CONSTRICTOR: “The Days I Dreamed of Bliss” EP

Ο (οι) Constrictor είναι ένα one man project που επανακυκλοφορεί την πρώτη του δουλειά, το παρόν EP “The Days I Dreamed of Bliss”, με επανεπεξεργασμένο ήχο.

Ο Ulverson, ο οποίος έχει αναλάβει τα πάντα, επιδίδεται σε παλιακό black metal με σαφή και μοναδική επιρροή τους Ulver του debut τους (με πολύ λίγα ψήγματα του death metal των Dark Tranquillity – επίσης του debut τους).

Αυτό θα πει ότι ο ακροατής θα συναντήσει μελωδικά σιδηροδρομικά riffs, ακατάπαυστο blast beat (οι ταχύτητες είναι ανεβασμένες σε συντριπτικό ποσοστό στις 4 συνθέσεις του EP – εξαιρώντας το πολύ καλό ambient intro) και εξαιρετικά φωνητικά για το είδος, που παλινδρομούν ανάμεσα στην black metal “τσιριχτή” αισθητική και στην post απόγνωση.

Πολύ καλές συνθέσεις με αξιοσημείωτα στοιχεία μέσα τους, όπως το ομότιτλο track με τη θαυμάσια παρεμβολή ελληνικών στίχων, μια ασυνήθιστη αλλά απολύτως πετυχημένη απόπειρα ή ο post επίλογος του “L’ Etranger”.

Μην έχοντας ακούσει την αρχική ηχογράφηση, δεν μπορώ να πω για το βαθμό βελτίωσης αλλά η παραγωγή, η οποία τεχνολογικά ανήκει σίγουρα στον ήχο των early ’90s είναι αμβλυμμένη, “γλυκιά”. Τα πάντα ακούγονται ολοκάθαρα χωρίς να χάνεται το τόπι και να υποφέρει το αφτί. Θα μπορούσε να βελτιωθεί αλλά θεωρώ ότι είναι ιδανική για το πρωτογονικό black συναίσθημα, εγκλωβίζει πλήρως το ανάλογο συνθετικό πνεύμα του δημιουργού.

Το “The Days I Dreamed of Bliss” δεν είναι κάτι πρωτότυπο, ουσιαστικά είναι μια άριστη tribute πρόταση του Constrictor προς τους νορβηγούς μέντορές του. Οι φίλοι του μελωδικού black metal θα το βρουν μέχρι και απολαυστικό αλλά και το υπόλοιπο ακροατήριο ίσως επανακαθορίσει τη σχέση του με το συγκεκριμένο εκφραστικό ύφος. Είναι μια πρώτης τάξεως εισαγωγή για έναν αμύητο ακροατή. Εύχομαι να διατηρηθεί η συνθετική κατεύθυνση, το πρόσημο είναι απολύτως θετικό επί του παρόντος.

https://www.facebook.com/Constrictor-1662384327154718/
https://constrictor13.bandcamp.com/album/the-days-i-dreamed-of-bliss-ep-remastered

535

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.