Distortion Tamers, Dirty Ol' Dogs (01/02/2019) An Club

Ένα, μουσικά, χορταστικό βράδυ Παρασκευής, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, όσοι παρευρεθήκαμε στο ΑΝ Club, για να δούμε ζωντανά τους πολύ αγαπημένους Distortion Tamers, με τη συνοδεία των Dirty Ol’ Dogs.

Δυστυχώς, δεν είχα ξαναδεί ζωντανά κανένα από τα δύο αυτά συγκροτήματα στο παρελθόν και έτσι θα παραδεχθώ την περιέργειά μου για το συγκεκριμένο live.



Αν και δεν έχουν περάσει 2 χρόνια από τη σύσταση των Αθηναίων Dirty Ol’ Dogs, το βράδυ της Παρασκευής οφείλω να ομολογήσω ότι ένιωσα σαν να βλέπω μία μπάντα, που μετρά τουλάχιστον δεκαετία στις πλάτες της.

Στις 22:20, κάνανε την εμφάνισή τους με ενέργεια στα “κόκκινα”, θέτοντας τις πρώτες rock ‘n’ roll πινελιές επί σκηνής. Οι παιχνιδιάρικες “πανκοκραυγές” του ντράμερ, συνόδευαν με τον καλύτερο τρόπο τα φωνητικά που εναλλάσσονταν μεταξύ του μπασίστα και του κιθαρίστα του τριμελούς group και κρατούσαν τη διάθεσή μας ζωντανή, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσής τους.



Η μουσική τους αποτελεί μία άριστη μίξη garage, punk και rock ‘n’ roll, ενώ υπήρξαν και σημεία που μου θύμισαν “Τρύπες”, με μία πολύ πιο φρέσκια απόδοση.

Πέρα από τη μίξη των ήχων, ενδιαφέρουσες ήταν και οι πάσες στους στίχους, αφού εκτός από αγγλικά, τα παιδιά είχαν στο ρεπερτόριό τους ελληνικά και ισπανικά κομμάτια (νομίζω ότι ήταν ισπανικά δηλαδή!).



Λίγο πριν τις 23:30 και μετά την υπέροχη 50-λεπτη εμφάνιση των Dirty Ol’ Dogs, το κοινό υποδέχεται τους Distortion Tamers, ενώ από τις πρώτες τους νότες, μυρίζει διάθεση για χορό (εντάξει, μυρίζαν και κάτι κεφτέδες από κάπου!).

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόση, όση χρειαζόταν για να πλαισιώσει αυτό το πολύ αγαπητό συγκρότημα και οι ίδιοι αποζημίωσαν νομίζω τον κάθε παρευρισκόμενο με την εμφάνισή τους.



Πέραν της παρουσίασης της τέταρτης δισκογραφικής τους δουλειάς “Jasmines & Blades”, που ήταν και η αφορμή του συγκεκριμένου live, απολαύσαμε κομμάτια και από παλαιότερες δουλειές των Distortion Tamers .

Το πιστό κοινό και οι φίλοι του συγκροτήματος, πλησιάζαμε όλο και πιο κοντά στη σκηνή όσο περνούσε η ώρα, με τη διάθεση να ανεβαίνει εκθετικά όσο το παίξιμό τους ανέβαινε σε ένταση. Ειδικά στην εκτέλεση του “New Sunrise”, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με ένα θεαματικό τελείωμα να βρίσκει και τα τρία μέλη σε μία απίστευτη έκσταση πάνω στη σκηνή, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή της εκτέλεσης του “Remember who you are”, που ο τραγουδιστής αφιέρωσε το κομμάτι (σε αυτό το live) στον εαυτό του.



Μετά τις τεράστιες δόσεις rock ‘n’ roll, garage και punk που απολαύσαμε, ένα ακόμη όμορφο βράδυ Παρασκευής έφτασε στο τέλος του, σε έναν αγαπημένο μουσικό χώρο και ελπίζουμε σε μία άμεση μελλοντική συνάντηση και με τα δύο συγκροτήματα, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής!



Να σημειώσουμε τέλος, ότι η νέα δισκογραφική δουλειά των Distortion Tamers, με τίτλο “Jasmines & Blades”, κυκλοφορεί σε μορφή LP βινυλίου, μέσω της Αθηναϊκής δισκογραφικής “Ikaros records” και καλά θα κάνετε να σπεύσετε να την προμηθευτείτε άμεσα!

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

606