Rockway gr

Άγγελος Χόντζιας

Άγγελος Χόντζιας

ORANGE GOBLIN: “Coup De Grace"

Υπάρχουν μπάντες, που μένουν προσκολλημένες σε αυτό που παίζουν δίχως να έχουν το μουσικό “θράσος” για κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν όμως και άλλες “ανήσυχες” μουσικά, που θέλουν να τελειοποιήσουν τον ήχο τους, να πετύχουν κάτι καλύτερο και να αφήσουν το στίγμα τους στη μουσική βιομηχανία. Οι Orange Goblin, είναι μία από αυτές τις μπάντες που έχουν δημιουργήσει το δικό τους “μύθο” γύρω από το stoner, και όχι μόνο, metal και έχουν ξεχωρίσει για το “θράσος” τους να δοκιμάζουν διαφορετικά ηχητικά μονοπάτια και να φέρνουν τον ήχο στα μέτρα τους. Το “Coup De Grace", είναι ένα τρανό παράδειγμα “παραλλαγής” του ήχου τους που άλλαξε και ολόκληρο το status της μπάντας μουσικά.

HOLY DRAGONS: “Unholy And Saints"

Πόσες φορές, σε έχει συνεπάρει η “πλοκή” των τραγουδιών ενός album από ένα group που ακούς για πρώτη φορά; Πόσες φορές, έχεις μεταφερθεί στα ‘80s από τη μουσική μιας μπάντας; Η αίσθηση, πάντως, είναι ανεπανάληπτη. Οι Holy Dragons, δείχνουν να το γνωρίζουν καλά αυτό και στο νέο τους δίσκο με τίτλο “Unholy And Saints" το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

LET'S ROCK FESTIVAL: Gus G, SixForNine, Illusory, Vonavibe, Cellar Stone (07/09/2019) Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων

 

Το καλοκαίρι, και η περίοδος των διακοπών, έχουν μόλις φτάσει στο τέλος τους και μία νέα φεστιβαλική και συναυλιακή σεζόν είναι προ των πυλών. Και τι καλύτερο, να ξεκινάς τις συναυλιακές σου εξορμήσεις από το τόπο σου! Ναι, καλά καταλάβατε μιλάω για ένα festival στα όρια του δήμου σου  και μάλιστα στο διπλανό χωριό των περίπου 5000 κατοίκων, που το καθιστά αυτομάτως ένα δύσκολο εγχείρημα.

BLACK STEAM: “Black Steam" EP

Όταν κατάγεσαι από μία χώρα με “ένδοξη” μεταλλική μουσική “ιστορία”, δε μπορεί παρά να είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος σε αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσεις. Κάτι ανάλογο, συμβαίνει και με τους Black Steam στο ομώνυμο ντεμπούτο Ep τους.

FREEDOM CALL: “M.E.T.A.L"

Δε νομίζω, να υπάρχει έστω και ένας λάτρης του metal που να μη θεωρεί τη Γερμανική σκηνή ως εγγύηση στο χώρο του heavy metal γενικότερα. Ξεκινώντας από αυτή τη παραδοχή, ένας νέος δίσκος από ένα γερμανικό group θεωρείται αυτομάτως ένας δίσκος-εγγύηση. Το ίδιο συμβαίνει, με το νέο album των θρυλικών power metallers Freedom Call με τίτλο “M.E.T.A.L".

JOHN HOYLES: “Night Flight"

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για ανθρώπους που αγαπούν τη rock και metal μουσική, να μπορούν να βρουν ακόμα και σπάνιες κυκλοφορίες στη σημερινή εποχή. Το άκουσμα λοιπόν της είδησης ότι το “Night Flight" του Βρετανού κιθαρίστα John Hoyles θα κυκλοφορήσει εκ νέου και σε μορφή CD, δε θα μπορούσε παρά να ευχαριστήσει τους απανταχού λάτρεις της rock.

CRYPT SERMON: “The Ruins Of Fading Light”

Εδώ και αρκετά χρόνια, ψάχναμε με το “κιάλι” να βρούμε ένα αξιόλογο epic metal album. Το τελευταίο διάστημα, αυτό έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο αφού βγαίνουν πλέον πολλά αξιόλογα νέα σχήματα με το epic στοιχείο να κοσμεί τη μουσική τους. Οι Crypt Sermon, είναι μία από αυτές τις μπάντες και το νέο τους album “The Ruins Of Fading Light” είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που αποκαλούμε epic doom metal.

GALAXY: “Lost From The Start”

Λέγεται ότι αν υπάρξει απόλυτη ησυχία, τότε μπορείς να ακούσεις τη “μουσική του γαλαξία” μας. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, ας επικεντρωθούμε σε κάτι πιο “χειροπιαστό”, όπως το νέο album των Galaxy με τίτλο “Lost From The Start”, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η μουσική του “heavy metal γαλαξία” μας.

SABATON: "The Great War"

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Σουηδική "πολεμική" μηχανή που ακούει στο όνομα Sabaton βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και σε διαρκή άνοδο πραγματοποιώντας το ένα "χτύπημα" μετά το άλλο. Σε κάθε album, γίνονται όλο και πιο "σοφοί" βγάζοντας και ένα λαγό από το καπέλο τους. Τελευταίο τους "χτύπημα", το "The Great War" που έρχεται να σε αφήσει σμπαραλιασμένο από τις ιστορίες του μεγαλύτερου, ίσως πολέμου του κόσμου.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version