Stoned Jesus, Dopelord, Green Yeti (18/04/2015) An Club

Ένα ακόμα sold-out event από την Smoke the Fuzz Gigs, παρόλο που το όνομα του headliner δεν έλειψε πάνω από δέκα μήνες από την χώρα μας, ήταν αυτό με τους Stoned Jesus και τους Dopelord.

Το show άνοιξαν οι Green Yeti λίγο μετά τις 21:30 και όταν το club υποδεχόταν ασταμάτητα κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει και τα τρία acts της βραδιάς. Η ελληνική τρίαδα έπαιξε με πολύ doom ύφος και psych rock ατμόσφαιρα ένα δυνατό δείγμα stoner που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε κάτι πάρα πολύ καλό.

Οι συνθέσεις τους δεν εστίαζαν τόσο στα φωνητικά, όσο στις ογκώδεις κιθάρες και τις αυξομειώσεις των ρυθμών τους. Άρεσαν σε αρκετό από τον κόσμο που βρισκόταν στα μπροστινά μέρη της σκηνής, ενώ κάπου πιο μακριά φούντωναν διάφορες άσχετες συζητήσεις σε ντεσιμπέλ που δεν ήταν και τόσο διακριτικά.

Οι πιο… αργοί Dopelord, το πολωνικό stoner κουαρτέτο που έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βρήκαν πάρα πολλούς υποστηρικτές -μάλλον όσους και οι Stoned Jesus- και έδωσαν άλλη πνοή στις ήδη αγαπημένες συνθέσεις του κοινού. Ελάχιστα στάσιμοι σε σημεία, με άψογα τεχνικά μέρη που φλέρταραν μπόλικο με το doom με επιτυχία. Η αποθέωση φυσικά ήρθε στο φινάλε με το “Pass the Bong”. Με την ολοκλήρωση του δικού τους set ήταν πια ολοφάνερο ότι ο χώρος του club ήταν πλήρης από κόσμο.

Dopelord setlist
Distant Lights
Addicted To Black Magick
Ghost Cargo From The Bong
Lucifer’s Son
Children Of Haze
Acid Trippin’
Green Plague
Preacher Electrick
Pass The Bong

Οι Stoned Jesus επέστρεψαν ιδιαίτερα σύντομα μετά την παρθενική τους εμφάνιση το περασμένο καλοκαίρι στον ίδιο ακριβώς χώρο. Αυτή την φορά βέβαια χάρηκαν να δουν τον τύπο που ντύθηκε Χριστός και έφερε ένα τεράστιο τσιγαράκι στο στόμα, κάτι που στην κατάσταση που βρισκόντουσαν μπορεί να τους φάνηκε πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστε έκαναν διασκευή σε Μαζωνάκη -στα σύντομα το “Σάββατο” πριν το “I’m the Mountain”- οπότε πόσο στα καλά τους να ήταν;

Μουσικά βέβαια, ήταν στα καλύτερα τους. Πολύ περισσότερη ενέργεια από την πρώτη τους εμφάνιση -κι όμως, ήταν τελικά δυνατό- τραβηγμένα riffs που έπαιζαν όμορφα με τις συνθέσεις και υπερμεγέθη solos που τους έκαναν να φαντάζουν να αιωρούνται. Ειδικά οι νέες συνθέσεις του “The Harvest” έδωσαν στο setlist τους αυτό που χρειαζόταν: ορισμένες διαφορετικές, πιο γρήγορες και alternative συνθέσεις για να κρατούνται οι ακροατές σε εγρήγορση.

Όταν η ώρα πήγε 02:00 της 19ης Απριλίου και οι Stoned Jesus έπαιζαν ακόμα, κανένα μέλος του κοινού δεν έδειξε κουρασμένο στο ελάχιστο, αλλά μάλλον όλοι έδειχναν ότι απολάμβαναν τους Ουκρανούς με το παραπάνω. Οι οποίοι το δήλωσαν, η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη γι’ αυτούς, κάτι που επισφραγίζει τις σχέσεις αγάπης με ένα ακόμα συγκρότημα.

Με σιγουριά λοιπόν θα περιμένουμε την δεύτερη επιστροφή τους.

Stoned Jesus setlist
Rituals Of The Sun
YFS
Indian
Red Wine
Silkworm Confessions
Black Woods
I’m The Mountain
Bright Like The Morning
Go (Pearl Jam cover)
Electric Mistress

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

435