Suicidal Angels, Released Anger, Karma Violens, Abyssus (17/02/2017) Gagarin 205

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Gagarin, οι αθηναίοι thrashers Suicidal Angels, επέστρεψαν με ένα show όπως έπρεπε να είναι, με ένταση, ιδρώτα και άψογη διοργάνωση.

Έχοντας το “Division Of Blood” στις αποσκευές τους, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, ετοίμασαν μία αξέχαστη νύχτα για τους φίλους τους στην πρωτεύουσα πριν συνεχίσουν τις εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Την βραδιά ανέλαβαν να εκκινήσουν οι Abyssus, για μία έναρξη με old school death metal χροιά. Όσοι τους παρακολουθήσαμε στο πρόσφατο live που συμμετείχαν με τους Possessed, είχαμε ήδη μία εικόνα για την παρουσία τους στην σκηνή (αν κι ο τεχνικός του φωτισμού μάλλον δοκίμαζε τα φώτα την ώρα που ήδη τα παιδιά βρίσκονταν στο stage, δημιουργώντας απορία σε εμάς από κάτω για το εκτός ρυθμού αποτέλεσμα. Τα τυχερά του να βγαίνεις πρώτος υποθέτω).

Έχοντας κυκλοφορήσει τον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο τον περασμένο Οκτώβρη, με τίτλο “Into The Abyss”, ο οποίος και πήρε θετικότατες κριτικές, αφιέρωσαν το χρόνο που τους αναλογούσε στην παρουσίαση αυτής της δουλειάς και κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα για τη συνέχεια.

Abyssus setlist
Across The Fields Of Death
Enthrone The Insane
Summon The Dead
Sacrifice
Echoes Of Desolation
Intent To Kill
Visions Of Eternal Pain
Those Of The Unholy

Δεύτεροι ανέλαβαν το stage οι Karma Violens και ισοπέδωσαν τα πάντα. Μεστός, σκληρός ήχος που σφυροκοπούσε ασταμάτητα και εξαιρετική παρουσία στη σκηνή. Το εξ Αθηνών κουιντέτο έδειξε πραγματικά χαρακτήρα ώριμου και πολύ δουλεμένου σχήματος, ήδη με αρκετή εμπειρία σε live εμφανίσεις, έχοντας παράλληλα ένα massive αλλά και πεντακάθαρο αποτέλεσμα στην εκτέλεση των κομματιών.

Η έμφαση δόθηκε στην τελευταία τους κυκλοφορία, “Skin Of Existence” του 2015, ενώ ήδη φαίνεται πως έχουν έτοιμα νέα πράγματα, αφού παρουσίασαν δύο νέα κομμάτια. Δυνατή στιγμή και ιδιαίτερα ενώπιον ενός κοινού με, κατά βάση, thrash προσανατολισμό και το cover του Raining Blood που δε θα μπορούσε να μην τιμηθεί με λίγο moshing.

Karma Violens setlist
Christian Lovers Made Me Do It
Animal
Si Vis Vitam Para Mortem
Floating In Sadness
Men Of Gibeah (new)
Full Dose Of Hate
Raining Blood (Slayer cover)
Incubation Day
The Sun I Never Had (new)

Έπειτα, η βραδιά πήρε την απαραίτητη thrash τροπή με την εμφάνιση των Released Anger. Το πενταμελές σχήμα αποτελείται από μουσικούς που αν έπρεπε να γράψω σε πόσα ακόμα σχήματα συμμετέχουν/συμμετείχαν, θα χρειαζόμουν μία ακόμα παράγραφο. Και με αυτό προσπαθώ να πω πως ξέρουν καλά τι κάνουν κι έχουν εμπειρία σε ζωντανές εμφανίσεις.

