1000Mods, Godsleep (19/12/2015) Πειραιώς 117

Μια ωραία απρόσμενη συγκυρία έμελλε να μου συμβεί Σάββατο βράδυ έξω από το μαγαζί. Μετά από πολλά χρόνια συνάντησα έναν αδελφικό φίλο. Κατευθυνθήκαμε μέσα στο μαγαζί συζητώντας για τις ζωές μας και μια περίληψη του τι θα δω σήμερα. Έπεσε μέσα εκατό τις εκατό.     

Το μαγαζί ήταν εξαίσιο ακουστικά και με μεγάλη χωρητικότητα, αν και η προσέλευση του κόσμου το έκανε να φαίνεται μικρό.

Τυπικοί στην ώρα τους οι Godsleep, εμφανίζονται πρώτοι στην σκηνή μέσα από ένα κύμα χαράς και ζητωκραυγών. Για περίπου μια ώρα ευχαριστηθήκαμε ωραίο, βαρύ stoner ροκ με ένα μπάσο που σε κάθε νότα του νομίζεις ότι σου ρίχνει μπουνιές στο στομάχι όπως στα “This is mine” και “Thirteen”. Εξαιρετική η φωνή του τραγουδιστή, κάνοντας την ερμηνεία των κομματιών πιο ιδιαίτερη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το “Wrong turn” και οι αργοί ρυθμοί του με το doomοειδές στοιχείο, σύνθεση που απλά σε ρίχνει σε χαοτικές σκοτεινές σκέψεις. Παίζοντας τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ, κατάφεραν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία μας και να μας ετοιμάσουν για τους headliners της βραδιάς.

Αφού η σκηνή για περίπου δεκαπέντε λεπτά έγινε εργοτάξιο μέχρι να μαζέψουν τα όργανα και να στήσουν τον καινούργιο εξοπλισμό, συνειδητοποιήσαμε ότι είχε τόσο κόσμο που για να γυρίσεις να κοιτάξεις αριστερά ή δεξιά έπρεπε να σπρώξεις πέντε άτομα.

Με αυτά και με αυτά  εμφανίζονται οι Χιλιομόδιοι ή αλλιώς 1000mods κι ένας χαμός επικράτησε στο άκουσμα του “Road to burn”, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί μιας και για την συνέχεια το μενού είχε “7flies”, “Set you free” με τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει ακατάπαυστα. Η βραδιά εξελίχθηκε σε γιορτή του stoner με το κοινό να χτυπιέται στο πιτ και να συμμετέχει με κάθε τρόπο.

Χωρίς σταματημό παίζουν την μια κομματάρα μετά την άλλη και οι ρυθμοί στην καρδία μας δεν έπεσαν ούτε λεπτό, όχι γιατί δεν θέλαμε αλλά γιατί δεν μας άφησαν. Επιπρόσθετα, έπαιξαν κι ένα καινούριο κομμάτι, προϊδεάζοντάς μας για την καινούργια τους δουλεία.

Οι 1000mods μας έδειξαν πολλάκις την αγάπη τους, αφιερώνοντάς μας μάλιστα και το “She”, με τον κόσμο να ανταποδίδει.

Φυσικά δεν μπορούσαν να κλείσουν έτσι απλά το δίωρο πετσόκομμα που μας έκαναν γι’ αυτό άφησαν το καλύτερο για το τέλος. “Vidage” και ξάφνου μπουφάν να αιωρούνται, άνθρωποι στον αέρα και όλο το μαγαζί να απαγγέλλει το κομμάτι. Σιγά όμως που θα μας άφηναν έτσι , πάρε κι ένα “El Rollito” έτσι για να μας αποκάνουν τελείως και να ψάχνουμε τους εαυτού μας. Ένα πλούσιο setlist που άφησε άπαντες ικανοποιημένους.

Μακάρι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και σίγουρα θα έχουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

424