχνιδάκι.

Η καθυστέρηση στο άνοιγμα της πόρτας, είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον στα Ελλαδικά live. Ο κόσμος, είχε μαζευτεί από νωρίς λόγω του διαμετρήματος του ονόματος των Mortuary Drape, χωρίς να μειώνουμε τις ικανότητες των δικών μας, Slaughtered Priest.



Η ανυπομονησία των φίλων του είδους, έλαβε τέλος κατά τις 21:30 όταν και άνοιξαν οι πόρτες. Μέχρι να ανέβουν οι Έλληνες black/thrash metallers, η συζήτηση με φίλους περιελάμβανε το τι πιθανόν να παρακολουθούσαμε. Η απορία μας αυτή, άρχισε να απαντάται κατά το ήμισυ με την είσοδο στη σκηνή των Slaughtered Priest κατά τις 22:00.

Οι Έλληνες metallers, με το καλημέρα μπήκαν φουριόζοι, με αρκετή ενέργεια και πάθος, δίνοντας μας δείγματα γραφής της δυναμικής της δουλειάς τους. “Angelslayers From Above”, “Eternal Goat Reign”, “Proud To Be A Sinner” και “Beat The Disco Poser”, άνοιξαν τον “ασκό του Αιόλου” των σεληνιασμένων Slaughtered Priest. Το κοινό, άρχισε να ζεσταίνεται με αρκετό headbanging και sing along με τη μπάντα.



Οι , Slaughtered Priest πάτησαν το γκάζι από εκεί και πέρα και ισοπέδωσαν το Temple, παίζοντας χωρίς ανάσα πολλές από τις “επιτυχίες” τους. “Menace”, “Speed Metal Attack”, “Cult Of The Carnivore” και “Metallic Hellpatrol”, ήρθαν σα κεραυνός εν αιθρία με το πλήθος να ζητοκραυγάζει. Ο ήχος, σε όχι και τόσο καλή κατάσταση, δεν πτόησε καθόλου το group, που συνέχισε σε εξοντωτικό ρυθμό την εμφάνιση του.



Τα “Hellthrashing Demon”, “Hyperspeed Headbanging”, “Bloodthirsty Pentagram Bitch” και “Christian Toxic Death”, ήρθαν να αποτελειώσουν το εκστασιασμένο κοινό. Πέρα από το μέτριο ήχο, οι Slaughtered Priest ήρθαν, έπαιξαν και όπως φάνηκε από το χειροκρότημα, κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους. Άλλωστε, η επιθετικότητα και η ενέργεια που κατέθεσε το group επί σκηνής, ήταν το κατάλληλο ορεκτικό για το διψασμένο για καλά live κοινό.



Slaughtered Priest setlist:
Angelslayers From Above
Eternal Goat Reign
Proud To Be A Sinner
Beat The Disco Poser
Menace
Speed Metal Attack
Cult Of The Carnivore
Metallic Hellpatrol
Hellthrashing Demon
Hyperspeed Headbanging
Bloodthirsty Pentagram Bitch
Christian Toxic Death



Το διάλειμμα  ήρθε σαν όαση μέσα στην έρημο αφού το ασταμάτητο headbanging φαίνεται κούρασε τους παρευρισκόμενους. Άλλωστε, οι Ιταλοί black/death metallers χρειαζόταν κάποιο χρόνο να ετοιμάσουν το θεατρικό σκηνικό τους. Κεριά, θυμιατήρια και ένα τρίποδο με τη “βίβλο” επάνω, ήταν ένα μέρος του σκηνικού. Το υπόλοιπο, το είδαμε όταν κατά τις 23:15 ανέβηκαν στη σκηνή οι Mortuary Drape. Βαμμένα πρόσωπα και αμφίεση κληρικών, ή και κάποιας αίρεσης ακόμα ακόμα, συμπλήρωναν το θεατρικό μέρος του live.



Στο μουσικό κομμάτι, οι Mortuary Drape ξεκίνησαν με το “All The Witches Dance” album, όπως αναμενόταν. Με το άκουσμα και μόνο της εισαγωγής, το πλήθος παραληρούσε. Ο πανικός που επικράτησε με το “Primordial” και το “Astral Bewitchement”, είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Έπρεπε μόνο, να βρεθείς εκεί και να το δεις από κοντά. Η συνέχεια, “Funeral Chant”, “Larve” και το εξαιρετικό σε live εκτέλεση “Tregenda”, σκόρπισαν ρίγη ανατριχίλας στο ακροατήριο.

