BURNING WITCHES: “Burning Witches"

Οι Ελβετίδες Burning Witches μας απασχόλησαν πριν από περίπου ένα μήνα με το δεύτερο κατά σειρά album τους, το “Hexenhammer”. Φαίνεται όμως, ότι η συνεχής δουλειά στο στρατόπεδο τους δε σταματά. Έτσι, σε συνεργασία με την Nuclear Blast, σκοπεύουν να επανακυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους “Burning Witches”.

Το πρώτο τους album είχε κυκλοφορήσει το 2017 και αμέσως μετά βγήκε στην αγορά και το πρώτο live album “Burning Alive”. Το ντεμπούτο τους, είχε λάβει αρκετές εξαιρετικές κριτικές και πάνω σε αυτό στηριζόμενες οι Ελβετίδες αποφάσισαν να το επανεκδώσουν, δίνοντας μας ως bonus το “Burning Alive”.

Ο ήχος της μπάντας, είναι ο γνωστός heavy/power ήχος που τις καθιέρωσε στη metal σκηνή. Πολύ καλές μελωδίες, εξαιρετικά riffs, δυνατά solos και πολύ καλές συνθέσεις κάνουν το δίσκο, ένα must-have διαμάντι για τη συλλογή κάθε μεταλά. Εάν βάλεις δε και τα τρομερά φωνητικά της Seraina Telli, τότε έχει μία σίγουρη θέση στη δισκοθήκη σου. Οι τσιρίδες της Seraina, πρέπει να φτάνουν ως τη χώρα μας και να ηχούν σαν πυροβόλο στην ατμόσφαιρα.

Έτσι, μέσα στο album θα βρούμε τα εξαιρετικά “Black Widow”, “Burning Witches”, “Metal Demons”, που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε οποιοδήποτε δυνατό metal album. Η άκρως συναισθηματική μπαλάντα “Save Me”, με την εναλλαγή της φωνής της Seraina από εκρηκτική με τσιρίδες σε μία πιο soft εκδοχή της για τις ανάγκες του τραγουδιού, μας δίνει μία τρομερή ερμηνεία που συναντάται σπάνια. Εδώ θα βρούμε ακόμα και την πολύ καλή δουλειά που έγινε στη διασκευή του “Jawbreaker” των metal gods Judas Priest. Αν αναλογιστούμε δε το μέγεθος των τρομερών Priest, μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο έργο παρ’ όλο που το κομμάτι φαίνεται απλό σε εμάς.

Το bonus “Burning Alive περιέχει τρία κομμάτια της μπάντας σε live εκτέλεση συν τη διασκευή τους στον άλλο metal ύμνο του εξαιρετικού Ronnie James Dio, ”Holy Diver”. Έτσι, θα ακούσετε ζωντανά τα “Metal Demons”, “Burning Witches” και ”Black Widow” και θα νιώσετε την ενέργεια και το πάθος της μπάντας πάνω στη σκηνή.

Σίγουρα μία κίνηση, που θα βγάλει από το κόστος της διπλής αγοράς τους οπαδούς που ήρθαν τώρα σε επαφή με το group. Επίσης, οι συλλέκτες-οπαδοί της μπάντας θα πρέπει να το έχουν στη δισκοθήκη τους. Μία καλή ευκαιρία για το σύνολο των μεταλάδων να βάλουν στον χάρτη των προτιμήσεων τους αυτή την εξαιρετική μπάντα από την Ελβετία.

447

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.