High on Fire, Heavier Than God (20/11/2016) Gagarin 205

Το περασμένο τριήμερο, το Gagarin 205 είχε την τιμητική του! Μετά από δύο ασφυκτικά γεμάτες συναυλίες Max & Igor Cavalera και Nightstalker, ήταν η σειρά των High on Fire να εμφανιστούν στο αγαπημένο venue της οδού Λιοσίων.

Δυστυχώς, όμως δεν είχε την ίδια προσέλευση μουσικόφιλων, αν κι η βαρύτητα του ονόματος της παρέας του σημαντικού Matt Pike, ενέπνεε κάτι τέτοιο.

Για μια ακόμη φορά η Smoke the Fuzz Gigs τηρεί το πρόγραμμα εμφανίσεως με ευλάβεια και οι Heavier than God πήραν θέση βολής λίγο μετά της 9. Με φάτσες γνωστές στη σύνθεση, που αποτελείται από μέλη των Darkstar, Lord 13, One Block Society και Black Hat Bones.



Πρώτη μου επαφή με την μπάντα και η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν εξαιρετική. Με καλό ήχο και καλή σκηνική παρουσία, το μουσικό τους ύφος συνδύαζε heavy rock, sludge, hardcore και punk στοιχεία και παίζοντας από αργούς doom ρυθμούς ως και μανιασμένες ταχύτητες, με έκαναν να θέλω να τους ξαναδώ και να βρω να ακούσω το ντεμπούτο τους που μέσα στο σωρό τον εκατοντάδων κυκλοφοριών κάπου μου ξέφυγε.

Μετά από περίπου 40 λεπτά, ευχαριστώντας μας άφησαν στο πόδι τους τεχνικούς, οι οποίοι αποδόμησαν το stage για να ετοιμάσουν την είσοδο του καυτού αμερικάνικου τρίο.



Heavier then God setlist
Doomed and Confused
Demon Squasher
H x T x G
Satan’s grip
Kiss The Monkey
While you were Screaming
Icons of Superstition
The Loather, The Scum and The Holy Goat



Περίπου 10 το βράδυ λοιπόν (εγγλέζικη διοργάνωση, ναούμ!), οι Matt Pike, Jeff Matz (τώρα που το θυμήθηκα, για σένα Ελίνα βλέπω και τους Zeke να έρχονται) και Des Kensel ξεκίνησαν παίρνοντας φόρα με το “The Black Pot” δημιουργώντας τις πρώτες ανατριχίλες.

Με τον ηγέτη τους φορώντας το trademark ρούχο του, που είναι ο ιδρώτας του live και με χαμηλοκάβαλο παντελόνι υδραυλικού (το ‘πιασες ε;), να έχει από ότι μάθαμε αργότερα ραγισμένο πλευρό, οι High On Fire τα έδωσαν όλα. Κομματάρες σαν τα “Rumors of War”, “Serums of Liao”, το αγαπημένο “The Falconist” έφεραν σούσουρο και ξεσπάσματα ανάμεσα στο κοινό και το τρίο κουνιόταν συνεχώς ρυθμικά και έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν χωρίς να έχουν τον ήχο καλό σύμμαχο. Τα φωνητικά του Matt χανόντουσαν ανά περιόδους και το σύνολο που έβγαινε από τα ηχεία σίγουρα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Παρόλα αυτά, βλέποντας τον θείο Pike να λούζεται από τον ιδρώτα (όπως πολύ καλά είχε πει κάποιος “Matt Pike, Ούζα και live δίχως μπλούζα”) το κοινό (και εγώ προσωπικά) λικνίζονταν  σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης των High on Fire, η οποία φάνηκε να περνάει πολύ γρήγορα.

Χωρίς πολλά λόγια, χαρούμενος που επισκέφτηκε ξανά τη χώρα μας, άφησε το γρέζι του να πλημμυρίσει το χώρο και όλους εμάς να χαμογελάσουμε.

Το τελείωμα με ένα από τα καλύτερα riff στην ιστορία της σκληρής μουσικής, το “Snakes for the Divine” ήταν το ιδανικότερο για να αποτυπώσει την εικόνα των τριών κυρίων πάνω στη σκηνή του Gagarin!

High On Fire setlist
The Black Plot
Carcosa
Rumors of War
Serums of Liao
Slave the Hive
The Falconist
Turk
Fertile Green
Blood from Zion
Snakes for the Divine

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

432

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.