Grave Digger, Marauder, Terra IncΩgnita (29/09/2018) Κύτταρο Club

“H γριά κότα έχει το ζουμί” λέει η παροιμία και αυτό ισχύει και για τους Grave Digger οι οποίοι μας χάρισαν μια δυνατή συναυλιακή βραδιά παρέα με τους Marauder και τους Terra IncΩgnita, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδιαίτερα καυτό συναυλιακό μήνα.

Πρώτο συγκρότημα που ανέβηκε στη σκηνή του Κύτταρου,κατά τις 20:30 και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν οι Terra IncΩgnita που για τα επόμενα σαράντα λεπτά παρουσίασαν το καλοπαιγμένο Melodic Heavy Metal τους στηριζόμενοι κυρίως σε κομμάτια από το πρόσφατο album “Fragments of a Ruined Mind” χωρίς όμως να αφήνουν ανικανοποίητους και τους πιο παλιούς οπαδούς τους, με το setlist τους να περιλαμβάνει και τρία τραγούδια από το πολύ καλό ντεμπούτο τους “Barren Land”.



Ο Billy Vass, τραγουδιστής των Terra IncΩgnita, μαγνήτισε το βλέμα του κόσμου τόσο με την εκπληκτική φωνή του όσο και με τη πληθωρική παρουσία του, αποδεικνύοντας ότι είναι εξαιρετικός frontman. Οι Αθηναίοι είχαν πολύ καλό ήχο σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους και κατάφεραν να κερδίσουν το χειροκρότημα του αρκετού κόσμου που είχε έρθει να τους παρακολουθήσει από την αρχή. Μόνη ένσταση στην εμφάνιση τους είναι η χρησιμοποίηση  growls φωνητικών στα παλαιότερα κομμάτια τους, φωνητικά που είναι συμβατά με το νέο υλικό της μπάντας αλλά νομίζω οτι δεν είναι τόσο ταιριαστά στα τραγούδια του “Barren Land”.



Terra IncΩgnita setlist:
 Strahds revenge
My emptiness
All I know
Conqueror
My Ruined Mind
Efialtis GR
The midnight lies
Sign with Blood
Terra IncΩgnita



Δέκα μόλις λεπτά μετά τους Terra IncΩgnita, ήρθε η ώρα των βετεράνων  πλέον Marauder να δείξουν πως παίζεται το κλασσικό Heavy Metal.



Με το καλημέρα μπήκαν δυναμικά με τις κομματάρες “God’s Will και “Free Like an Eagle” από το θεικό “1821″ . Στη συνέχεια παίξαν τρία κομμάτια απο το τελευταίο album τους “Bullethead” με τον κόσμο να δείχνει ότι έχει αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο δίσκο. Ο Νίκος “Μύγα” Αντωνογιαννάκης είχε πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό και έκανε τα πάντα για να περάσουμε καλά, οι Σωφρωνάς και Τσαούσης στις κιθάρες είναι απίστευτοι, ενώ και οι Πάραλης και Ανταιουδάκης σε μπάσο και τύμπανα ήταν εξαιρετικοί.



Συνέχισαν με το“Return of the Warrior”  και έκλεισαν με το “The Greek Revolution Begins” που έγινε πραγματικά χαμός με όλο τον κόσμο να χειροκροτεί το συγκρότημα. Άντε να τους δούμε την επόμενη φορά και σε μια Headliner εμφάνιση.



Marauder setlist:
God’s Will
Free Like an Eagle
Metal Warriors
The Fall
Son of Thunder
Return of the Warrior
The Greek Revolution Begins



Η ώρα είναι 22:25  και εν μέσω επευφημιών εμφανίζονται στο γεμάτο Κύτταρο οι ιστορικοί Grave Digger. O κόσμος ξεσηκώνεται με το άκουσμα του “The Brave” και με το “Scotland united” γίνεται από την αρχή ένα με τη μπάντα.



Στη συνέχεια οι  Grave Digger παίξαν κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους με το αγαπημένο “Tunes of War” να έχει την τιμητική του και με τους οπαδούς να αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία τους Γερμανούς, οι οποίοι με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους για να τους ικανοποιήσουν.



Πρώτος και καλύτερος ο αιθαλής Chris Boltendahl. Με τη φωνή του να είναι αγέραστη, ο Chris ήταν άψογος ερμηνευτικά ενώ και σαν frontman είχε τρομερή επικοινωνία με το κοινό, όπως μόνο οι πραγματικά μεγάλοι frontman μπορούν. Άξιος υπαρχηγός o Axel “Ironfinger” Ritt , πραγματικά ο φοβερός κιθαρίστας και εξαιρετικός showman. Φυσικά χαμός έγινε σε τραγούδια όπως “Ballad of a Hangman” , “The Dark of the Sun”, “Knights of the Cross”, “Excalibur” ενώ στο “Rebellion (The Clans Are Marching) ” δεν υπήρχε άνθρωπος στο κύτταρο που να μην τραγουδούσε δυνατά.



Στο encore κατόπιν λαικής απαίτησης οι Grave Digger παίξανε το “Lionheart”, με την μεταλλική γιορτή να ολοκληρώνεται άψογα με το “Heavy Metal Breakdown”. Έτσι άπαντες αποχώρησαν ικανοποιημένοι από το Κύτταρο, οι Grave Digger γεμάτοι από την αγάπη του ελληνικού κοινού και εμείς οι οπαδοί τους με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.



Grave Digger setlist:
The Brave
Scotland United
Lawbreaker
The Clans Will Rise Again
Ballad of a Hangman
The Curse of Jacques
The Dark of the Sun
Execution
The Bruce (The Lion King)
Knights of the Cross
Tattooed Rider
Season of the Witch
Highland Farewell
Morgane le Fay
Excalibur
Rebellion (The Clans Are Marching)
Healed By Metal
Lionheart
Heavy Metal Breakdown

Φωτογραφίες: Διονύσης Παρθενιάδης

Βίντεο: Γιάννης Φράγκος

646

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.