Madleaf, Super Puma, Half Gramme of Soma, Kooba Tercu, Amniac, 2theBone (12/09/2015) Gagarin 205

Στο τέταρτο φεστιβάλ αλληλεγγύης και ενίσχυσης του ξενώνα Ηώς για άστεγους πρόσφυγες που άνοιξε τις πόρτες του το 2001 συμμετείχαν έξι ενδιαφέροντα εγχώρια ονόματα που κατάφεραν και μάζεψαν αρκετό κόσμο ώστε να χαρακτηριστεί η βραδιά μια ζεστή μάζωξη παρεών που πέρασαν καλά.

Οι 2theBone που ξεκίνησαν πρώτοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή μια πολύ χαρούμενη διάθεση κι έναν ενθουσιασμό που δικαιολογημένα έχει μια μπάντα που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της όποιας καριέρας της επιφυλάσσεται να διαγράψει. Χαρούμενος και αισιόδοξος garage rock ήχος με ενδιαφέρουσες συνθέσεις που χρειάζονται λίγο παραπάνω δουλειά μιας και εμπεριέχονται σ’ αυτές ορισμένες καλές ιδέες που δεν έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά. Τα φωνητικά ίσως ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της μπάντας.

Αργότερα άλλαξε το σκηνικό με τους Amniac από τον Πειραιά, έγινε σκοτεινό doom/post και… ασήκωτο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν για πρώτη φορά ορισμένες νέες συνθέσεις τους, οι οποίες κάνουν ακόμα πιο όμορφα σύνθετη και ενδιαφέρουσα. Οι μακροσκελής συνθέσεις τους δεν κούρασαν το κοινό, αλλά αντίθετα πρόσθεσαν μια μοναδική νότα στο σύνολο της βραδιάς, σίγουρα μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική νότα που κρίθηκε απαραίτητη.

Πίσω σε πιο χαλαρούς ήχους και συγκεκριμένα σε noisy rock καταστάσεις ανέλαβαν οι Kooba Tercu και με ένα αρκετά… παιχνιδιάρικο setlist μετέδωσαν ευχάριστα vibes στους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερα μελωδικοί με τις κιθάρες τους, απλοί και επινοητικοί με τα φωνητικά τους και με καλή χημεία μεταξύ τους και με το κοινό τους, οι KT θα αποτέλεσαν μια μεγάλη έκπληξη στο φεστιβάλ.

Half Gramme of Soma το επόμενο act του φεστιβάλ στο οποίο ο κόσμος πήγαινε και ερχόταν. Ίσως η πιο έμπειρη ομάδα της σκηνής μέχρι και εκείνη την στιγμή, οι Πειραιώτες είχαν άμεση ανταπόκριση από αρκετούς οπαδούς τους στον χώρο του club και τους ανταπόδωσαν με μια ιδιαίτερη rock εμφάνιση. Η μπάντα του “Marche Au Noir” ξέρει να διασκεδάζει όσους την εμπιστευτούν και αυτό ακριβώς έπραξε και σε ένα event με πολλά ονόματα καταφέρνοντας να ξεχωρίσει.

Με την διοργάνωση να πλησιάζει στο final act της και τον κόσμο να αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης, οι Super Puma ανέβηκαν στην σκηνή και εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά μπροστά από το αθηναϊκό κοινό που δείχνει να τους έχει αδυναμία. Με μια δική τους ξεχωριστή αύρα κέρδισαν το στοίχημα και πάλι, όμως αυτή ήταν και η φορά που ίσως να έδειχναν έτοιμοι (ή την ανάγκη) να προχωρήσουν επιτέλους σε κάτι καινούργιο στην πορεία τους. Ο χρόνος θα δείξει.

Το έκτο και τελευταίο όνομα της βραδιάς ήταν οι Madleaf. Έχοντας κλείσει πλέον μια ολόκληρη δεκαετία στην ελληνική alternative και grunge σκηνή, η αθηναϊκή πεντάδα έδειξε επαγγελματισμό και εμπειρία στην σκηνή, εκτός από μια πλειάδα όμορφων συνθέσεων με εξαιρετικό ήχο (ιδιαίτερα το νεότερο υλικό τους) και φάνηκαν πιο φρέσκοι από ποτέ. Αυτά είναι και τα πιο ενθαρρυντικά χαρακτηριστικά σε μια εγχώρια μπάντα που έχει την ικανότητα και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο.

462