Rockway gr

Πελοπίδας Χελάς

Πελοπίδας Χελάς

Suicidal Angels, Full House B.C., Domination Inc. (11/1/2020) Piraeus Academy

Η συναυλιακή χρονιά φέτος ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Ελληνική σκηνή. Ποδαρικό έκαναν οι modern metallers Six For Nine στο Gagarin, τη σκυτάλη πήραν οι Sacral Rage στο Κύτταρο και ήρθε η σειρά των παγκοσμίου φήμης πλέον Suicidal Angels “να βάλουν φωτιά” στο Piraeus Academy. Την συγκεκριμένη μέρα είχα πει ότι δεν θα την έχανα για κανένα λόγο, αφού περίμενα να ακούσω live τα καινούρια κομμάτια της δισκάρας “Years of Aggression”. Ο δεύτερος λόγος που ήθελα να παρευρεθώ στη συγκεκριμένη συναυλία είναι ότι μαζί με τους Suicidal θα ήταν και δυο ανερχόμενα Ελληνικά συγκροτήματα, οι Full House B.C. και οι Domination Inc., που κυκλοφόρησαν αμφότεροι albums που σuζητήθηκαν από το Ελληνικό κοινό.

Planet of Zeus, Κροταλίας (21/12/2019) Fuzz

Λένε ότι για να είναι ένα συγκρότημα σπουδαίο πρέπει να τηρούνται οι εξής δύο προϋποθέσεις: η πρώτη είναι να κάνει συνεχόμενα live και να γεμίζει τα μαγαζιά που παίζει και η δεύτερη είναι, αυτοί που έρχονται στη συναυλία να γίνονται όλοι ένα με τη μπάντα. Τώρα αν υπήρχε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10 που να μετράει την επιτυχία ενός group, τότε σίγουρα οι Planet of Zeus πιάνουν το δεκάρι άνετα.

BLIND GUARDIAN TWILIGHT ORCHESTRA: “Legacy of the Dark Lands”

Ενδέκατος δίσκος για τους Blind Guardian, ένα συγκρότημα-θρύλο, που η θέση του στις “κορυφές του metal” είναι εξασφαλισμένη. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να ξέρουμε ότι μάλλον δεν θα ξαναβγάλουν ένα “Somewhere Far Beyond” ή ένα “Imaginations from the Other Side”, αλλά πάντα έχουμε στραμμένη την προσοχή μας πάνω τους, αφού κυκλοφορούν αρκετά ποιοτικές δουλειές. Δουλειές που όμως δεν είχαν κάποιο στοιχείο διαφοροποίησης στο στυλ της μπάντας, που θα έκανε τη διαφορά για τους οπαδούς προς το καλύτερο ή το χειρότερο. 

RHODIUM: “Sea of the Dead”

Δεν έχει περάσει ούτε ενάμισης χρόνος από τότε που κλήθηκα να κάνω κριτική (βρείτε την ΕΔΩ) στον πρώτο δίσκο των Rhodium “Scream Into Τhe Void”. Οι Αθηναίοι έδειξαν τότε ότι έχουν αυτό που χρειάζεται σαν συγκρότημα, για να ξεχωρίσεις και με το “Sea of the Dead” καταφέρνουν να δικαιώσουν μεγάλο μέρος από τις προσδοκίες που είχα γι’ αυτούς.

Blaze Bayley, Serpent Lord, Side Effects (7/12/2019) TempleVeni, vidi, vici!! Ήλθον, είδον, ενίκησα!! Πομπώδης έκφραση για ένα τόσο απλό άνθρωπο και “τίμιο” τραγουδιστή σαν τον Bayley, που όμως αντιπροσωπεύει απόλυτα το τι κατάφερε αυτός και η υπόλοιπη μπάντα του το Σάββατο 7/12 στο Temple. Όχι μόνο δικαίωσε τους οπαδούς του που ήρθαν να τον ακούσουν, αλλά κατάφερε να κερδίσει με την απόδοσή του, ακόμα και όσους πιθανόν να ήταν κάπως δύσπιστοι σε σχέση με το τι θα μπορούσε να προσφέρει συναυλιακά εν έτει 2019. Μαζί του, δύο νέα Ελληνικά συγκροτήματα, οι Side Effects και οι Serpent Lord.

SUICIDAL ANGELS

Όταν μπορείς να πάρεις συνέντευξη από συγκροτήματα όπως οι Suicidal Angels, ούτε καν το σκέφτεσαι! Ο συντάκτης του Rockway.gr Πελοπίδας Χελάς δεν χάνει χρόνο και συνομιλεί με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας Νίκο Μελισσουργό, ο οποίος δέχεται την “ανάκριση” με αρκετή προθυμία.

IRONTHORN: “Legends of the Ancient Rock”

Οι Ironthorn είναι μία σχετικά καινούρια μπάντα από τη Σικελία, η οποία με το δεύτερο δίσκο της “Legends of the Ancient Rock” μας εκπλήσσει ευχάριστα, παρουσιάζοντας μία heavy metal πρόταση που αποφεύγει τον σκόπελο της υπερβολικής αγάπης για το παρελθόν.

NOVERIA: “Aequlibrium”

Το “Aequlibrium” σηματοδοτεί το τρίτο κεφάλαιο στο μουσικό ταξίδι που έχουν ξεκινήσει οι Noveria από το 2014, με την Ιταλική μπάντα που κινείται στο χώρο του progressive power metal, να μας παρουσιάζει την καλύτερη κυκλοφορία της μέχρι στιγμής.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version