Dark Nightmare, Deified, Toxic Joint (19/01/2018) The Crow club

Είναι γεγονός πως τους Γρεβενιώτες Dark Nightmare τους παρακολουθώ καιρό και είναι μια μπάντα που ξεχωρίζει στην δική μου εκτίμηση, από την ελληνική σκηνή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχω απολαύσει ζωντανά, αυτή όμως ήταν η πρώτη που θα τους έβλεπα να ανεβαίνουν στην σκηνή ως επικεφαλής σε μια σύνθεση, όπως του πολύ ωραίου αυτού συναυλιακού συμβάντος.



Στις 21.15 αυλαία ανοίγουν οι συμπατριώτες τους  Toxic Joint. Πρόκειται για ένα τρίο που αποτελείται από τους Τόλη Καραγιάννη (φωνητικά/ κιθάρα), Ηλία Βασιλιάδη (μπάσο) και Τόλη Χαριζόπουλο (τύμπανα). Το sludge/ doom / stoner metal στο οποίο επιδίδονται καταμαρτυρά τις έντονες επιρροές τους από Black Sabbath, παλιούς Paradise Lost, OM, Candlemass, Isole κα. Το κοινό ακόμη μαζευόταν στο club, είχαν όμως την ευκαιρία να παίξουν με απολαυστικό και γεμάτο ήχο, κάτι που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του The Crow club.  



Toxic Joint setlist
Acid Throne/ Endless Nowhere
Forgotten Sun
Redemption
Devil’s Bong/ Gesthemane (OM intro)
Cinnabarinus
Rotten Lord
In Dust



Ήταν περίπου 22.15 όταν η 5άδα από την Αθήνα ξεκίνησε να παίζει μπροστά σε αρκετό κόσμο. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ep το 2015 με τίτλο “Chaos Blood & War” από όπου και το περισσότερο υλικό. Ήταν η πρώτη φορά που τους παρακολούθησα και αν ήταν κάτι που με άνεση ξεχώρισα, δεν ήταν παρά η φωνή του μπροστάρη τους Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Κι ενώ η μουσική των τραγουδιών τους έχει μια σαφή τάση στο ευρωπαϊκό power, τα φωνητικά μπολιάζουν στον ήχο μια περισσότερο us metal προσέγγιση.

Οι πολυάριθμοι φίλοι τους επέμειναν για ένα ακόμη κομμάτι, ενώ ήδη ήχαν αρχίσει να κατεβαίνουν από το σανίδι κι έτσι, με το πράσινο φως της τρελαμένης διοργάνωσης, ξαναέπαιξαν το “Chaos Blood & War” σε ένα αυθόρμητο encore με πολύ ενέργεια, πριν μας αποχαιρετήσουν οριστικά για αυτό το βράδυ.



Deified setlist
Intro
Chaos Blood & War
Phovos
Queen (Of The Underworld)
Diomedes
Bad Blood
Intro/ Eyes Of Fire
(encore)
Chaos Blood & War



Τρία τέταρτα πριν τα μεσάνυχτα στην σκηνή του The Crow είχαν πάρει θέση οι Dark Nightmare, οι οποίοι ήδη εδώ και καιρό έχουν πάρει περίοπτη θέση και στην καρδιά μας. Αυτή η βραδιά απλά ενίσχυσε τους δεσμούς.



Σε ένα χαλαρά γεμάτο, αλλά μικρό μαγαζί, οι Γρεβενιώτες μας έκαναν να αισθανθούμε το πραγματικό heavy metal, το οποίο κινδυνεύει επικίνδυνα να θαφτεί κάτω από την σωρεία σκουπιδιών που κυκλοφορούν. Η φλόγα με την οποία τραγουδά ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι κάτι που δυστυχώς δεν συναντά κανείς συχνά σήμερα στην σκηνή. Αρκεί αυτό; Όχι. Όμως οι DN έχουν τραγούδια, απέριττους μεταλλικούς ύμνους. Είναι όλοι τους καλοί μουσικοί και αυτό φαίνεται και στην σκηνή.



Την συγκεκριμένη μάλιστα βραδιά, η μπάντα έπαιξε έκτακτα με τον Γιώργο Γαρμπίδη των Wishdoom, στην κιθάρα, ο οποίος ουσιαστικά είχε μια εβδομάδα να μάθει τα τραγούδια, ενώ στα δεύτερα φωνητικά βοήθησε κι ο Αλφόνσος Μιγδάνης, παλιός μπασίστας τους. Αυτό ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας της εμφάνισης, κάτι που στην παρουσία τους δεν έγινε αισθητό. Η συμμετοχή του κοινού ήταν ανατριχιαστική σε μια εμφάνιση χωρίς δηθενισμούς, παρά μόνο ουσία. Στο τέλος δε, η μπάντα “αναγκάστηκε” να παίξει ακόμη ένα κομμάτι. Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου που είχαν για να ετοιμαστούν με αυτό το σχήμα δεν υπήρχε άλλο κομμάτι κι έτσι εκτέλεσαν πάλι το “ The Battlefield Calling My Name” σε ένα επικό φινάλε.



Να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πρέντζα για την φιλοξενία, αλλά και την βοήθεια σε ένα μικρό βίντεο αφιέρωμα που ετοιμάζουμε σχετικά με τους Dark Nightmare. Όπως έγραφαν και τα πανό που ανήρτησαν οι φίλοι των DN στον χώρο, αυτή η μπάντα τελικά, όντως αξίζει τα πάντα…



Dark Nightmare setlist
Intro/ Blood Land
Crown Of Innocence
Eternal Forest
Hawks Of War
The Battlefield Calling My Name
Beneath The Veils Of Winter
Are We Free?
Slaughter
Invaders
Planked Soul Of Sorrow
Land Of Ashes
Dragonlakes
Defenders Of The Borderland
Sometimes
(encore)
The Battlefield Calling My Name

550