Possessed, Abyssus (22/12/2016) Kyttaro Live

Η Πέμπτη γενικά δεν είναι μία καλή μέρα για live.

Δεν είναι μία καλή μέρα για κάποιο τυχαίο live ίσως. Όταν όμως αυτό αφορά την πρώτη φορά που βρέθηκαν οι Possessed στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Evil Over Europe Tour, κάθε μέρα είναι καλή για ένα τέτοιο live.

Πρώτοι στο stage βρέθηκαν οι Αθηναίοι Abyssus που κυκλοφόρησαν πέρυσι την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο “Into The Abyss”. Oι οld school death metallers, μπήκαν δυναμικά από την αρχή του set τους και δε σταμάτησαν να σφυροκοπούν αδιάκοπα για σαράντα περίπου λεπτά. Χειμαρρώδεις επί σκηνής και με ήχο που βοήθησε στο να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το κουιντέτο του σκληρού ήχου έδειξε ότι έχει πολλά και ενδιαφέροντα να δώσει στη σκηνή.

Αbyssus setlist
Across The Fields Of Death
Revenge
Enthrone The Insane
Summon The Dead
Sacrifice
Echoes Of Desolation
Intent To Kill
R.I.P.
Into The Abyss
Visions Of Eternal Pain
Those Of The Unholy

Ο Jeff Becerra, ακρογωνιαίος λίθος του σχήματος των Possessed και μία ιδιαίτερη μορφή συνάμα, έχοντας επιστρατεύσει ένα εξαιρετικό line-up δικαιώνει τις δηλώσεις του, ότι οι Possessed αυτή τη στιγμή έχουν τον καλύτερο ήχο που είχαν ποτέ.

Περίπου στις δέκα και μισή το βράδυ βρέθηκαν στην σκηνή κι αρχής γενομένης με το Pentagram, παράλληλα ξεκίνησε κι ο χαμός με ακατάληπτο stage diving και αρκετό ξύλο στις μπροστινές σειρές που διατηρήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του set. Μικρά τεχνικά ζητήματα με το μικρόφωνο του Jeff διορθώθηκαν σύντομα και η βραδιά κύλησε χωρίς κωλύματα από τεχνικής απόψεως, ενώ το σχήμα φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα το ένθερμο αθηναϊκό κοινό που παλλόταν αδιάκοπα.

Πανικός στο Tribulation με τον Becerra να επιδίδεται σε headbanging και να είναι ιδιαίτερα χαμογελαστός, ενόσω όσοι ανέβαιναν στο stage φρόντιζαν πριν από τις βουτιές να αποτίσουν φόρο τιμής μέχρι και με χειροφίλημα (!). Όπως θα ήταν αναμενόμενο, το μεγάλο βάρος του set δόθηκε στον “Seven Churches” αλλά φυσικά δεν έλειψαν αναφορές στον “Beyond The Gates” όπως και στο ΕΡ τους “The Eyes Of Horror”. Λίγο πριν μας αφήσουν, φρόντισαν να κάνουν όλο το Κύτταρο να τραγουδά ρυθμικά “Death Metal” υπό τους ήχους του ομότιτλου τραγουδιού, ενώ περίπου στις δώδεκα ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με το Evil Warriors.

Λίγο πριν το τέλος του 2016, είχαμε τη χαρά να δούμε ένα από τα ιστορικά σχήματα της death σκηνής, από αυτά που ουσιαστικά έδωσαν όνομα και πορεία σε αυτό το ιδίωμα της extreme σκηνής που κρατεί καλά μέχρι σήμερα. Οι φίλοι του extreme ήχου έδωσαν ένα δυναμικότατο παρόν και τίμησαν το σχήμα χύνοντας τον ιδρώτα τους στο pit, δημιουργώντας μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, ενώ τόσο οι Abyssus όσο φυσικά και οι Possessed τίμησαν τον κόσμο δίνοντας ένα πολύ καλό show. Διοργάνωση που δεν απογοητεύει σε κανένα επίπεδο από την Made Of Stones για ακόμα μία φορά.

Possessed setlist
Pentagram
The Eyes Of Horror
Beyond The Gates
Tribulation
Swing The Axe
The Heretic
Satan’s Curse
My Belief
Storm In My Mind
Abandoned
The Exorcist
Fallen Angel
Seven Churches
Death Metal
Evil Warriors

517

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.