Potergeist, SiXforNinE, Ghost Season (09/05/2015) An Club

Δύο σημαντικά ονόματα της εγχώριας σκηνής γιόρτασαν με το κοινό τους την κυκλοφορία των νέων τους δίσκων, με τον διάδοχο του “Swampires” οι Potergeist από την μια και το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους οι SiXforNinE από την άλλη.

Το εορταστικό και ευχάριστα φιλικό κλίμα συμπλήρωσαν οι Ghost Season που έπαιξαν πρώτοι σε μια βραδιά που αποτέλεσε host ενός εκπληκτικού event. Η πεντάδα των Ghost Season βρίσκεται ακόμα στην ανάπτυξη του δικού της ντεμπούτου, έχοντας όμως ήδη κυκλοφορήσει ένα αξιόλογο EP έχει αποδείξει ότι η δική της μορφή του στιβαρού heavy metal μπορεί να ανεβάσει την διάθεση του κοινού που τους παρακολουθεί. Η μπάντα έδειξε μεγάλη χημεία μεταξύ της και σίγουρα διάθεση να δουλέψει σκληρά για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Όλα αυτά σε μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, οπότε… τα καλύτερα έρχονται.

Το κοινό που παρευρέθηκε από νωρίς ζεστάθηκε ήδη και με την εμφάνιση των SiXforNinE και τον Fotis Benardo (SepticFlesh) στα φωνητικά τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα. Η μπάντα ετοίμαζε από καιρό την πρώτη της δισκογραφική δουλειά και εντέλει τα κατάφερε στο να εντυπωσιάσει με το ομότιτλο album που κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα. Το prog-rock κουαρτέτο λειτουργεί θαυμάσια επί σκηνής, κατέχοντας επιβλητική σκηνική παρουσία, δυναμισμό και attitude καθώς και συνθέσεις που κερδίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Η εμπειρία των μελών των SiXforNinE δουλεύει αβίαστα και κάνει θαύματα, γεγονός που κάνει την μπάντα must στο επόμενο live χτύπημα της. Ένα ιδανικό release show από μια πολλά υποσχόμενη ομάδα.

Οι Potergeist είχαν δώσει ένα από τα περισσότερο υποδειγματικά release shows πριν από δύο χρόνια για το “Swampires”, οπότε στο άκουσμα του live που θα γιόρταζε το ολοκαίνουργιο “Crocodile Tears” ήταν ξεκάθαρο το ότι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια απουσίας. Τα παιδιά είναι ένας ζωντανός χείμαρρος που δεν σταματιέται με τίποτα και τα καινούργια τους τραγούδια ανεβάζουν τον ήδη πανύψηλο πήχη σε τρελά ύψη.

Με αέρα μεγάλου headliner, η πεντάδα παρουσίασε τη νέα της κυκλοφορία, η οποία είναι πιστή στο ραντεβού της με το κοινό, και κατάφερε να εκπλήξει για άλλη μια φορά με τις φανταστικές της επιδόσεις. Άλλωστε μιλάμε για την πιθανότατα καλύτερη στιγμή της πορείας τους μέχρι σήμερα και σίγουρα για τον καλύτερο δίσκο που έχουν κυκλοφορήσει. Το κοινό που παρευρέθηκε στο release show τους συναινεί με την άποψη αυτή στο έπακρο.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

433