AMNIAC, NOCHNOY DOZOR (10/02/17) DEATH DISCO

Νομίζω το έχω αναφέρει ξανά, αλλά η Παρασκευή είναι πάντα μια πολύ ωραία μέρα για live. Κάνει το σαββατοκύριακο να ξεκινά πάντα πιο ευχάριστα, ειδικά όταν το θέαμα που αντικρίζεις σε αποζημιώνει.

Λίγο μετά τις 21:00 και στη Death Disco ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται, δημιουργώντας μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα από πολύ νωρίς και κάνοντας το χώρο ευχάριστα ζεστό, σε μια βραδιά με ομολογουμένως πάρα πολύ κρύο.

Με θετική διάθεση οι Nochnoy Dozor κάνουν την εμφάνισή τους και παρά το ότι είναι η πρώτη τους φορά επί σκηνής (με το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα), προσωπικά αν δε το γνώριζα δε θα το καταλάβαινα.

Εμφανής χημεία μεταξύ όλων των μελών της μπάντας, ενδιαφέρουσα μουσική με doom βάση και φυσικά δύο πολύ όμορφες γυναικείες παρουσίες με αρμονικό δέσιμο στις φωνές τους.
Παρά τη σύντομη εκτέλεσή τους, άφησαν θετικές εντυπώσεις και σίγουρα τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, γιατί φαίνεται ότι βρίσκονται σε πολύ καλό μουσικό δρόμο.

Καθηλωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο η παρουσία των AMNIAC. Πραγματικά δεν έχω λόγια για τον άπαιχτο ήχο τους και το φοβερά επαγγελματικό αποτέλεσμα αυτού του νέου τους άλμπουμ γενικότερα. Παρουσίες οπτικά πολύ ήρεμες, αλλά με τρελή εσωτερική δύναμη που την έβγαλαν όλη επί σκηνής.

Απολαύσαμε και τα πέντε κομμάτια του “Matriarch” ξεκινώντας από το “The Coven”, αλλά ακούσαμε επίσης και το “A system waiting to fall” από το πρώτο τους δίσκο “Infinite”. Σε άψογη διασκευή κι εκτέλεση το “Without you I’m nothing ” των Placebo, με έκανε η αλήθεια είναι να ρίξω λίγο νερό στα κρασί μου για την προαναφερθείσα μπάντα…

Στο “Huntress Virgin Goddess” συντρόφευσε τους AMNIAC στα φωνητικά ο Gzeus Tfp (το νέο μέλος στη φωνή των “At Pretoria”) και έκλεισαν τη σύντομη, αλλά καθόλα μεστή εμφάνισή τους με το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου “Matriarch”.

Ένα live καθόλου κουραστικό, με πραγματικά ωραία ροή από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως εξάλλου κι η νέα τους δουλειά. Παραπέμποντας, χωρίς να μιμούνται, στις αγαπημένες τους μπάντες ISIS και AMENRA, απολαύσαμε μια ζωντανή εμφάνισή με πολύ βαρύ και ευχάριστα αργόσυρτο, μπασάτο ήχο συνδυασμένο με άψογα sludge φωνητικά και φυσικά ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη εμφάνισή τους. All the best to every each one of you guys!

Setlist:
1.The coven
2.A system waiting to fall – “Infinite”
3.Huntress Virgin Goddess
4.Erebos
5.Devadasi
6.Without you I’m nothing (placebo)
7.Matriarch

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

521