Diary Of Dreams, Enemy Of Reality, Daffodil, InScissors, One Notion (02/03/2017) Gagarin 205

Το να περάσει η περιοδεία των Diary Of Dreams από την Αθήνα δεν είναι φυσικά κάτι νέο, ή πρωτότυπο. Το δε αντίθετο, θα έλεγα, πως θα αποτελούσε την έκπληξη.

Το διαφορετικό σε αυτή την εμφάνιση των Γερμανών στην χώρα μας αποτέλεσε το γενικότερο πλαίσιο το οποίο εντάχθηκε, αφού οι πέντε μπάντες που εμφανίστηκαν μπροστά μας, έδωσαν στο απόγευμα της Πέμπτης μια φεστιβαλική νότα.

Μουσικοί από ετερόκλητα, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, είδη παρέλασαν μπροστά μας σε μια βραδιά που κύλησε ιδιαίτερα ευχάριστα. Πάραυτα ο κύριος όγκος του κοινού έκανε την εμφάνισή του αφού βγήκαν στην σκηνή οι Enemy Of Reality. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το απόγευμα, με τους One Notion να έχουν τον δύσκολο ρόλο να ανοίξουν την βραδιά.

Οι ίδιοι συστήνονται ως alternative/electro dark n roll και παίζοντας πέντε κομμάτια, από τα οποία τα τρία ήταν διασκευές, δεν μας άφησαν πολλά περιθώρια να αντιληφθούμε το προσωπικό στίγμα της μπάντας, αν κι ομολογώ πως η εκτέλεση του “Hello Spaceboy” (David Bowie) είχε αρκετό ενδιαφέρον.

Επίσης το στυλ του frontman τους, με το κόκκινο φανάρι στην βάση του μικροφώνου του μου έφερε στο μυαλό τον Dave Wyndorf των Monster Magnet.

Μετά το ημίωρο σετ τους παρέδωσαν την νοητή σκυτάλη σε ένα σχήμα το οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πολύ πρόσφατα, στην εμφάνισή τους με τους Garden Of Delight. Οι InScissors λοιπόν, αποτελούν ένα πολύ πρωτότυπο (για την χώρα μας) μουσικό εγχείρημα που βρίσκει θέση ως περιγραφή κάτω από τον φαντασμαγορικό τίτλο cinematic ambient/ soundtrack.

Ο Vincent Andelmoth  αποτελεί επί της ουσίας τον εγκέφαλο των InScissors και περιστοιχίζεται από μια ομάδα δύο ηθοποιών, δύο τραγουδιστριών κι ενός “τυμπανιστή” που βοηθούν να αποδοθεί αυτό το μουσικό ταξίδι επί σκηνής, την στιγμή που ο βιντεοπροβολέας του Gagarin ρίχνει συνοδευτικά πλάνα στο παρασκήνιο.

InScissors setlist
Intro
Sanatorheum Session III
Ritual II
Nothing Moves Here – Session IV
The HandRed Years Of Rain
Hachiko

Τους Daffodil που ακολούθησαν τους παρακολούθησα για πρώτη φορά. Αν και ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του goth rock/metal, στα αυτιά μου ακούστηκαν σαν μια πιο light εκδοχή των HIM. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μεγάλη επιρροή που δείχνει να έχει δεχθεί ο Βασίλης Γκουγκουλάκης (φωνητικά) από τον Βίλε Βάλο, τόσο καλλιτεχνικά όσο και στιλιστικά.

Κυκλοφόρησαν το ep “A Hope For Things That Never Come” από το οποίο και τα 5 από τα 7 κομμάτια που έπαιξαν, με το σετ να συμπληρώνουν δύο διασκευές σε Paradise Lost και Poisonblack. Σίγουρα αξίζουν ένα τσεκάρισμα από τους φίλους του ήχου.

Daffodil setlist
End of days
 In fear
Heart of the deceiver
Say just words (Paradise Lost cover)
At the darkest sides of Danube
Love infernal (Poisonblack cover)
Down the corridor

Για την συνέχεια, η βραδιά είχε συμφωνικό metal σε black περιτύλιγμα, αφού η εικόνα των Enemy of Reality παρέπεμπε εκεί, όπως και κάποια δεύτερα φωνητικά του μπασίστα τους σε αυτό το ύφος.

Με την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους “Arakhne”, ήταν λογικό στα κομμάτια του σετ τους να έχει δοθεί περισσότερο βάρος προς τα εκεί. Τα οπερετικά φωνητικά της Ηλιάνα Τσακιράκη είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση που θα ταίριαζε σε headlining act.

