My Sleeping Karma, Reversed Nature (23/05/2015) An Club

Η ατμόσφαιρα στο An Club λίγο πριν από την πρώτη εμφάνιση των My Sleeping Karma για τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ήδη ηλεκτρισμένη τη στιγμή που οι πόρτες άνοιξαν για να υποδεχτούν τον κόσμο που δεν είχε στο μυαλό του ούτε το κύπελλο ποδοσφαίρου που διαδραματιζόταν εκείνη την στιγμή, ούτε τον τελικό της Eurovision που ξεκινούσε οσονούπω.

Μόλις άρχισαν οι Reversed Nature το set τους, λίγα λεπτά μετά τις 21:30, ο κόσμος βρέθηκε θετικά προ εκπλήξεως, όμως κανείς δεν πλησίασε την σκηνή παρά μόνο οι φωτογράφοι που απαθανάτιζαν την αθηναϊκή τετράδα και τα πανέμορφα ψυχεδελικά visuals πίσω από τα drums. Η female fronted μπάντα έπαιξε ψυχεδελικό kraut rock με ατμοσφαιρικά σπαρακτικά φωνητικά και παρουσίασε ένα μοναδικό ύφος πάνω στην σκηνή, αν και παραμένει για κάποιον αδιανόητο λόγο μπάντα για λίγους. Τουλάχιστον για την ώρα.

Οι My Sleeping Karma εμφανίστηκαν μπροστά σε προφανώς πολύ περισσότερο κόσμο, ο οποίος είχε δείξει την ανυπομονησία του μόλις οι Γερμανοί πάτησαν πόδι πάνω στο σανίδι του An Club. Σε δευτερόλεπτα ο χώρος έπεσε στο βαθύ κλίμα ενός groovy και ψυχεδελικού ταξιδιού στον πνευματικό κόσμο του Ταοϊσμού και του Βουδισμού. Και αν αυτό ακούγεται κάτι βαρύ, οι τέσσερις κύριοι επί σκηνής και τα inside jokes τους που τους έκαναν να ξεσπάνε σε γέλια μετά από κάθε κομμάτι ελάφρυναν την ατμόσφαιρα και την μετέτρεψαν στην ιδανική Ζεν φάση εμπλουτισμένη με ανατολίτικες κιθάρες και εξωγήινους ήχους που εγκλώβισαν το μυαλό του κοινού.

Από την καταπληκτική εκτέλεση του “Ephedra” και του “Brahama” μέχρι το νέο υλικό του “Moksha” (το οποίο αναζητούσαμε στο merch σαν τρελοί κύριοι MSK κι ας απείχαμε μισή εβδομάδα από την κυκλοφορία του) και από το αψεγάδιαστο μπάσο του Matte στις διαπεραστικές μελωδίες της κιθάρας του υπερκινητικού Seppi, οι My Sleeping Karma ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο όσων δεν είχαν ποτέ τους την ευκαιρία να τους δουν από κοντά, αλλά και όσον ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να το έχουν κάνει στο παρελθόν.

Η εμφάνιση αυτή του γερμανικού group από το Aschaffenburg τοποθετείται σε μια νέα κατηγορία από μόνη της, μια και ακόμα απορούμε αν όντως είδαμε και ακούσαμε αυτά που το βράδυ του Σαββάτου μας εκτόξευσαν μίλια μακριά, κάπου στη δύση.

ΥΓ Ευτυχές είναι το γεγονός ότι τα παραπάνω πλαισίωνε μια εκ των καλύτερων παραγωγών της season: άψογος ήχος και στα δύο συγκροτήματα, κλιματισμός και τήρηση του προκαθορισμένου προγράμματος που ήθελε τους headliners να παίζουν από τις 22:30, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να κλείσουν αρκετά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

406