Poem (02/04/2015) Six Dogs

Οι Poem ήταν ένα ακόμα συγκρότημα που έπαιξε το The Unplugged Experience στον χώρο του Six Dogs, στην πρώτη τους μάλιστα εμφάνιση για ένα ακουστικό set.

Αυτήν την περίοδο οι Poem πέρασαν από ένα ιδιαίτερα δραστήριο πρόγραμμα, όντας το supporting act για τους Opeth καθώς και οι headliners ενός εξαιρετικού show στο Κύτταρο. Το ελληνικό progressive σχήμα, το οποίο έχει δείξει από καιρό την δυναμική του στην σκηνή, βρέθηκε σε πολύ καλή φόρμα και παρουσίασε ένα ακεραία δυνατό πρόσωπο εν όψει της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου δεύτερου δίσκου του.

Πως συνέβαλλε όμως σε όλο αυτό ένα ακουστικό set… οι Poem πάντα διατηρούσαν μια “εύθραυστη” μελωδικότητα στην μουσική, αλλά και τα φωνητικά τους. Το εν λόγω χαρακτηριστικό ήταν αυτό που διέπρεψε στο live του Unplugged Experience, το οποίο και παρακολούθησε κοινό που γέμισε τον χώρο της συναυλίας από σχετικά νωρίς (αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και τη μισής ώρας καθυστέρηση στο πρόγραμμα της εμφάνισης της μπάντας).

Όπως προκύπτει, η ακουστική εκδοχή των αγαπημένων τους κομματιών τους πάει πολύ, άποψη που συμμερίστηκε το 100% του κοινού που είχε μείνει ευχάριστα έκπληκτο από τα πρώτα κι όλας ακούσματα της βραδιάς. Ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός και η χημεία τους αδιαπραγμάτευτη. Άλλωστε, οι Poem διατηρούν μια ποιότητα που λίγοι μπορούν να υπερηφανεύονται πως το κάνουν.

Εν αναμονή λοιπόν του “Skein Syndrome”, το οποίο φαίνεται πως θα απέχει έξι ολόκληρα χρόνια από το ντεμπούτο τους, οι Poem έδωσαν μια σειρά συναυλιών στις οποίες απέδωσαν ό,τι έχει αυτή η μπάντα να προσφέρει. Και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

388