Το κοινό τους αγκάλιασε δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη και την συμμετοχή του. Πολύ δυνατή εμφάνιση με το ενδιαφέρον concept των 2 άλμπουμ να μεταφέρεται επιτυχώς και στην σκηνή με την θεατρική τους εμφάνιση και την άψογη εκτέλεση των κομματιών. Μοναδικό παράπονο η ένταση της κιθάρας στα lead σημεία που πνιγόταν σε στιγμές.

Μπορεί να πέρασε ευχάριστα η βραδιά με τα τρία πρώτα σχήματα, αλλά η νύχτα έδειξε πραγματικά τα δόντια της με αυτή εδώ την εμφάνιση και φυσικά με ό,τι παρακολουθήσαμε μετά τις 11 παρά τέταρτο…

Enemy Of Reality setlist
Martyr
In Hiding
Weakness Lies Within
Time Immemorial
I Spare You
Afraid No More
Taste Of Defeat

Δυο ώρες γεμάτες απολαύσαμε τους Diary Of Dreams σε μια εμφάνιση που τα είχε όλα. Χορταστικό setlist (από το οποίο σίγουρα ο καθένας θα βρει κάτι να του λείπει, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ ισορροπημένο), απολαυστικός ήχος, ένα θαυμάσιο κοινό που έκανε την βραδιά να ξεχωρίσει και φυσικά οι ίδιοι οι DoD οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά μας “σε μεγάλα κέφια”.

Ιδιαίτερα ο εγκέφαλος του σχήματος, Adrian Hates, έλαμψε τόσο με την απόδοση του στο μικρόφωνο, όσο και με το χαρισματικά αποτελεσματικό τρόπο που επικοινωνούσε με το κοινό του.

Ας μην γελιόμαστε, οι Diary Of Dreams είναι ο Adrian. Σε όποιο μέρος της σκηνής πήγαινε εκεί γυρνούσαν όλα τα κεφάλια, σε κάθε του νεύμα/προτροπή το κοινό ανταποκρινόταν με μηδενικό “lag”.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που μας ευχαρίστησε στα ελληνικά αναγνωρίζοντας δημόσια πως ως κοινό δεν τον απογοητεύσαμε ποτέ. Απόλυτα επαγγελματίες όλοι τους, από το soundcheck ως το διπλό encore, δεν άφησαν περιθώρια για αρνητικά σχόλια.

Η περιοδεία αυτή λαμβάνει χώρα μετά την κυκλοφορία του διπλού “ReLive” κι η εμφάνιση που παρακολουθήσαμε αποτελεί τρανή απόδειξη πως, τουλάχιστον εκτός στούντιο, οι DoD ωριμάζουν σαν το καλό κρασί.

Οι live εκτελέσεις στα κομμάτια των Γερμανών αποτελούν αίνιγμα σε κάθε τους περιοδεία, μιας και ο Hates επιλέγει να διασκευάζει (ελαφρά) τον ίδιο του τον εαυτό. Το πείραγμα αυτό παρατηρώ πως δίνει μια πολύ ομαλή ροή στον τρόπο που κυλάει το σετ, ακόμη ένα δείγμα του πόσο τελειομανής είναι ο Adrian.

Οι δύο γεμάτες ώρες πέρασαν σαν μια στιγμή, με πολύ χορό και τραγούδι από τον κόσμο και το παιχνίδι με τα encore βρήκε αρκετούς να την πατάνε καθώς είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν από την αίθουσα, όταν οι Γερμανοί ξαναεμφανίστηκαν επί σκηνής για να παίξουν το “Ikarus” με το οποίο τελικά και μας χαιρέτησαν οριστικά… μέχρι την επόμενη φορά.

Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του Rockway.gr από όπου σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την συγκεκριμένη εμφάνιση, αλλά και μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη την οποία μας παραχώρησε ο Adrian Hates μπροστά στον φακό του portal μας!

Diary Of Dreams setlist
Malum
Chemicals
The Wedding
Reign Of Chaos
Sinferno
O’ Brother Sleep
King Of Nowhere
Soul Stripper
Giftraum
False Affection, False Creation
She And Her Darkness
Grau Im Licht
Butterfly: Dance!
Haus Der Stille
Dogs Of War
Lebenslang
The Plague
Endless Nights
Undividable
The Curse
Amok
Kindrom
Ikarus

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

468