VANISHING POINT: “Tangled In Dream”

Εκεί που η μελωδία και ο λυρισμός συναντούν τη τεχνική και το έξοχο songwriting, εκεί βρίσκονται οι Vanishing Point.

Εδώ πρόκειται για μια επανακυκλοφορία του δεύτερου (αλλά πρώτου αν με ρωτάτε) έξοχου album των Αυστραλών. Κι ενώ δεν είμαι πολύ fan των επανακυκλοφοριών, ειδικά αν οι πρώτες εκδόσεις βρίσκονται ακόμα εύκολα, το συγκεκριμένο πακετάκι είναι πολύ θελκτικό καθώς περιλαμβάνει ένα δεύτερο cd με δυο διασκευές, κάποια live, τα japan bonus της πρώτης έκδοσης (ομολογουμένως δυσεύρετα) καθώς και μια καινούργια σύνθεση.

Όσοι δε γνωρίζετε τους Vanishing Point είναι καλό να ξεκινήσετε δίνοντας προσοχή σε αυτή τη δουλειά και να τους μάθετε. Για να σας δώσω μια κατεύθυνση, φανταστείτε απλά μια πιο ήπια εκδοχή των Shadow Gallery. Το progressive metal του group στηρίζεται πολύ περισσότερο στο συναίσθημα παρά στην επίδειξη παιξίματος (ακριβώς όπως οι Gallery), ενώ στο πακετάκι μπαίνει η υπέροχη φωνή του Silvio Massaro. Απόλυτα άρτια και ταιριαστή στο ύφος του δίσκου συμπληρώνει ιδανικά ένα από τα διαμαντάκια του ιδιώματος.

Όσοι ενδιαφέρεστε για το τεχνικό/μελωδικό metal και οι Vanishing Point δε βρέθηκαν μέχρι σήμερα στο δρόμο σας, μην προσπεράσετε αυτή την (επανα)κυκλοφορία. Το θεωρώ απίθανο να μη σας αγγίξει.

Κυκλοφορεί στις 27 Ιανουαρίου μέσω της AFM Records.

451