Cradle Of Filth, W.E.B. (01/06/2018) Principal, Θεσσαλονίκη

Στις 20.20 περίπου φτάσαμε στο Principal. Όπως ήταν προγραμματισμένο στις 20.30 άνοιξαν οι πόρτες, καλό σημάδι αυτό. Ελάχιστος ήταν ο κόσμος όμως εκείνη τη στιγμή στο Principal.

Στις 21.15, βάσει προγράμματος ήταν να ανέβουν πάνω στη σκηνή οι W.E.B., και όντως στις 21.12 άρχιζε να παίζει το intro της μπάντας. Η προσέλευση του κόσμου είχε αυξηθεί κάπως  αλλά ήταν ακόμα μόνο γύρω στα 150 άτομα, πράγμα όμως που δεν πτόησε καθόλου τους symphonic/gothic metalers W.E.B., οι Aθηναίοι  βγήκαν αποφασισμένοι στη σκηνή και για τα επόμενα 30 λεπτά μας παρουσίασαν ζωντανά το υλικό τους.

Η εμφάνισή τους βασίστηκε κατά κύριο λόγο στο τελευταίο άλμπουμ τους, με τίτλο “Tartarus”. Οι  W.E.B. είναι μια πολύ δουλεμένη και προβαρισμένη μπάντα, με ανάλογο ντύσιμο και γενικά σκηνική παρουσία παρά πολύ προσεγμένη. O ήχος ήταν εξαιρετικός. Ο Darkface έχει καλή επικοινωνία με το κοινό και η παρουσία της Hell Pyre εκτός από το μπάσο βοήθησε σημαντικά και στα δεύτερα φωνητικά. Κορυφαίες στιγμές του μισάωρου σετ τους ήταν τα “Tartarus”, “Ave Solaris”, “Dragona” από τη τελευταία τους δουλειά και το “For Bidens” από το προηγούμενό τους άλμπουμ. Πήραν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο (που είχε πια αυξηθεί σημαντικά) και αποχαιρέτησαν.

Setlist:

Intro

Cosmos In Flames

Morphine For Saints

Tartarus

Ave Solaris

For Bidens

Golgotha

My Storm Upon You

Dragona

Eligos

Αλλαγές σκηνικών, ετοιμασίες για τους Cradle of Filth, o κόσμος εκείνη την ώρα είχε πλησιάσει τα 400 άτομα και όλα ξανά στην ώρα τους! Στις 22.25 οι Cradle of Filth ξανά στη Θεσσαλονίκη, μετά από 13 χρόνια και εντελώς από σύμπτωση(;) ξεκινάνε με το ίδιο τραγούδι που είχανε βγει και τότε! “Gilded Cunt” λοιπόν, από το “Nymphetamine” και ο κόσμος τους υποδέχεται ένθερμα. 

Δεύτερο τραγούδι το “Beneath the Howling Stars”, από τη δισκάρα “Cruelty and the Beast” και από κάτω αρχίζει ήδη να γίνεται χαμός. Η μπάντα σε απίστευτη φόρμα, ο ήχος είναι εξαιρετικός, ο Dani το έχει ακόμα σαν frontman και η φωνή του είναι μια χαρά, αν σκεφτούμε πως και τα χρόνια έχουν περάσει πια. 

Το συγκρότημα κάλυψε όσο μπορούσε την δισκογραφία του, δεν είναι δα και μικρή (υποτίθεται πως ήρθαν για την προώθηση της τελευταίας τους δουλειάς, αλλά από αυτή έπαιξαν μόνο 2 τραγούδια), η Lindsay Schoolcraft, εκτός των keyboards, φυσικά βοήθησε παρά πολύ και στα κομμάτια που έχουν γυναικεία φωνητικά, και δεν είναι λίγα. Ο Marthus στα ντράμς ήταν εκπληκτικός και γενικά όλη η μπάντα ήταν σε κέφια τρελά.

Η συμμετοχή του κόσμου στα κομμάτια “Nymphetamine”, “Death of Love” και “Dusk and her embrace” ήταν εκπληκτική αλλά αυτό που έγινε στo “Her ghost in the fog” ήταν απερίγραπτο, με τα circle pit να ανοίγουνε σε κάθε γωνιά του μαγαζιού. Τελευταίο τραγούδι φυσικά το “From the cradle to enslaved”, μεγάλο χιτ της μπάντας που δεν θα μπορούσε να λείψει, για να επικρατήσει ξανά ένας χαμούλης. Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά πρόγραμμα, ήρθε η στιγμή να μας αποχαιρετίσουν οι Βρετανοί, και το χειροκρότημα που πήραν ήταν η απόδειξη πως ο κόσμος καταευχαριστήθηκε τη συναυλία.

 Άλλωστε η όλη διοργάνωση  ήταν εξαιρετική,  με άψογο ήχο και στις 2 μπάντες, με το πρόγραμμα να είναι ακριβέστατο, και γενικά πιστεύω πως και για όλα αυτά,  πέρασαν όλοι καλά.

Setlist:

Gilded Cunt

Beneath the Howling Stars

Blackest Magick in Practice

Heartbreak and Seance

Bathory Aria

Dusk and Her Embrace

The Death of Love

You Will Know the Lion by His Claw

Encore:

The Promise of Fever

Nymphetamine (Fix)

Her Ghost in the Fog

Born in a Burial Gown

From the Cradle to Enslave

Κείμενο-φωτογραφίες: Θωμάς Βαλάσης

555