ARCTIC SLEEP: “Arbor”, “Passage of Gaia”

Το αμερικάνικο δίδυμο Arctic Sleep είναι μια ακόμα από τις πολλές μπάντες που ανήκουν στον χώρο του ατμοσφαιρικού doom/post metal αυτή είναι μια επανακυκλοφορία των 2 τελευταίων άλμπουμ τους, του 2012 και 2014 αντίστοιχα.

Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό σκληρών riff που παραπέμπουν στο ατμοσφαιρικό doom των 90s με post ψυχεδελικές πινελιές και “γλυκανάλατα” φωνητικά (υποθέτω από τον Keith D) και σύγχρονη γυαλάδα και όγκο στις κιθάρες, κάτι σαν παλιοί The Gathering (χωρίς τη θεά προφανώς) δια μέσου Minsk, ενώ σε σημεία ακούγονται και κάπως σαν μια πιο καθαρή metal εκδοχή των OM. 

Όλα αυτά προφανώς ακούγονται ενδιαφέροντα αλλά για κάποιο λόγο χωρίς να είναι κακοί δεν με κερδίσανε ιδιαίτερα. Ίσως να φταίει η μεσοβέζικη προσέγγισή, ότι δεν είναι τόσο ωμά συναισθηματικοί όσο το παλιό doom αλλά δεν είναι και τόσο μονολιθικοί ή πειραματικοί όσο οι πιο σύγχρονες σχολές οπότε ακούγονται κάπως “ασφαλείς” και παραείναι εύκολο άκουσμα, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα καλό στον doom χώρο όπου οι ακροατές εκτιμούν λίγη “στριφνάδα”. 

Από την άλλη μπορεί να είμαι και εγώ παράξενος. Οι φίλοι του doom/post metal ακούστε τους καλού κακού, γούστα είναι αυτά οπότε μπορεί κάποιοι να τους εκτιμήσετε.

421

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.