Breath After Coma, Cellar Dogs, God in a Cone (17/03/2017) Death Disco

Η ημέρα εκτός από τους εορτασμούς των Ιρλανδών για τον Άγιο Πατρίκιο, είχε και εορτασμούς για το ντεμπούτο full length album των Breath After Coma στο φιλικό μέρος της οδού Ωγύγου στου Ψυρρή.

Γνωστή για την ακρίβεια της η 3P Lab δεν άφησε τους μουσικούς να  παρεκκλίνουν του προγράμματος,  ενώ και η προσέλευση του κόσμου  ήταν παραπάνω από αρκετή για να σπάσει ο πάγος.

God in a cone για αρχή, με τα πάντα προηχογραφημένα, εκτός βέβαια της φωνής, μας έκανε καλή παρέα με την ηλεκτρονική του άποψη πάνω στη rock. Με επιρροές που ποικίλλουν από Depeche Mode ως NIN και Ministry και με πολύ καλό ήχο, έπεισε για την ποιότητα των συχνών δισκογραφικών του επιθέσεων, όσους μπόρεσαν να αντέξουν τη μοναξιά του Νίκου Μαρίνου στην σκηνή.

Επόμενοι οι Cellar Dogs που  εμφανίζονται μετά από καιρό, γεμάτοι όρεξη κι από ότι φαίνεται οι φίλοι τους δεν τους έχουν ξεχάσει. Κατά τη διάρκεια  τους 40λεπτου σετ τους,  δημιουργήθηκε ευχάριστη ένταση στο pit, που έδωσε στους μουσικούς έξτρα κίνητρο για να τα δώσουν όλα.

Ο ήχος κι εδώ πολύ καλός, το μέρος πλήρες από κόσμο και μία γιορτή που σίγουρα θα γινόταν πετυχημένη. Ας ελπίσουμε η επανεμφάνισή τους αυτή να τους οδηγήσει και σε ένα νέο και ακόμα καλύτερο δίσκο.

Οι Breath After Coma από ό,τι φάνηκε στο τέλος, ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν με την ψυχή τους το νέο δίσκο, ο οποίος εμένα προσωπικά με ικανοποίησε και σίγουρα θα συμπεριληφθεί σε έναν από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς.

Το κουαρτέτο ήταν πολύ καλά προπονημένο,  τα κομμάτια ακούστηκαν δυναμικότερα από ότι στην ηχογράφηση κι η σκηνή πήρε φωτιά. Τα δέρματα των τυμπάνων βογκούσαν ευχάριστα, κιθάρα και μπάσο σε συνεχή κίνηση και το όμορφο πουκάμισό του Ορέστη μας μετέφερε στη σωστή μουσική περίοδο.

Ξεκίνησαν με το I am the animal, παίζοντας όλα τα κομμάτια του Leaders, αλλά και παλαιότερα όπως το Fake Gun που ξεσήκωσε τους πάντες. Το συγκρότημα ένιωθε πόσο έντονα την καλή τους εμφάνιση, που στο τέλος της βραδιάς ο Θοδωρής πέταξε με δύναμη την κιθάρα του στο πάτωμα.

Επαγγελματίες από την αρχή έως το τέλος, ακόμα και στο merch που είχε προσιτές τιμές και συσκευαζόταν σε χάρτινη σακούλα με το λογότυπο των Breath After Coma.
Τα παιδιά αυτά αξίζουν την στήριξη και την προσοχή μας!

photos: Γιώργος Αργυρόπουλος

541

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.