Hidden In The Basement, Breath After Coma, Loud Silence (14/01/2017) An Club

Όταν λίγο πριν τις 9 μπήκα στο χώρο του An ένιωσα λίγο παππούς.

Βλέπετε, τα μέλη των Loud Silence που άνοιγαν την βραδιά δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τα 17-18 χρόνια και αντίστοιχη ηλικία είχε και το κοινό τους, που μαζεύτηκε από νωρίς για να στηρίξει και να χειροκροτήσει τους φίλους του. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις νέα παιδιά να αφήνουν στην άκρη κινητά, facebook κτλ και να μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, να φτιάχνουν τη μπάντα τους και να δημιουργούν μουσική. Όπως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς για την παρότρυνση και την στήριξη.

Μετά από ένα σύντομο intro, ξεκίνησαν με το “Her Little Blues”. Αίσθηση μου έκανε ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είχαν ωριμότητα, σιγουριά στη σκηνή, καλό ήχο και όσο το live εξελισσόταν έδιναν αλλά και έπαιρναν περισσότερη ενέργεια από το κοινό τους. Αφού ακούσαμε κομμάτια σαν τα “A Day”, “Spinning Fate” και “Refugee” έκλεισαν μια πολύ καλή εμφάνιση με το “Rock n’ Roll”.

Τι θα ήθελα διαφορετικό; Τίποτα απολύτως. Έδωσαν παραπάνω από όσα περιμένει κάποιος από μια μπάντα του βεληνεκούς τους και το χάρηκαν τόσο αυτοί όσο και ο κόσμος που τους παρακολούθησε. Τους εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν να είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν γιατί σε μια νεολαία που όλο και περισσότερο βυθίζεται στην αδράνεια, έχουμε τεράστια ανάγκη από δημιουργικούς ανθρώπους.

Αμέσως μετά και χωρίς πολύ καθυστέρηση ήρθε η σειρά των Breath After Coma.  Οι Αθηναίοι alternative rockers, αν και με ήχο μακριά από τα γούστα μου, έπαιρναν ρυθμό από έναν εξαιρετικό frontman-τραγουδιστή και έδωσαν μια πολύ πειστική εμφάνιση. Με πολύ καλό ήχο και πολύ ενέργεια διασκεύασαν το “I Wanna Be Your Dog”, έπαιξαν το καινούργιο τους “Leaders” και φυσικά έκλεισαν με το αγαπημένο “Fake Gun”, σπάζοντάς τα όλα. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε όλα, γιατί δεν την γλίτωσε και μια άμοιρη κιθάρα που τη λυπήθηκε η ψυχή μου.

Κάπου εκεί ήρθε και η σειρά για τους Hidden In The Basement που προέρχονται από την υπεραγαπημένη Λάρισα (ήμουν φοιτητής γαρ) και φέρουν στη φαρέτρα τους ένα εξαιρετικό νέο album. Αυτά τα κομμάτια είχαμε την τύχη να τα ακούσουμε ζωντανά και μάλιστα εν τη γενέσει τους. Έβγαλαν ακόμα περισσότερο τσαμπουκά σε σχέση με το album, ο κόσμος το χάρηκε και συμπαραστάθηκε ενεργά με πολύ χτύπημα και φωνή.

Το συγκρότημα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ευχαριστήθηκαν το live τόσο οι ίδιοι όσο και αυτοί που τους παρακολούθησαν. Ο πραγματικός χαμός έμελε να γίνει στα παλαιότερα “Feed The Ignorant” (έπος) και “Reckless” (ξανά έπος). Το συμπέρασμα της εμφάνισης; Οι Hidden In The Basement δεν είναι μια ακόμα μπάντα αλλά μια μπάντα έτοιμη να ηγηθεί της σκηνής.

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

479