Primordial, Battleroar, Mahakala (13/03/15) An Club

Με την πρώτη κιόλας ακρόαση του “Where greater men have fallen” το σαγόνι μου είχε κατέβει μερικές ίντσες και περίμενα πως και πως το live της 13ης Μαρτίου να απολαύσω τους μεγάλους Primordial.

Την αυλαία σήκωσαν οι Mahakala με εξ ολοκλήρου νέα σύνθεση, αν εξαιρέσεις τον frontman Δημήτρη Κότση. Στις κιθάρες ο κύριος Τσιακόπουλος, συνοδοιπόρος του προαναφερθέντος στους Black Soul Horde, και ο ένας εκ των δύο στους Black Hat Bones. Έπαιξαν υλικό από το “Devil’s music”, αλλά και νέα κομμάτια και περιμένουμε καινούργια κυκλοφορία. Θέλουν ακόμα δουλειά στο δέσιμο τους, αλλά θεωρώ πως η ενέργεια που έχουν στη σκηνή θα τους πάει στο σωστό δρόμο.

Η μουσική που παίζουν οι Battleroar δεν είναι κούπα τσάι μου (sic), αλλά βλέποντας τους για δεύτερη φορά, μπορώ να πω πως σε κερδίζουν μεμιάς. Παλιές και νέες συνθέσεις και με το  Μπάμπη Παρίτση να συνοδεύει με το βιολί τους σε δύο κομμάτια, μπήκαμε σε ύφος επικό. Ο ήχος τους ατσάλι και ο κόσμος κωλογούσταρε και παιάνιζε τραγουδώντας κατά καιρούς ανεμίζοντας το λάβαρο του ελληνικού βαρέως μετάλλου.

Battleroar setlist
The Swords are Drawn
Siegecraft
The Poisoned Well
Immortal Chariot
Valkyries Above Us
Battleroar

Η ώρα περνάει και ο κόσμος γίνεται ανυπόμονος, με soundtrack κάτι μεταξύ ambient και ινδουϊσμος (ένα track με έκανε να τραγουδήσω, αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι) και ξάφνου ακούγεται το πολυπόθητο intro.

Από τα αριστερά της σκηνής ανεβαίνουν οι Ιρλανδοι ξεκινώντας με το ομώνυμο τραγούδι του νέου album, ξεσηκώνοντας το AN club.

Η θεατρικότητα που έχουν αναπτύξει τα φωνητικά του Alan είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή ζωντανά, υπό την αιγίδα ενός τιτάνιου ήχου που μας κάνει όλους να ανατριχιάζουμε.

Έχοντας την  κατάρα του κοντού αναγκάζομαι να σκαρφαλώσω σε κάτι “λόφους” δίπλα στο merchandising για να βλέπω επαρκώς την τρελοπαρέα των Κελτών να σπάει κόκκαλα και τον βαμμένο παραδοσιακά (εννοώ black metal παράδοση) και φορώντας αμάνικο με κουκούλα, δεν σταματαάει να αλωνίζει και να μαγεύει το αθηναϊκό κοινό.

Εκπληκτική εμφάνιση και συναυλία που θα αποτυπωθεί εις βάθος στις μουσικές μας ψυχές! Θέλω και άλλο!

Primordial setlist
Dark Horse on the Wind
Where Greater Men Have Fallen
Gods to the Godless
Babel’s Tower
No Grave Deep Enough
Autumn’s Ablaze
Ghosts of the Charnel House
As Rome Burns
The Alchemist’s Head
Bloodied Yet Unbowed
Traitors Gate
Heathen Tribes
The Coffin Ships
Wield Lightning to Split the Sun
Empire Falls
Sons of the Morrigan

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

425

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.