Κλασικό thrash, πιο κοντά στην προσέγγιση της αμερικανικής εκδοχής και καλή επικοινωνία με τον κόσμο από τους Αθηναίους thrashers, σε ένα πενηντάλεπτο set που αφιερώθηκε τόσο στο “Faces Of Fate”, όσο και σε πιο πρόσφατες κυκλοφορίες τους με τελευταία το Scum από το φετινό split με τους Whiplash.

Released Anger setlist
Released Anger
Problems Remain
Selfish Bastard
Mentally Disorder
Fake Existence
Mind Penetration
Virus
Parasite
Scum
Police Over The World
Faces Of Fate

Με ακρίβεια στο λεπτό, οι Suicidal Angels ανέβηκαν στη σκηνή με το Capital Of War να δίνει το σήμα της εκκίνησης. Σε μία ατμόσφαιρα, από την αρχή γεμάτη ενέργεια και πολύ καλή διάθεση, οι φίλοι των thrashers έδειξαν ετοιμότητα και ανταποκρίθηκαν από την αρχή, δείχνοντας να έχουν μάθει και τον τελευταίο δίσκο, κομμάτι προς κομμάτι.

Το “Division Of Blood” είχε την τιμητική του, αλλά φυσικά δεν άφησαν καμία κυκλοφορία τους χωρίς να συμπεριλάβουν αναφορές στο set. Το σύνθημα “Let The Bloodbath Begin” ακούστηκε και πάλι, για να μπει το ομώνυμο επίσης από το 2012 και αμέσως μετά, λίγο πιο πίσω με “Dead Again” και το Bleeding Holocaust να σηκώνει κύμα ενθουσιασμού κάτω από τη σκηνή, από τον κόσμο που επιδόθηκε σε ακατάπαυστο headbanging από την αρχή έως το τέλος του live.

Oι Suicidal Angels την προηγούμενη χρονιά επίσης είχαν και αλλαγές στο line-up τους, με μία επιλογή που έκανε εντύπωση καθώς δε θα περίμενε εύκολα κανείς έναν shred σε ένα thrash σχήμα. Αφού παρουσιάστηκε και επισήμως (vocals/ guitars), ο Gus έμεινε μόνος του στη σκηνή για ένα solo πλήρους τεχνικής αρτιότητας και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Νick (vocals/ guitars), “τα λόγια είναι περιττά”.

Πλησιάζοντας προς το τέλος της βραδιάς, η αναδρομή σε προηγούμενες δουλειές συνεχίστηκε, μέχρι περίπου τις δώδεκα όταν και η συνήθεια που έχει γίνει εθιμοτυπικό στα live τους στην Αθήνα και καλεί για το τελικό mosh pit έφτασε στα ηχεία. Deny, defy, destroy, και έτσι έφτασε στο attack η δεξιά πλευρά του κόσμου με την αριστερή για να ολοκληρωθεί η βραδιά με τον γνώριμο τρόπο και το Apokathilosis.

Άψογος ήχος και ένα εντυπωσιακό show στα φώτα για την αποτίμηση της βραδιάς. Ο χώρος αρκετά γεμάτος από κόσμο, αν και πολλοί προτίμησαν τον εξώστη, ίσως θέλοντας να αποφύγουν moshing collisions. Για την τυπικότητα στους χρόνους τα έχω γράψει και στο παρελθόν, ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις εγχώριες διοργανώσεις που, όχι σπάνια, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Έχοντας παρακολουθήσει όλες τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, μπορώ να πω πλέον πως ένα live των Suicidal δεν μπορεί να απογοητεύσει σε κανένα επίπεδο.

Suicidal Angels setlist
Capital Of War
Division Of Blood
Bloodbath
Bleeding Holocaust
Image Of The Serpent
Seed Of Evil
Set Τhe Cities On Fire
Ov Thy Shall Bring The Light
Bullet In The Chamber
Reborn In Violence
Eternally To Suffer
Front Gate
Solo Gus
Beggar Of Scorn
Torment/ Payback
Moshing Crew
Apokathilosis

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

510

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.