EXCALIBUR: “Generacion Maldita"

Οι επανακυκλοφορίες, δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι που δείχνει ότι οι μπάντες βρίσκονται σε μουσικό τέλμα, μην έχοντας ειρμό νέων συνθέσεων. Κάποιες φορές, είναι εποικοδομητικές για τους φίλους της rock και metal μουσικής. Και ειδικά όταν πρόκειται για ένα album, που είναι δύσκολο και ακριβό για να βρεθεί και να αγοραστεί από τους οπαδούς ενός group. Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκει και η επανακυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Excalibur “Generacion Maldita”.

Το ντεμπούτο album των Excalibur, κυκλοφόρησε το 1988 και έγινε ο πρώτος πολύκροτος δίσκος στην ιστορία του Ισπανικού heavy/rock, αφού ήταν το πρώτο εθνικό rock/metal album για το οποίο ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα, περίπου στα 1500 ευρώ. Αυτό συνέβη, γιατί η πρώτη έκδοση των 500 copies, μειώθηκε στις 100 λόγω κάποιων αδιευκρίνιστων συνθηκών, με αποτέλεσμα να θες μία περιουσία για να το αγοράσεις.
Η επανέκδοση λοιπόν αυτή, είναι χαράς ευαγγέλιο για τους φίλους του group που πλέον θα μπορέσουν σε λογικά πλαίσια, να το αποκτήσουν.

Το re-issue αυτό, περιέχει εκτός του αρχικού δίσκου και ένα δεύτερο cd γεμάτο με demos, eps, live ηχογραφήσεις της μπάντας από την περίοδο ‘85-’89 και σπάνιο υλικό που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Έτσι, πέρα από τα “Generacion Maldita”, “Rock De Metal”, “Promesa De Sangre” και την πολύ καλή μπαλάντα “El Poder Del Ciego”, θα βρείτε και τις επανεκτέλεσεις των κλασικών “Detener El Tiempo” και “Las Hordas Del Rock” από το 2018. Ο ήχος των Excalibur, είναι ο κλασικός heavy/rock της δεκαετίας του ’80 με τα πλήκτρα να έχουν ενεργό ρόλο σε όλα τα κομμάτια.

Στο δεύτερο cd της επανακυκλοφορίας, θα βρείτε τα “El Poder Del Ciego”, “Detener El Tiempo” και “Las Hordas Del Rock” από τα demo του ’85, τα “Media Noche” και “Estamos Hartos” από τα demo του ’89 και τα “Esto Me Sube”, “Vamos Nena” από 7”ep του ’90. Ακόμα, θα βρείτε και live εκτελέσεις κάποιων κομματιών από το ’91, όπως τα “La Antena” με τον Juan Rico στα φωνητικά, “El Bar De Blas”, “Buscando Tu Cuerpo”, “Sucio Traidor” και “Me Quema La Piel”. Τέλος, υπάρχουν και τα “ Maldita Generacion” από το 3-way split EP του 85, και τα “Promesa De Sangre” και “El Poder Del Ciego” από το split EP του ’89.

Συνολικά, πρόκειται για μία εξαιρετική επανακυκλοφορία που θα πρέπει να τιμηθεί δεόντως από τους φίλους της μπάντας. Και ειδικότερα με τη συνοδεία του δεύτερου cd, όπου δίνει μία άλλη δυναμική. Θεωρώ ότι είναι ευκαιρία και για τους υπόλοιπους οπαδούς, να ρίξουν μία “αυτιά” και δεν θα μείνουν απογοητευμένοι. Άλλωστε, πρόκειται για μία πολύ καλή δουλειά από μόνη της και σε Ισπανικό στίχο, που δίνει μία άλλη πνοή στο album.

479

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.