Planet of Zeus, Wish Upon a Star, Tuber (04/04/2015) Ιερά Οδός

Ένα ελληνικό rock party μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικά το show της τριάδας Planet of Zeus, Wish Upon a Star και Tuber, καθώς κόσμος και μπάντες έγιναν ένα σε μια από τις καλύτερες συναυλιακές βραδιές του 2015.

Ο χώρος που οδηγούσε στον απόλυτο θρίαμβο του περασμένου Σαββατόβραδου αγκάλιασε ένα κοινό που γέμισε τον τόπο του εγκλήματος από σχετικά νωρίς, γεγονός πολύ ευχάριστο μιας και σπάνια -αλλά τελευταία συχνότερα- συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε διοργανώσεις εγχώριων ονομάτων. Και κάπως έτσι, η Ιερά Οδός γέμισε από ανυπόμονους μακρυμάλληδες και λοιπούς… ροκάδες που πλησίαζαν στο να γίνουν μάρτυρες ενός εκρηκτικού live.

Οι Tuber έπαιξαν πρώτοι. Ξεκίνησαν το set τους ακριβώς στις 21:00 -πόσο τέλεια είναι η πιστή ακολουθία του προγράμματος- και έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Όπως οι περισσότεροι (καλά) θα έχουν κάνει και θα τους έχουν παρακολουθήσει, θα γνωρίζουν πως παίζουν βαρβάτο ορχηστρικό post-rock για γερούς ακροατές. Το βράδυ του Σαββάτου η μουσική τους ράγιζε τζαμαρίες και… μυαλά, αφού η μπάντα έπαιξε υπεράνω των υψηλών προσδοκιών που ήδη έχει δημιουργήσει. Σπουδαίοι μουσικοί με το μέλλον να προμηνύει εξαιρετικά πράγματα.

Στη συνέχεια υπήρξε αλλαγή στο ύφος της βραδιάς, προς το punk και άρα προς ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, αφού έφτασε η σειρά των Wish Upon a Star. Αυτό αποτέλεσε ένα δεύτερο απανωτό χτύπημα πώρωσης στο κοινό, ένα θαυμάσιο κοινό που ξεπερνούσε τα 2.500 χιλιάδες άτομα, και το οδήγησε στην ομαδική παράνοια. Η μπάντα έπαιξε εκπληκτικά κομμάτια τόσο από το ντεμπούτο της, όσο και από το εξίσου αξιόλογο δεύτερο album της με πυγμή και άνεση πάνω στην σκηνή.

Οι Planet of Zeus αδιαμφισβήτητα ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, παρόλο που οι προκάτοχοι τους στην σκηνή υπήρξαν άψογοι και έπαιξαν σαν αυτοτελείς headliners με ένα κοινό σε παραλήρημα. Κι όμως, τα πράγματα δεν είχαν φτάσει ακόμα στα όρια τους και η απίστευτη αυτή διαπίστωση έγινε από την αρχή κιόλας του αθηναϊκού κουαρτέτου με το “A Girl Named Greed”.

Ο ήχος ολόκληρου του show του Σαββάτου ήταν καταπληκτικός και αυτό εκτόξευσε την μουσική των Planet of Zeus στα ύψη. Οι συγκινητικές στιγμές που ζούσε έκδηλα η μπάντα μπροστά από το φοβερό κοινό της έδωσαν ένα πολύ πιο ζεστό και φιλικό χρώμα στο venue, πράγμα αναμενόμενο και… φανταστικό.

Μετά το τέλος του κανονικού set, το encore άνοιξε με διασκευή από Motörhead που δεν ήταν άλλη από το “Ace of Spades”, πράγμα που έκανε ξεκάθαρο ότι το live δεν είχε τελειώσει ακόμα. Η μπάντα έπαιξε ακούραστη με ενθουσιασμό σε τρελά ύψη και ένα κοινό που σχεδόν γκρέμισε τον χώρο που σειόταν από τα κανόνια της τετράδας στην σκηνή. Αδιαμφισβήτητα το καλύτερο live των Planet of Zeus, μια εμπειρία που θα έπρεπε να ζήσουν όλοι και που όσοι το έκαναν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ και δεν θα την επισκιάσει τίποτα.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

516