DEMONS & WIZARDS: “Demons & Wizards” Remasters 2019

Όταν έχεις να κάνεις με δύο θρύλους του heavy metal, δε μπορεί παρά να περιμένεις κάτι πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον. Η μουσική “σύμπραξη” του mastermind των Iced Earth Jon Schaffer και του Hansi Kursch των Blind Guardian, Demons & Wizards, είναι ένα από τα θρυλικότερα projects που έχουν προσφέρει δύο “μαγικές” στιγμές στην ιστορία της σκηνής του metal. Μία από τις δύο αυτές “μαγικές” στιγμές, το ντεμπούτο τους “Demons & Wizards”, είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν σε remastered έκδοση οι Αμερικανοί power metallers.

Οι Demons & Wizards, ιδρύθηκαν το 1997 από τους δύο προαναφερθέντες “πρωτεργάτες” των Iced Earth και Blind Guardian και έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο albums, τα “Touched By The Crimson King” και το ομώνυμο “Demons & Wizards” το 2005 και το 1999 αντίστοιχα. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους, ήταν και αυτό που έθεσε τις βάσεις αυτό το project να θεωρείται μία από τις καλύτερες “συμπράξεις” στο χώρο του.

Η μπάντα, κατάφερε από το πρώτο κιόλας δίσκο να “εξωτερικεύσει” όλα τα καλά στοιχεία των ηγετών του και να συνδυάσει άριστα τους ήχους των σχημάτων τους, δημιουργώντας ένα ελκυστικό μουσικο “πακέτο”. Το “Demons & Wizards”, καταφέρνει να “συγκεντρώσει” τόσο το thrashy-power metal των Iced Earth, όσο και το πιο συμφωνικό και μελωδικό power metal των Blind Guardian, σε ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσει τον Demons & Wizards ήχο που όλοι πλέον αναγνωρίζουμε.

Η remastered έκδοση του πρώτου album των Αμερικανών power metallers, περιέχει όλα εκείνα τα κομμάτια που έβαλαν το project στο metal “χάρτη” και μεγάλωσαν “γενιές” power μεταλλάδων μέχρι σήμερα. Τα “Heaven Denies”, “Fiddler On The Green”, “Blood On My Hands”, “Path Of Glory” και “The Whistler”, είναι πλέον κομμάτια-ύμνοι του χώρου και  θα μπορούσαν να σταθούν άριστα ακόμα και σε κάποιο από τα albums των δύο σχημάτων των Jon Schaffer και Hansi Kursch. Ακόμα και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, είναι τόσο αξιόλογα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν fillers.

Όπως συνηθίζεται σε κάθε remastered έκδοση, έτσι και εδώ, οι Demons & Wizards έχουν προσθέσει και κάποιο bonus υλικό. Το “White Room”, που δεν έχει κυκλοφορήσει, η διαφορετική εκδοχή του “The Whistler” και η demo έκδοση του “Heaven Denies”, είναι οι bonus επιλογές της μπάντας για αυτή την κυκλοφορία.

Είναι σαφές, ότι η επαναδραστηριοποίηση των Demons & Wizards βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα με αυτή τη remastered κυκλοφορία. Και από το αποτέλεσμα, κρίνεται ιδιαιτέρως θετική, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. Άλλωστε, στο άκουσμα και μόνο της είδησης αυτής, πολλοί metalheads όπως και ο υποφαινόμενος “πέταξαν” από τη χαρά τους. Οι Αμερικανοί θρύλοι, είναι ένα super-group (προσωπική και όχι μόνο άποψη) και όποια είδηση τους αφορά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τόσο ευχάριστη, έχει τεράστιο αντίκτυπο στο κόσμο του metal γενικότερα. Όποιος δεν έχει “μυηθεί” ακόμα στον κόσμο τους, αυτή η κυκλοφορία είναι ότι πρέπει! Νομίζω, ένα “δροσερό ορεκτικό”, πριν το κυρίως “πιάτο” (αναφερόμενος στο νέο album τους, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι).

https://www.facebook.com/WizardsDemons/

469

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.