RAIN: “Dad Is Dead" 10th Anniversary Edition

Τα τελευταία χρόνια , εμφανίζεται αρκετά το φαινόμενο των επανεκδόσεων, είτε ως remastered, είτε ως anniversary edition.

Σε περίπτωση δε, που το άλμπουμ έχει ξεπουλήσει, γίνεται αυτομάτως μία must-have αγορά, για τους φίλους του είδους. Οι Rain, λοιπόν, έχουν στα σκαριά την 10th anniversary edition του “Dad Is Dead”, με κάποια bonus βέβαια, όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το “Dad Is Dead” κυκλοφόρησε το 2008 και έγινε ανάρπαστο αφού ξεπούλησε. Οι Rain, σε συνεργασία με την εταιρεία Aural Music, αποφάσισαν να το επανεκδώσουν φέτος στη δέκατη επέτειο του. Καινούργιο εξώφυλλο, από τον Umberto Stagni, νέες remastered εκδόσεις των τραγουδιών και σαν bonus ένα cd με το “Live In Russi 2010”.

Η remastered έκδοση του άλμπουμ, είναι πιο heavy. Δεν υπολείπεται του γρήγορου tempo, των δυνατών riff και φυσικά του heavy metal party feeling που είχε έτσι και αλλιώς ο δίσκος. Δυνατά σημεία του άλμπουμ, τα “Blind Fury” , “Dad Is Dead” , “Rain Are Us” , “Love In The Back” και “Swan Tears”. Πολύ καλή και η διασκευή τους στο “Rain” των The Cult, με λίγη δόση από τον δικό τους ήχο.

Το bonus cd με το “Live In Russi 2010” περιέχει ηχογραφημένη όλη την εμφάνιση της μπάντας στο festival “Articolo 1” στην Piazza Farini στο Russi, την 1η Μαΐου του 2010. Εκεί μπορούμε να νοιώσουμε την ένταση και το πάθος της μπάντας πάνω στη σκηνή. Να πούμε επίσης ότι υπάρχουν και guest εμφανίσεις στο δίσκο, όπως των Steve Sylvester και Freddy Delirio των Death SS και του Simone Mularoni των DGM στη διασκευή στο κομμάτι “Rain” των The Cult .

Τελικά νομίζω ότι πρόκειται για μία πολύ καλή κυκλοφορία, που οι λάτρεις του κλασσικού heavy metal, καλό θα ήταν να έχουν στη δισκοθήκη τους. Ειδικά αυτοί που δεν το πρόλαβαν στην αρχική του έκδοση, θα απολαύσουν και τα bonus της επανέκδοσης. Καλή ακρόαση!

497

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.