Ο ήχος, σαφώς ανώτερος και η διάθεση της μπάντας σε εξαιρετικά επίπεδα. Οι black/death “κεραμίδες”, συνεχίστηκαν με τα “13th Way”, “Chain” και “Medium Mortem” για να κλείσει το black ολοκαύτωμα με το “Occult Abyss”. Το “All The Witches Dance”, αποδόθηκε με τρομερή ενέργεια και όπως του αξίζει, ως ένα album ορόσημο στο είδος του.



Η “τρομοκρατία” των Mortuary Drape, δεν είχε ακόμα τελειώσει. Αυτό που ζήσαμε, ήταν μόνο η αρχή μίας βραδιάς “κολασμένου” black/death metal. Οι Ιταλοί, απέδωσαν φόρο τιμής στους Mercyful Fate με τη διασκευή τους στο “Nightmare Be Thy Name”, και συνέχισαν με το δικό τους “αίμα”. Τα “Mother”, “Crepuscolar Whisper”, “Moon” και “Zombie”, μετέδωσαν το black “τρόμο” στους οπαδούς. Εκστασιασμένοι, από αυτό που άκουγαν, δε μπορούσαν να πάρουν τα αυτιά τους από τη σκηνή.

Το “Vengeance From Beyond”, ήταν μάλλον το τελευταίο “χτύπημα” των Mortuary Drape για τη βραδιά. Και λέω μάλλον, γιατί η αποθέωση του κόσμου και η λαϊκή απαίτηση για παραπάνω τραγούδια, έφεραν εκ νέου στη σκηνή του Temple τους Ιταλούς. Το encore, περιελάμβανε το “Mortuary Drape” που ζητήθηκε από το κοινό, και το “Abbot” για να κλείσει με μεγάλη επιτυχία ένας black metal όλεθρος.



Οι Mortuary Drape, ήταν σε τρομακτική κατάσταση και απέδωσαν σε full ρυθμούς, τόσο το εξαιρετικό “All The Witches Dance” όσο και το υπόλοιπο setlist τους. Το γεγονός ότι ξέφυγαν από το αρχικό πρόγραμμα τους (εννοώντας το αρχικό setlist, που δεν περιελάμβανε τα δύο κομμάτια του encore), ήταν μία απόδειξη ότι το χάρηκαν και οι ίδιοι. Νομίζω, ότι τέτοια show είναι λάθος να χάνονται με το πρόσχημα ότι “δεν είμαι fan του είδους”. Επί τη ευκαιρία, Mortuary Drape rules!



Mortuary Drape setlist:
My Soul/Primordial
Astral Bewitchement
Funeral Chant
Larve
Tregenda
13th Way
Chain
Medium Mortem
Occult Abyss
Nightmare Be Thy Name (Mercyful Fate cover)
Mother
Crepuscolar Whisper
Moon
Zombie
Vengeance From Beyond
Encore
Mortuary Drape
Abbot



Το τέλος του live, μας βρήκε όλους να ψάχνουμε τι ήταν αυτό που μας χτύπησε. Ένα live  που νομίζω θα μνημονεύεται για καιρό στους black metal κύκλους. Οι Mortuary Drape, απέδειξαν γιατί πρέπει να θεωρούνται από τα κορυφαία group στο χώρο. Ι-ΣΟ-ΠΕ-ΔΩ-ΤΙ-ΚΟΙ, απλά.

Η επιστροφή στη βάση μου, με βρήκε να μην έχω συνέλθει ακόμα από τα black riffs των Ιταλών θρύλων. Αν και δεν είμαι fan του είδους, ευχαριστήθηκα αυτό το live και “ένιωσα”, εν μέρει, τι είναι αυτό που γουστάρει το κοινό. Το old school metal, θα είναι πάντα ζωντανό γιατί έχει αυτό το “true feeling” που θέλει ο κόσμος, και όχι το “δήθεν”, την εμπορικότητα.

Φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

919

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.