Spooky Redrum, Birthmark, The Wrinkled Suits (05/01/2017) An Club

Την Πέμπτη στο An Club οι Spooky Redrum παρουσίασαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά, έχοντας ως καλεσμένους για το άνοιγμα της βραδιάς το rock ‘n’ roll τρίο The Wrinkled Suits και το ποπ κουιντέτο Birthmark.

Κατά τις 21.30 οι Wrinkled Suits βγήκαν στη σκηνή με λιγοστό κόσμο να παρευρίσκεται από κάτω, χωρίς αυτό να πτοήσει καθόλου τη γεμάτη γκάζια διάθεσή τους. Κεφάτοι, χαλαροί, ομιλητικότατοι, άφησαν το στίγμα τους, δημιουργώντας μια άκρως γιορτινή και ανεβαστική ατμόσφαιρα.

Rock ‘n’ roll που φλερτάρει με το heavy metal, με αρκετή δόση τρέλας, μας έπεισαν χωρίς πολλή προσπάθεια ότι με τη μουσική τους μπορούν να μας κάνουν να περνάμε καλά.

Λίγο πριν τις 22.30 ήρθε η σειρά των Birthmark. Ριζική αλλαγή ύφους και στιλ σε σχέση με τους προηγούμενους, οι Birthmark πειραματίζονται με τον ηλεκτρονικό ήχο, έχοντας εμφανείς επιρροές από Radiohead, Massive Attack, Portishead. Ενδιαφέρων ήχος και αξιόλογο το αποτέλεσμα, οι Birthmark φάνηκαν να είναι ένα αρκετά δεμένο σύνολο στη σκηνή, με τη μελωδική φωνή της Αδαμαντίνης Αρβανίτη να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα τους.

Birthmark setlist
Different World
Kill a Man
Rainbow
Uncompromised
Everyday
Quiet Leap
Soft Fire
Tough Luck
2000 Lies

Κατά τις 23.15 η ώρα των πρωταγωνιστών της βραδιάς έφτασε. Η γλυκιά και ευχάριστη παρουσία της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου, κύριας συνθέτριας και στιχουργού του σχήματος, δημιουργούσε αυτομάτως ένα κλίμα οικειότητας. Οι Spooky Redrum παρουσίασαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “The Illusion of Time” με εμβόλιμα κομμάτια που δεν περιλαμβάνονται στον δίσκο και διασκευές.

Ο ήχος τους είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα rock, folk/neo-folk και blues, συνδυασμένα με avant garde διάθεση. Τα κομμάτια έρεαν ευχάριστα σε ένα κλίμα ατμοσφαιρικό, με το ηλεκτρονικό βιολί και την ερμηνεία της Νεφέλης να αποτελούν δυνατά χαρτιά του ήχου τους. Προς το τέλος, εμφανίστηκε ως guest star ο Χάρης Παζαρούλας των Stone Cold Dead, ο οποίος τους συνόδευσε με το κοντραμπάσο του.

Οι Spooky Redrum μας άφησαν με καλές εντυπώσεις και θα αναμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα απ’ αυτούς στο μέλλον.

Spooky Redrum setlist
One of These Days
Now I’m Dead
Venus (cover)
Divine Clock
The Dream
I suppose (cover)
Blurry Actions
New Charles
Easy Hours
Fireflies
Leave It Back
They Left

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

535