Tuber, We.Own.The.Sky (16/06/2015) An Club

Ο post-rock instrumental ήχος θριάμβευσε από δύο εκ των πιο θαυμαστών εγχώριων ονομάτων του ιδιώματος, την στιγμή που υπήρξαν μπόλικοι πιστοί που παρακολούθησαν από κοντά ένα εκπληκτικό θέαμα.

Οι We.Own.The.Sky ήταν τυπικά το opening act ώστε να προετοιμαστεί το κοινό κατάλληλα. Στα χνάρια των God is an Astronaut και Caspian (για τους οποίους άνοιξαν την περασμένη χρονιά), οι πέντε Αθηναίοι πρέπει να διοχέτευσαν την ενέργεια μιας ολόκληρης εβδομάδας στο αποτέλεσμα της συνολικής σκηνικής τους παρουσίας, ειδάλλως δεν εξηγείται η ανεξάντλητη επήρεια παροξυσμού που τους διακατείχε στο τελικά μικρό -για το αχόρταγο κοινό- setlist τους.

Επέλεξαν να παίξουν, ή να απογειώσουν – ότι βολεύει καλύτερα, αρκετό υλικό από το EP που μόνοι τους κυκλοφόρησαν (να ‘ναι καλά τα παιδιά) καθώς και να παρουσιάσουν ένα μόνο δείγμα από αυτό που θα αποτελέσει τον πρώτο τους “κανονικό” δίσκο. Στο σύνολο, από ότι έπαιξαν αυτό που έμεινε ήταν το εξής: η διαφοροποίηση των κομματιών μεταξύ τους, αλλά και επί μέρους σημείων του κάθε κομματιού ξανά μεταξύ τους, με τρόπο που μόνο η συνθετική τους αυθεντία μπόρεσε να προβληθεί. Αυτό και η καταπληκτική μουσική που ξερνάνε οι κιθάρες τους. Έτσι απλά.

Οι Tuber του έδωσαν και κατάλαβε πριν από ενάμιση μήνα στο Γκάζι, όταν λίγη ώρα πριν γράψουν ιστορία οι Planet of Zeus απέδειξαν τι αξίζουν, σε σημείο που λίγοι μπορούν και έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Οπότε χρειαζόταν ένα live στο οποίο θα αποτελούν τον εντυπωσιακό headliner, ειδικότερα στην περίπτωση που βρίσκονται προ των πυλών για μια ενδιαφέρουσα έξοδο στις ευρωπαϊκές σκηνές.

Ο περισσότερο ψυχεδελικός και desert/ stoner rock ήχος τους έδωσε άλλο ύφος στον χώρου του An Club και έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση χάρη στις εξαιρετικές συνθέσεις του “Desert Overcrowded”. Δείχνοντας να έχουν κερδίσει τον αέρα της σκηνής, από την πιο μικρή στην μεγαλύτερη και επιβλητικότερη, και όντας ούτως ή άλλως έμπειροι και ικανοί να συνεργάζονται με κλειστά… αυτιά μεταξύ τους, οι Tuber έδωσαν με ευκολία ένα φανταστικό show που ταξίδεψε το κοινό με περίσσεια επιτυχία και σπάνια ομορφιά.

photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

439