Pestilence, Acid Death (30/04/2018) An Club

Τη Δευτέρα που μας πέρασε έλαβε χώρα στο An Club μια συναυλία σχημάτων με μεγάλη ιστορία στο χώρο του παλιόσχολου Death Metal. Οι Ολλανδοί Pestilence με ανανεωμένο lineup συνοδευόμενοι από τους συντοπίτες μας Acid Death, μας έδωσαν μπόλικο υλικό για κοπάνημα σε μια συγχώνευση παλιάς αλήτικης Death Metal ατμόσφαιρας και τεχνικής επιδεξιότητας.

Η ώρα 21:15 και τη βραδιά ξεκινούν οι Acid Death, ανεβαίνοντας στη σκηνή με το Supreme Act of Heroism και το Truth Revealed από τον τελευταίο τους δίσκο, “Hall of Mirrors”. Σφιχτοδεμένα παιξίματα, ογκώδης ήχος και αρκετή ενέργεια από πλευράς της μπάντας παρά τον περιορισμένο χώρο με το δεύτερο σετ τύμπανα στη μικρή σκηνή του An. Ακολουθεί το Balance of Power, από το ομώνυμο EP, πριν μας δώσουν μια ιδέα από το καινούριο τους υλικό με το Primal Energies, από το δίσκο που γράφουν ήδη και ο οποίος μπορώ να πω ότι, κρίνοντας από την εμφάνιση της μπάντας, φαίνεται λίαν υποσχόμενος.

Με τον κόσμο πολύ ικανοποιημένο από την απόδοση της μπάντας, οι Acid Death συνεχίζουν με το ομώνυμο του τελευταίου δίσκου και ακόμα ένα νέο κομμάτι, το Fire of the Insane, προτού μας γυρίσουν αρκετά χρόνια πίσω με το Dragon Queen. Την εμφάνισή τους κλείνουν με το Remorse-Repent και το Planes of the Eternal Dead με το κοινό ενθουσιασμένο από την εμφάνιση και καλά ζεσταμένο για τους Pestilence.

Acid Death setlist:
1. Supreme Act of Heroism
2. Truth Revealed
3. Balance of Power
4. Primal Energies
5. Hall of Mirrors
6. Fire of the Insane
7. Dragon Queen
8. Remorse-Repent
9. Planes of the Eternal Dead

Μετά από ένα αρκετά γρήγορο changeover και το ρολόι να δείχνει 22:20, ανεβαίνουν στο σανίδι οι Pestilence με το Non Physical Existent από τον τελευταίο τους δίσκο, “Hadeon”. Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω κυκλοφορία έγινε μόλις πέρυσι, το πρώτο κομμάτι του setlist ήταν και το μόνο από αυτό το δίσκο, καθώς η μπάντα αποφάσισε να παρουσιάσει παλιά αγαπημένα από τα πιο πρώιμα της χρόνια.

Συνεχίζουμε λοιπόν με τρία κομμάτια από το ντεμπούτο τους: το ομώνυμο Malleus Maleficarum, το Commandments και το Subordinate to the Domination τα οποία και απέδωσαν εξαιρετικά. Ο ιθύνων νους του σχήματος Patrick Mameli σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, κυριολεκτικά, ενώ οι παίκτες που διάλεξε για να τον πλαισιώσουν στάθηκαν άψογα δίπλα του. Όχι ότι υπάρχει αμφιβολία για παίκτες κλάσης Septimiu Harsan, ο οποίος στα τύμπανα ούτε που ζεστάθηκε στα αρκετά απαιτητικά κομμάτια των Ολλανδών. Επόμενη στάση το αγαπημένο Consuming Impulse, από το οποίο μας παρουσίασαν το Dehydrated και το Chronic Infection, πηγαίνοντας μας σε μια απ τις πιο δυνατές εποχές τόσο για τη μπάντα όσο και για το Death Metal γενικά. Σειρά στη δισκογραφία αλλά και στο setlist έχει το “Testimony of the Ancients”, το οποίο είχε την τιμητική του, με τα The Secrecies of Horror, Twisted Truth, Land of Tears, Prophetic Revelations και τα κεφάλια από κάτω να δίνουν πόνο.  Τα νέα μέλη, Calin Paraschiv, Tilen Hudrap και Septimiu Harsan παρουσιάστηκαν πριν από το τελευταίο κομμάτι για το “Testimony of the Ancients”, Presence of the Dead. Η συναυλία λήγει με τα Mind Reflections και το all time classic “Out of the Body”.

Γενικά ήταν μια εξαιρετική συναυλία από μεριάς των μπαντών, οι οποίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η προσέλευση του κοινού ήταν ok, το An ούτε μισοάδειο, αλλά ούτε και ασφυκτικά γεμάτο, κάτι που ίσως οφείλεται και στην επιλογή μέρας. Παρόλα αυτά, όσοι παρευρέθηκαν σίγουρα δεν το μετάνιωσαν.

Pestilence Setlist:
1.Non Physical Existent
2.Malleus Maleficarum / Anthropomorphia
3.Commandments
4.Subordinate to the Domination
5.Dehydrated
6.Chronic Infection
7.The Secrecies of Horror
8.Twisted Truth
9.Land of Tears
10.Prophetic Revelations
11.Presence of the Dead
12.Mind Reflections
13.Out of the Body

Kείμενο/φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

477