The Last Drive, The Karamazov Project (19/5/2018) Fuzz

Όταν οι Last Drive σε καλούν να ακούσεις τον καινούριο τους δίσκο ζωντανά, ε δεν νομίζω να έχεις πολλά καλύτερα πράγματα να κάνεις, δγιάολε! Γι αυτό λοιπόν μαζευτήκαμε στο Fuzz, χωθήκαμε μπροστά αριστερά (it’s the place to be), εξοπλιστήκαμε με όλα τα απαραίτητα και περιμέναμε να ξεκινήσει ο χαμός.

21.45, τυπικότατοι στο ραντεβού τους θα ανέβουν στη σκηνή οι Karamazov Project.  Έντονη Cave-ική και 16 Horspower-ική μαυρίλα, φωνητικά και μουσικά, με δυνατά ψυχεδελοξεσπάσματα, ήταν εξαιρετικό hors d’œuvre (ορντέβρ για σας τις τελευταίες που δε σας έχει ξεβλαχέψει ακόμα ο Κωστόπουλος) για το κυρίως πιάτο που θα ακολουθούσε αργότερα.

Έπαιξαν κομμάτια  από το περσινό τους album, “Out of the Woodwork”,  όπως τα  “We Agree That Love Disagrees”,  “Petheselia” και “Under the Gun”. Συγκρατημένοι σκηνικά, με πιο ενεργό τον τραγουδιστή, κιθαρίστα και ιθύνων νου του σχήματος, Πάνο Πανταζόπουλο  παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο σύνολο και ζέσταναν το από νωρίς γεμάτο Fuzz. Στις 10.25 περίπου θα μας χαιρετήσουν με το “Mankey Sounds”.

Διάλειμμα για μπίρες, τσιγάρα, κουβέντα και ανυπομονησία για κάνα εικοσάλεπτο, μέχρι να σκάσουν μύτη οι Last Drive εν μέσω αποθέωσης . Θα ξεκινήσουν με το “Overloaded” και θα συνεχίσουν με “Glass of Broken Dreams”, “Blood from the Stone” και “Devil May Care”. Το Fuzz είναι πλέον κάτι παραπάνω από γεμάτο, σχεδόν δεν έχεις χώρο να σηκώσεις το χέρι σου καπνίσεις (παρ’ όλα αυτά καθόλου αποπνικτική ατμόσφαιρα, μπράβο Fuzz)  και ήδη μπλούζες στροβιλίζονται στον αέρα σε ταχύτητα ελικοπτέρου, πράγμα αναμενόμενο στις συναυλίες αυτής της τεράστιας μπάντας που ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια λατρεύει όσο λίγες και ακολουθεί ασταμάτητα.  

Για συνέχεια θα παίξουν τα πρώτα κομμάτια από τον καινούριο δίσκο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου ένα μήνα και φέρει το όνομα του συγκροτήματος, τα εξαιρετικά “The Wave” και “Radio”. Χορός με “Have Mercy”, αντιφασισμός με “White Knuckles” (επίσης συμπεριλαμβάνεται στον καινούριο δίσκο, αλλά υπάρχει από το 2014 όπου και χρησιμοποιήθηκε στο ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε. του Άρη Χατζηστεφάνου) και  “Outlaw”,  για να ακολουθήσει ακόμα μια τετράδα καινούριων, τα “Angel”,  “Snake Charmer”, “Yiagos” και το “Always the Sun”, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντα η κορυφαία σύνθεση του καινούριου δίσκου και τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί, καθώς έχει παιχτεί πολλές φορές στα live του συγκροτήματος. Πανικός, ξελαρύγγιασμα και υψωμένες γροθιές για το “Killhead Therapy”, ολιγόλεπτη αποχώρηση της μπάντας και επιστροφή με “Baby It’s Real” το οποίο θα ξεκινήσουν τζαζίστικα για να καταλήξουν στις γνωστές ταχύτητες. Χορού συνέχεια με το “I Love Cindy” και άλλη μία αποχώρηση με το “Final Kick”.

Σιγά όμως μην τους άφηνε ο κόσμος να φύγουν έτσι εύκολα. Δεύτερο encore με “The Bad Roads” και “Gone Gone Gone” και η βραδιά κλείνει λίγο μετά τις 12.30 με όση σπίντα ξεκίνησε.

Τι να πεις για τους Last Drive; Μία από τις πιο καυλωτικές μπάντες που μπορείς να δεις live, δεν έχουν κουράσει, δεν έχουν κουραστεί και κάθε φορά τα ισοπεδώνουν όλα. To καινούριο άλμπουμ είναι φρεσκότατο και απολαυστικό, τα τραγούδια ήδη έχουν βρει τη θέση τους στη set list και έχουν κερδίσει τον κόσμο. Οι Karamazov Project μας έβαλαν στην πρίζα και οι επόμενοι κύριοι μας ξετίναξαν. 

Fun fun fun. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο που λέει και μια ψυχή.

Φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

613

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.