The Meteors, The Thriller (04/02/2017) Gagarin 205

Ημέρα ζεστή (για την εποχή) το περασμένο Σάββατο που θα κατέληγε να λουστούμε τη νύχτα με ιδρώτα rock and roll καταγωγής.

Θα γκρινιάξω πάλι για τη μεγάλη απόσταση έναρξης από το άνοιγμα πόρτας, αλλά θα βάλω σαν ελαφρυντικό το γεγονός πως το μετρό τουλάχιστον δουλεύει ως αργά τη μέρα αυτή. Παρόλα αυτά, πρέπει να αλλάξουν επιτέλους τα συναυλιακά δεδομένα.



Ο κόσμος ολοένα αυξάνονταν και με τους Thriller στην σκηνή το “ζέσταμα” έγινε έντονο. Το τρίο είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της rockabilly στη χώρα μας και το απέδειξαν για ακόμη μια φορά παίζοντας σαν επαγγελματίες για μια ώρα και σε πάρα πολύ κοινό. Έπαιξαν δικά τους, αλλά και διασκευές με αποκορύφωμα την έκπληξη του “I can’t escape myself” (The Sound), αλλά και του “My Babe” (Little Walter).

Ο γάργαρος rock and roll και surf ρυθμός της μουσικής τους, με εξαιρετικό rhythm section (τιμή στους κοντραμπασίστες, χώρα το εσύ σε αμάξι το τέρας αν τολμάς) έκανε το Gagarin να αρχίσει να δονείται, κρατώντας σε εγρήγορση τους θεατές σε συνδυασμό με τον καλό ήχο.

Το ξεστήσιμο και η προετοιμασία για την παρέα του Paul Fenech δεν άργησε και σύντομα ένα αυθεντικό psychobilly party ξεκίνησε. Ο καραφλός δαίμονας, κάτοικος Γερμανίας πλέον, και οι δυο του συνεργάτες μας έδειξαν πώς ιδρώνει κανείς επί σκηνής παίζοντας μανιασμένο rock and roll.

Οι The Meteors μας χάρισαν πολλές παλαιές όπως και πιο σύγχρονες επιτυχίες τους, με αγαπημένες μου στιγμές τα “Psycho for your love”, “I hate people”, “Wrecking crew”, “Rawhide” και “Slow down you grave robbin bastard”. Ο ήχος καλός σε γενικές γραμμές, ο κόσμος όσο πήγαινε κουνιόταν περισσότερο, με κλοτσοπατινάδα και stage dives, ενώ μια τρελή οπαδός τους κατάφερε να ξεφύγει της ασφάλειας και να ανέβει στη σκηνή, μα σύντομα αναχαιτίστηκε.

Μας κράτησαν παρέα για πάνω από μία ώρα και στο encore μας έδωσαν τη δική τους άποψη πάνω στο “These boots are made for walking”.

Δηλώνοντας από την αρχή ότι δεν θα πει τίποτα για την πολιτική ή τη θρησκεία, o Fenech και οι Meteors βοήθησαν το κατάμεστο Gagarin να κάψει θερμίδες. Ένα ωραίο βράδυ για τους φίλους του rock n roll και της b-movie θεματολογίας.

Only the Meteors is pure psychobilly αφού.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

535

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.