Kemerov, Exarsis, Dreamrites, Sons Of Hogs, (28/01/2018), Stage Club, Λάρισα

Τέσσερα εγχώρια γκρουπ ένωσαν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου.

Οι Sons of hogs από το Βόλο ξεκίνησαν την συναυλία. Είναι ένα γκρουπ που αποτελείται από δυο άτομα και παίζουν sludge/doom. Ντραμς και μπάσο λοιπόν μόνο πάνω στη σκηνή, και ξεκίνησαν με μια διασκευή από Black Sabbath για να μας βάλουν στο κλίμα. Έπαιξαν το ομώνυμο τραγούδι και αμέσως έγιναν αντιληπτές οι εμφανείς επιρροές της μπάντας από τους Sunn O))): παραμόρφωση στο μπάσο και μεγάλη δύναμη και ένταση στα ντραμς. Για τα υπόλοιπα 30 λεπτά περίπου όλα τα τραγούδια κυμαίνονται στο ίδιο ύφος. Με τον χαμηλό φωτισμό και την κατάλληλη σκηνική παρουσία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.



Setlist:
1. Black Sabbath (Black Sabbath cover)
2. Scourge of…
3. Mother
4. New song
5. Old Indian
6. Nihil
7. Iron born
8. Shit hole



Επόμενη μπάντα οι Dreamrites από τη Λάρισα και αλλαγή σκηνικού αμέσως. Ηeavy Metal 80’s με τους Iron Maiden να είναι η μεγάλη επιρροή του συγκροτήματος. Πολύ καλή απόδοση από τη μπάντα με τους δυο κιθαρίστες να έχουν μεγάλα κέφια ,με ένα rhythm section εξαιρετικό και με τον τραγουδιστή που όπως μάθαμε μετά, ήταν με κλεισμένο λαιμό αλλά τα πήγε περίφημα.

Setlist:
1. Lord hypnos
2. Dreamrites
3. Only time will tell
4. The redeemer
5. Thunders and lightnings
6. Lament of sorrow
7. With blood we pay



Σκυτάλη πήραν οι Exarsis και πραγματικά αυτό που είδαμε για την επόμενη μια ώρα σχεδόν, ήταν κάτι το τρομερό. Η μπάντα σε απίστευτη φόρμα, με φοβερή ενέργεια πάνω στη σκηνή καθήλωσε τον κόσμο και δεν άργησαν να ανοίξουν και τα πρώτα mosh pit. Ήχος δυναμίτης, τα solo να πάνε και να έρχονται, ένας ντράμερ πραγματικά σπουδαίος και ένας μπασίστας με εντυπωσιακή παρουσία, που σταματούσε το headbanging μόνο όταν τέλειωνε το τραγούδι. Η φωνή του Νίκου, “love it or hate it”, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι πως  έδεσε πολύ με την μπάντα και τους έχει ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω. Είναι μια από τις καλύτερες thrash μπάντες στην Ελλάδα και πραγματικά το μέλλον τους ανήκει. Εμφάνιση που δεν θα ξεχαστεί εύκολα…

Setlist:
1. False flag attack
2. Toxic terror
3. Twisted logic
4. Addicting life waste
5. The underground
6. Surveillance society
7. Chaos creation
8. Haarp weapon
9. General guidance
10. Under construction



Τελευταίο συγκρότημα της βραδιάς οι Kemerov από τις Σέρρες, με τραγουδιστή από τη Λάρισα. Πρώτη φορά στη πόλη μας με το death ‘n’ roll τους να ταιριάζει απόλυτα σε live, βγάζοντας μια “party” διάθεση. Θα τους απολαμβάναμε περισσότερο αν δεν είχαν ένα πρόβλημα με τον βασικό κιθαρίστα τους. Αντικαταστάθηκε από   φίλο τους για να μην ακυρωθεί η εμφάνισή τους, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να μάθει τα απαραίτητα τραγούδια για ένα full set. Πάντως έστω και έτσι τα πήγαν περίφημα. Τέλος του live με τον κόσμο να έχει δώσει το “παρών” σε ικανοποιητικά επίπεδα, και με έναν ήχο εξαιρετικό για όλα τα συγκροτήματα.

Setlist:
1. New order
2. Docile sheep
3. Slay your son
4. Plague of nations
5. Sane
6. The better man
7. Possess
8. FMKD
9. Say it in slugs (Entombed cover)
10. Denim demon (Turbonegro cover)
11. Don’t drink and drive (Bat Signal cover)

κείμενο:

475