The Silent Wedding, Ghost Season, Disillusive Play (10/03/2017) The Crow Club

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, οι The Silent Wedding επανήλθαν με την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “Enigma Eternal”, την οποία παρουσίασαν ζωντανά στο Crow το βράδυ της Παρασκευής.

Οι φίλοι του ήχου τους συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο δημιουργώντας ένα θετικότατο κλίμα για τη βραδιά, που αν και ξεκίνησε κάπως αργά, είχε ανέλπιστα καλή οργάνωση ώστε να προλάβουμε και τα μέσα.

Πρώτοι στο stage βρέθηκαν οι Disillusive Play, περίπου στις έντεκα το βράδυ. Οι hard rockers από την Αθήνα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Open Arms” και παρουσίασαν μέρος αυτής σε ένα set ημίωρης διάρκειας. Η δουλειά τους χαρακτηρίζεται από ear-catching riff που μπορούν να απευθυνθούν σε μεγάλο μέρος του rock κοινού που δεν προσκολλάται σε ταμπέλες και νομίζω ότι θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Τώρα, σχετικά με την live performance, η καθόλα γλυκύτατη vocalist του σχήματος , ενώ έχει την βάση, μία πολύ καλή φωνή, νομίζω πως χρειάζεται λίγη δουλίτσα στις ζωντανές εμφανίσεις (ή δυο-τρία σφηνάκια τεκίλα πριν το stage, αν πρόκειται περί άγχους).

Με αρκετά σύντομες διαδικασίες, την σκηνή ανέλαβαν οι Ghost Season. Η alternative metal εκδοχή που παρουσιάζουν, όπως χαρακτηρίζουν τον ήχο τους, που αντλεί από ποικίλες επιρροές  πιο σύγχρονων εκδοχών της metal σκηνής τράβηξε την προσοχή της Pavement Entertainment και της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο “Like Stars In A Neon Sky”.

Αν και έμειναν στο stage για πολύ λίγη ώρα (όχι περισσότερο από εικοσιπέντε λεπτά), σε κάθε περίπτωση, τόσο ο ήχος τους όσο και η δυναμική τους στη σκηνή άφησε μία καλή εικόνα στον κόσμο.

Για το τέλος της βραδιάς, οι The Silent Wedding, έχοντας ανά χείρας το νέο album τους, ανέλαβαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Αν και εντάσσουν τον ήχο τους στο φάσμα του melodic heavy metal, νομίζω πως, από αυτό που ακούσαμε τουλάχιστον από τον νέο δίσκο σε μία πρώτη ακρόαση, θα ήταν άδικο να τους βάλουμε κάτω από μία κατηγορία παραγνωρίζοντας και άλλες επιρροές τους.

Το concept του νέου δίσκου μας αποκάλυψε ο εξαιρετικός vocalist του σχήματος, Μάριος, λέγοντας ότι πρόκειται για την αρχή, την πορεία και το τέλος, την γέννηση, τον έρωτα και τον θάνατο (προσπαθώντας να αποδώσω τα λόγια του όσο επιτρέπει η μνήμη μου). Το “Enigma Eternal” δείχνει σε κάθε περίπτωση την πορεία και την εξέλιξη του σχήματος από την τελευταία κυκλοφορία με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και solid ήχο που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς.

Έχοντας αρκετή εμπειρία, με πολυάριθμες live εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων, τόσο το τεχνικό κομμάτι όσο και η σκηνική τους παρουσία έδωσαν ένα άψογο αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε στο χειροκρότημα από τους φίλους του σχήματος.

Η νέα πρόταση που φέρνουν με το τελευταίο τους πόνημα είναι ενδιαφέρουσα και αποτέλεσμα ώριμο, από μία πεντάδα άριστων τεχνικά μουσικών που όμως δε χάνουν το πάθος, την ένταση και την ενέργεια. Η νέα δουλειά, πιστεύω θα συνεχίσει την πολύ καλή αρχή που έκαναν με τον πρώτο τους δίσκο.

562

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.