Rockway gr

Άγγελος Χόντζιας

Άγγελος Χόντζιας

STREET LETHAL: “Welcome To The Row”

Δε γνωρίζω πόσες νέες μπάντες μπορούν να πετύχουν το feeling των ’80s και η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει ο αριθμός τόσο, αλλά οι Street Lethal φαίνεται ότι το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό στο ντεμπούτο album τους “Welcome To The Row”.

MONTE LUNA: “Drowners' Wives”

Τον τελευταίο καιρό, πολλά νέα groups ασχολούνται με το doom metal είτε άμεσα είτε έμμεσα με τις διάφορες εκφάνσεις του. Οι Αμερικανοί Monte Luna, είναι από αυτά τα groups και το νέο τους album με τίτλο “Drowners' Wives” είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός psychedelic doom metal που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

AGGRESSIVE PERFECTOR: “Havoc At The Midnight Hour”

Ο γνωστός στο ευρύ μεταλλικό κοινό ως King Diamond, είτε στο προσωπικό του σχήμα τους King Diamond είτε στους Mercyful Fate, υπήρξε πρωτεργάτης του horror metal και γενικά της ένταξης της λέξης horror στη metal μουσική. Από την άλλη, οι Venom υπήρξαν οι προπάτορες του heavy/black metal και γενικότερα της “σκοτεινής” ατμόσφαιρας του ακραίου ήχου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο γέννησε τους Aggressive Perfector, οι οποίοι με το ντεμπούτο τους “Havoc At The Midnight Hour”, θέλουν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις επιρροές τους.

SKYBLOOD: “Skyblood”

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με το hard rock και heavy metal και να μη γνωρίζει τον Mats Leven. Μία από τις επιδραστικότερες φωνές της σημερινής rock και metal σκηνής, με πολλές συμμετοχές ως performer σε πολλά δυνατά groups με αξιόλογα albums και μία φιγούρα όπου “το ροκσταριλίκι ξεχειλίζει”. Ο Σουηδός πολυτάλαντος μουσικός, είναι από τα πιο hot ονόματα της σκηνής της χώρας του και το ντεμπούτο σόλο album του με τίτλο “Skyblood” έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθές.

BASK: “III”

Το φθινόπωρο, είναι μία εποχή όπου η μουντάδα και η γενικότερη κατάσταση του καιρού σε ωθεί σε πιο ατμοσφαιρική, πιο ψυχεδελική μουσική. Εάν δε, εν μέσω αυτής της εποχής υπάρχει και μία ανάλογη κυκλοφορία, τότε μιλάμε για πλήρη ταύτιση μουσικής και καιρικών συνθηκών. Οι Bask, φαίνεται ότι πέτυχαν διάνα ως προς το παραπάνω γεγονός, αφού το νέο τους album “III” είναι ανάλογο της περιόδου που διανύουμε εποχικά.

SHARTTEN: “Sound Of Fate”

Εν έτει 2009, κάπου στη Πολωνία (και συγκεκριμένα στο Siercza, Lesser), ερχόταν στη ζωή μία μπάντα ονόματι Shartten. Μία μπάντα που αν και συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και λογίζεται ως “παλιά”, δεν έχει να επιδείξει κάποια επίσημη κυκλοφορία μέχρι το 2015 όπου το EP “Inner Abyss” βλέπει το φως της δημοσιότητας. Οι Shartten λοιπόν, είναι έτοιμοι για το δισκογραφικό ντεμπούτο τους και το “Sound Of Fate” φαντάζει ικανό να βάλει στη ζωή μας τους Πολωνούς metallers.

ESOTERIC: “A Pyrrhic Existence”

Έπειτα από ένα κενό διάστημα 8 περίπου χρόνων από τη δισκογραφία, οι οπαδοί του funeral doom/death metal και πιο συγκεκριμένα των Άγγλων Esoteric, θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού το 7ο πόνημα της μπάντας με τίτλο “A Pyrrhic Existence” είναι εδώ και έτοιμο να ρίξει το “βαρύ” του doom/death “πέπλο” πάνω τους.

DEVIL TO PAY: “Forever, Never Or Whenever”

Με την “ανακάλυψη” του heavy rock ήχου, πολλοί έτρεξαν να αποκρυπτογραφήσουν τα χαρακτηριστικά του, από που προέρχεται και άλλα τέτοια, ξεχνώντας την ουσία του πράγματος, που είναι η μουσική και κατά πόσο σου αρέσει, σε εκφράζει, σε κερδίζει. Οι Devil To Pay είναι εδώ να μας το θυμίσουν αυτό, με το νέο τους, έκτο παρακαλώ, πόνημα με τίτλο “Forever, Never Or Whenever”.

METAL DE FACTO: “Imperium Romanum”

Κλείσε τα μάτια. Φέρε στο μυαλό σου, την εικόνα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τώρα, πρόσθεσε τον εαυτό σου κάπου μέσα εκεί, όπου οι ρωμαϊκές λεγεώνες έδιναν σκληρές μάχες για να κατακτήσουν τον τότε κόσμο και να μεγαλώσουν το όνομα της Ρώμης. Δες το Κολοσσαίο, το παλάτι του αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα, τη ρωμαϊκή αγορά. Πάτα το play και αφουγκράσου όλα αυτά όπως θέλουν να σου τα μεταφέρουν οι Metal De Facto, με το νέο τους album “Imperium Romanum”.

AERODYNE: “Damnation”

Είναι Παρασκευή μεσημέρι και μόλις έχει τελειώσει μία κουραστική εβδομάδα. Με το Σαββατοκύριακο να είναι μπροστά σου, η διάθεσή σου είναι “στα πάνω της”. Θες να  ακούσεις κάτι ανάλογο. Μην το κουράζεις, οι Aerodyne έχουν το κατάλληλο soundtrack για τέτοιες περιπτώσεις με το “Damnation” να είναι αυτό που ψάχνεις.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version