Προακρόαση: FULL HOUSE BREW CREW: "Me Against You"

Εις απάντηση στο κάλεσμα των Full House B.C. σε μια ανοιχτή προακρόαση του επερχόμενου δίσκου τους, βρέθηκα στα Zero Gravity Studios εν μέσω αγαπημένων και ταλαντούχων μουσικών αλλά και αρθρογράφων που όλοι μαζί με πολύ καλή διάθεση είχαν δημιουργήσει μια πολύ φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Χωρίς ιδιαίτερες εισαγωγές ξεκίνησε η ακρόαση του νέου δίσκου που τιτλοφορείται “Me against you” και είναι η δεύτερη δουλειά της μπάντας που έρχεται μετά από 7 χρόνια απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα.

Από μουσικής απόψεως, το συγκρότημα δεν μας παρουσιάζει κομμάτια που να θυμίζουν τον προηγούμενο δίσκο, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Όλες οι συνθέσεις περικλείουν πάρα πολύ δυνατά riff με σωστή ισορροπία μελωδικότητας και δυναμισμού. Τα τύμπανα groove-άρουν ασταμάτητα δίνοντας μια uptempo νότα στο άλμπουμ και υποστηρίζουν τον όγκο των κομματιών. Το πρώτο κομμάτι είναι πολύ δυνατό και μας προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει. Το ομώνυμο κομμάτι, που είναι και το πρώτο single του δίσκου, εισάγει τον ακροατή δυναμικά στη νέα εποχή των Full House B.C. Τα ωραία μελωδικά σημεία σε κάνουν να θέλεις να το τραγουδήσεις με την πρώτη ακρόαση και είναι άριστο υλικό για ραδιοφωνική επιτυχία. Συνεχίζοντας, ακούμε ωραία σόλο που πορώνουν τον ακροατή και μας θυμίζουν γιατί επιλέξαμε να ακούμε μέταλ μουσική και γιατί αγαπάμε αυτό το είδος τόσο. Έχει γίνει πολύ καλή επιλογή στη σειρά των κομματιών στο δίσκο και ο ακροατής μπορεί να τον απολαύσει από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να νιώσει την ανάγκη να προσπεράσει κάποιο κομμάτι. Το νέο αυτό άλμπουμ ενδέχεται να καθορίσει τον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας σε ένα γενικότερο πλαίσιο, αλλά και κάθε σύνθεση μεμονωμένα ξεχωρίζει από την άλλη και έχει ένα δικό της χαρακτήρα. 

Οι μουσικές επιρροές είναι τόσο ξεκάθαρες όσο και ο ήχος των συνθέσεων, αλλά με μια διάθεση από μεριάς των καλλιτεχνών να μην υποπέσουν στην παγίδα της αντιγραφής ή της επανάληψης. Αναφερόμενοι σε αυτό, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι μιλάμε για έναν δίσκο που μπορεί να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας επιτυχημένης καριέρας. Οι δυναμικές συνθέσεις προδιαθέτουν το κοινό για πολύ headbanging και το εμπορικό ύφος του δίσκου μπορεί να κάνει κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη να αναδειχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα στο συγκεκριμένο πόνημα κρύβονται πολλά εν δυνάμει χιτ που μπορούν να αγαπηθούν από το κοινό και να εκτοξεύσουν τους Full House B.C. σε άλλα ύψη. 

Εν κατακλείδι, αυτή είναι μια νέα εποχή για τους Full House B.C. οι οποίοι δεν πειραματίζονται πια και ήρθαν ανανεωμένοι και συνειδητοποιημένοι για να δείξουν στο κοινό το τι έχουν να προσφέρουν. Ο Βαγγέλης Καρζής μας προσκαλεί να κάνουμε μαζί του αυτό το ταξίδι κι εμείς πολύ ευχαρίστως θα δεχτούμε και προτείνουμε να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

TRACKLIST:
1. Cannot Be Judged
2. Me Against You
3. No One’s Safe
4. Hollow God
5. Bury Me
6. When I Crossed That Door!
7. Hard To Tell
8. Not Again
9. Bring The Chaos
10. Another Life
11. The Undisputed 

Οι Full House Brew Crew είναι οι:
Βαγγέλης Καρζής – φωνή, κιθάρα
Σπύρος Δαφαλιάς – μπάσο
Γιώργος Τζατζάκης – κιθάρα
Alex Keito – Τύμπανα 

Φωτογραφίες: Διονύσης Παρθενιάδης (Dionisis Partheniadis Photography)

597