VOICES OF THE MIST FESTIVAL VOL. II: JADED STAR, ENEMY OF REALITY, DAKRYA, MUTE TALE, UPON REVIVAL (26/03/2016) Κύτταρο Live

Για δεύτερη χρονιά το festival που συγκεντρώνει τις εντυπωσιακές γυναικείες φωνές που πρωτοστατούν στη metal σκηνή άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο στο Κύτταρο, με πέντε σχήματα.

Βέβαια κάποιος βάλθηκε για ανεξήγητο λόγο να τις κλείσει και να μας ξαφνιάσει με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα κατά τη διάρκεια του live. Ομολογουμένως μία ενέργεια που έχανε σοβαρά σε οποιουδήποτε είδους χιούμορ, καθώς ενώ θεωρήθηκε εύλογα ότι επρόκειτο για φάρσα, για λόγους ασφαλείας διεκόπη η ροή του προγράμματος μέχρι να επιβεβαιωθεί η ασφαλής παραμονή του κόσμου στον χώρο. Ευελπιστώ την επόμενη φορά ο υποψήφιος φαρσέρ να έχει χιούμορ που να ξεπερνά το level της 1ης γυμνασίου.

H προσέλευση παρά τα πέντε σχήματα και το έντιμο αντίτιμο, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ιδιαίτερα στην αρχή, καθώς οι μικρές ώρες δύσκολα συγκινούν το αθηναϊκό κοινό.

Λίγο μετά τις επτά εμφανίζονται στη σκηνή οι Upon Revival. Το σχήμα μετρά λίγο χρόνο ζωής και βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός πρώτου δίσκου ενώ παράλληλα μετρά αρκετές ζωντανές εμφανίσεις. Ποικίλες επιρροές από την hard rock έως την prog σκηνή, με πολύ καλή front woman αλλά όχι ακόμα ένα πλήρως δεμένο σχήμα στο stage όπως είναι λογικό άλλωστε.

Επόμενοι οι Mute Tale με την εξαιρετική Annou στα φωνητικά και έχοντας κυκλοφορήσει ένα χρόνο πριν τον “The Gordian Knot”, σε συνεργασία σε στίχους και μουσική με τον Bob Katsionis, υπό την σκέπη της Metal Breed Records USA, μας έδωσαν μία γεύση από τη δουλειά τους. Πολύ ωραία παρουσία στη σκηνή από το αθηναϊκό σχήμα.

Σε αυτό το σημείο μεσολάβησε η διακοπή για την οποία έγινε λόγος στην εισαγωγή, δημιουργώντας μία καθυστέρηση περίπου μίας ώρας. Στη συνέχεια το live συνεχίστηκε απρόσκοπτα.

Οι DAKRYA μετρούν ήδη δέκα χρόνια παρουσίας στην εγχώρια σκηνή και προσανατολίζονται στην avant-garde-ίστικη εκδοχή της metal, εντάσσοντας την θεατρικότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι του show τους. Τα τελευταία χρόνια και οι συχνές αλλαγές στο line-up τους μάλλον συνετέλεσαν στην απουσία τους δισκογραφικά και σε live εμφανίσεις. Με δύο δίσκους, τον “Monument” και τον “Crime Scene” και την ξεχωριστή παρουσία τους, παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον show.

Η σοπράνο Ηλιάνα Τσακιράκη είναι από τις πιο γνωστές vocalists στον εγχώριο symphonic χώρο, έχοντας μία πορεία με τους Meden Agan και πλέον με τους Enemy Of Reality και έχοντας συνεργαστεί και μοιραστεί τη σκηνή με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το festival. Έμπειροι μουσικοί με άνεση στη σκηνή, παρουσίασαν κομμάτια του παρθενικού τους δίσκου με τίτλο “Reject Gods” σε άριστες εκτελέσεις.

Για το τέλος, οι Jaded Star, ένα ακόμα φρέσκο σχήμα γνωστών στο χώρο μουσικών, που μετρά τρία χρόνια ζωής και έναν δίσκο στο ενεργητικό του με τίτλο  “Memories From The Future”, ανέλαβαν να κλείσουν τη βραδιά του δεύτερου Voices Of The Mist. Έχοντας ένα καλοδουλεμένο υλικό και πολύ καλή σκηνική παρουσία, κέρδισαν εύκολα τις εντυπώσεις.Η, αν μη τι άλλο, επεισοδιακή βραδιά έληξε λίγο μετά τις δώδεκα, έχοντας καλύψει και φέτος τη δυναμική των female-fronted εγχώριων σχημάτων. Και του χρόνου, χωρίς απρόοπτα!

photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

394

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.