Rockway gr

WINTER IS ΧΙΑΡ Vol. 2: The Shadeless Emperor, Destiny Default, Berehynia, Elder Tusk (29/12/2018) Stage Club, Λάρισα Featured

Δεύτερη φορά στη Λάρισα το “Winter Ιs Χίαρ”, ένα μικρό συναυλιακό “δωράκι”, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

Λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, οι πόρτες άνοιξαν μία ώρα αργότερα του προγραμματισμένου, στις 20.30 και ο κόσμος ήταν ήδη μαζεμένος έξω από το μαγαζί από νωρίς.Αυτή την φορά, το βράδυ άνοιξαν οι Elder Tusk από το Βόλο. Η μπάντα υπάρχει από τον Δεκέμβριο του 2017 και παίζει progressive metal. Ξεκίνησαν δυναμικά, με 2 covers από Gojira και Mastodon και συνέχισαν με δικό τους υλικό. Αρκετά δεμένοι και δουλεμένοι, με φωνητικά που γέμιζαν τον χώρo. Η μουσική τους, μου θύμισε ένα κράμα από Mastodon, Gojira και σε ελάχιστα σημεία Metalcore, πράγμα που κάνει επιτυχημένη επιλογή τα covers που επέλεξαν, για να μην φύγουν από το ύφος της μουσικής τους. Σίγουρα πολύ θετική η πρώτη επαφή με τη μπάντα.Elder Tusk setlist:
Silvera (Gojira cover)
Tread Lightly (Mastodon cover)
Wasteland
Sakura
Frosty the Snowman (August Burns Red cover)
Tusk Master

Σειρά παίρνουν οι Θεσσαλονικείς Berehynia, οι οποίοι σχηματίστηκαν στο τέλος του 2017 ουσιαστικά απο τις στάχτες των Dagger of Betrayal. Με το άλμπουμ της “Nourishing Rites” στις αποσκευές της, η μπάντα καταφέρνει να αναμείξει το Sludge με το Post Metal και τον experi-mental ήχο. Η πρώτη μου σκέψη με το που ξεκίνησε να παίζει η μπάντα, ήταν ότι δε μου θύμιζαν κανένα άλλο συγκρότημα, πράγμα που σημαίνει ότι καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Αναμφίβολα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον το δικό μου καθώς και του κοινού με τις φρέσκιες ιδέες τους και την άφθονη ενέργειά τους στη σκηνή. Οι εναλλαγές στο ρυθμό δίνουν και παίρνουν, όπως και οι εναλλαγές στα καθαρά και ψηλά “σχιστά” φωνητικά. Μία εμφάνιση, που πιστεύω ότι δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.Berehynia setlist:
Libraries
Visionaries
Ardent
Colorless
Engorging the Aeons
Nourishing Rites

Ακολουθούν οι ντόπιοι Destiny Default, οι οποίοι ήταν ήδη γνωστοί σε αυτό το φεστιβάλ, αφού μαζί με τους The Shadeless Emperor, συμμετείχαν και πέρυσι στο “Winter Ιs Χίαρ”. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται Progressive Deathcore, με αρκετά προηχογραφημένα ατμοσφαιρικά σημεία.

Η μπάντα μας παρουσίασε και καινούριο της υλικό που έπαιζε για πρώτη φορά live, το οποίο ξέφευγε από τη μουσική που μας έχουν ήδη προσφέρει, αγγίζοντας σε ύφος, λίγο πιο βρετανικό Metalcore με επιρροές απο Architects. Πολύ καλά δουλεμένοι “παίχτες” όλοι τους, δυστυχώς όμως ο ήχος τους μπούκωνε και δε μας έκανε την χάρη να ακούσουμε καθαρά τη μουσική, που είχαν να μας προσφέρουν.Destiny Default setlist:
Echoes
Absence
Relapse
Crowns
Lucid Nightmare
Divergency
Dusk
Show Me Your Dread

Την βραδιά αναλαμβάνουν να κλείσουν οι επίσης ντόπιοι The Shadeless Emperor, που έχουν αρχίσει και γίνονται αγαπημένοι του κοινού εδώ στη Λάρισα. Μας δώσανε σχεδόν μία ώρα επικού, μελωδικού death metal άψογα εκτελεσμένου, καθώς η μπάντα ήταν σε τοπ φόρμα. Μπορώ να πώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη από τις φορές που τους έχω δει, οι οποίες ειναι ομολογουμένως πολλές.

Έδειχναν πιο σίγουροι από ποτέ πάνω στη σκηνή, πιο δεμένοι και άνετοι. Έπαιξαν κομμάτια απο τον-κατά γενική ομολογία-πολύ καλό δίσκο τους “Ashbled Shores”, καθώς και ένα καινούριο κομμάτι το “Whitethorn”. Κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό, το οποίο έδειχνε να είναι εξοικειωμένο με το υλικό τους. Ειδική μνεία στον αεικίνητο και θυελλώδη τραγουδιστή της μπάντας Θάνο Τζιόκα, που τα έδωσε όλα στη σκηνή φωνητικά και γενικά, και είναι αδύνατον να μην σε κάνει να θες να γίνεις μέρος του show που εκτελεί η μπάντα.The Shadeless Emperor setlist:
An Ember Gale
Sullen Guard
Duskfall
Olethros
Homeland
Shades Over The Empire
Oaths
Ashbled Shores
Whitethorn
Too Far GoneΜία βραδιά που ελπίζω να γίνει θεσμός, ώστε να απολαμβάνουμε νέες μπάντες και όχι μόνο!

Φωτογραφίες/Βίντεο: Δημήτρης Ζαμπός

Rate this item
(5 votes)
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version